| |

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat

Yllätin itseni ja varsinkin mieheni näillä superherkullisilla täysin vegaanisilla laskiaispullilla. Pullataikina onnistui täydellisesti kauramaidolla ja maidottomalla margariinilla. Pullataikinaa tehdessä jännitti eniten. Olen nimittäin tottunut laittamaan taikinaan aina kananmunaa ja voita. Söin yhden pullan suoraan uunista ja se oli pehmeä, maukas ja mehevä. Täydellinen. Lisäsin taikinaan myös hieman vaniljaa, koska se toimii aina. Sen lisäksi, että nämä pullat sopivat vegaaneille niitä voivat huoletta herkutella myös maito- ja kananmuna-allergiset!

Tästä lähtien jätän kananmunan pois myös peruspullataikinasta. Pullista tulee pehmeämpiä. Tämän olin kuullut aikaisemminkin, mutta vasta nyt uskon väitteen. Pullat pysyivät pehmeinä jääkaappisäilytyksesta huolimatta noin 3 päivän ajan!

Olen aikaisemmin tehnyt kaurakermasta kinuskia ja se oli oikein onnistunutta. Kaurakermaa vatkatessa jännitti toisen kerran. Mietin tuleeko vaahdosta tarpeeksi jämäkkää ja kuohkeaa. No kyllä tuli ja itse asiassa, jos ei olisi tiennyt pullaa syödessä mitä syö, ei eroa olisi välttämättä tavalliseen huomannut. Kaurakerman maun löytää pullasta kuitenkin, jos on tietoinen sen sisällöstä. Maku on hyvin miellyttävä, hiukan samantyylinen kuin kasvirasvakermoissa yleensä. Kaurakerma on myös kauniin valkoista.

Tämän vuoden laskiaispullaresepti on siis tässä – ei fuusioleivontaa tällä kertaa. Viime vuosina on tullut tehtyä laskiaispullawrappeja, laskiaspullakakkua ja – hodareita. Tänä vuonna siirryin taas perinteisiin pulliin huomioon ottaen erityisruokavaliot, joita olette toivoneet. Tutustu aikaisempien vuosien laskiaispullaresepteihin täällä.


Vegaaniset Laskiaispullat

Maidoton ja munaton pullataikina (n. 8-10 kpl):

  • 2,5 dl kauramaitoa (tai muu kasvimaito)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0.5 tl vaniljarouhetta (myllystä tai siemeniä tangosta)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g maidotonta margariinia (sunnuntai)
  • raesokeria
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekä vanilja sekoittaen taikinaan.
  3. Lisää jauhoja ensin 1 dl ja vispaa nesteeseen. Lisää toinen ja vispaa.
  4. Lisää loput jauhot hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen margariini vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Kaada taikina kulhosta jauhoitetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  9. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja taas pienempiin osiin. Pyörittele ja muotoile sinunlaisiasi pullia (8-10 kpl).
  10. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
  11. Voitele pullat kauramaidolla ja ripottele päälle raesokeria.
  12. Paista pullia uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin värinen.
  13. Jäähdytä pullat ritilällä liinalla peitettyinä.
  14. Leikkaa pullasta hattu pois. Laita pullan keskelle hillonappi ja pursota kerma reunoille. Laita hattu päälle.
  15. Koristele pullat tomusokerilla sirottelemalla sokeri hattujen päälle.

Täyte:

  • 2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 2 tl tomusokeria
  • mansikka- tai vadelmahilloa
  1. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla halutessasi.
  2. Laita kerma pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
  3. Nosta pullan keskelle iso nokare hilloa ja pursota kerma hillon ympärille (ja hieman päälle).
  4. Tarjoile pullat heti – tai herkuttele myöhemmin (valmiit pullat säilyvät mehevinä jääkaapissa 1-3 päivää)!

Vinkki! Kaurakerma, kuten tavallinenkin vatkautuu parhaiten kylmänä. 

Vinkki! Käytin täytteenä itsetehtyä mansikkahilloa, ohjeen löydät tästä

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat


Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Anni sanoo:

    Moikka,
    Kiitos ihasta reseptistä! Kysyisin vielä, että mitä kaurakermaa olet käyttänyt täytteessä? Entäpä minkä merkkistä kauramaitoa pullataikinassa?

    1. Moi Anni,

      Käytin taikinassa ihan Rainbown kauramaitoa. Kaurakermaksi valikoitui Plantin kauravispi (2 dl punainen purkki), joka osoittautui todella hyväksi vaahtoutuvuudeltaan ja piti myös muotonsa. Ihanaa viikkoa!

  2. - sanoo:

    Hei! Kiva, kun jaksat päivittää blogia ja instagramia. Kuvasi ovat erittäin kauniita. Olisi kuitenkin kiva saada monipuolisuutta resepteihin. Suurin osa ohjeista on kakuista, marengeista ja pullista. Esim. suolaisten leivonnaisten ohjeita olisi mukava saada. Tai jos itse tykkäät enemmän leipoa makeita juttuja, niin olisi kiva saada siihenkin puoleen vaihtelua. Matkakertomuksista iso plussa, ne ovat erittäin mieleistä luettavaa! 🙂 Ihanaa kevään odotusta!

    1. Hei, kiitos paljon kommentista, palautteesta ja toiveista 🙂

      Kiinnittän huomiota nyt jatkossa, että tänne tulisi enemmän myös suolaisia ohjeita. Niitä on ollut lähiaikoina kyllä vähemmän. Matkailupostauksia tulee edelleen 🙂 Ihanaa viikonloppua!

  3. Tiia sanoo:

    Olen tehnyt jo pitkään pullat ilman kananmunaa ja maitoa lapsen allergian takia. Kauramaidon voi hyvin korvata vedellä tai vesi-kaurakermaseoksella. Jotkut käyttävät myös kookosmaitoa, joka lisää kuohkeutta. Itse tykkään voitelemattoman pullan ulkonäöstä, mutta jos pintaan haluaa kiiltoa ilman kananmunaa, toimii soijapohjaisen vaniljakastikkeen ja veden seos loistavasti. Maistuu myös paremmalta kuin kananmunalla voideltu.

    Meillä laskiaispullien ykköstäyte on soijapohjainen vispikerma, mihin lisätään sulatettua tummaa suklaata! Oman maun mukaan sekaan sopii hillo tai marsipaani.

  4. Hei Tiia! Kiva kuulla sinun tapasi tehdä maidottomia ja munattomia pullia. Olen kasvimaidoista tykästynyt itse kauraan, joten se meillä useimmiten käytössä. Pitääkin koittaa myös kookoksella. Mahtava vinkki myös tuo suklaa 😛 Nam! Hyvää viikonloppua!

  5. Sanna sanoo:

    Meillä on jo pitkään leivottu kauramaitoon ja maidottomia rasvoja löytyy. Sokerin sijaan käytän kookossokeria, toimii hyvin ja erityisen hyvin, jos tekee kierrepullia, jonka täyttää kookossokerin, kanelin ja kasvisrasvan yhdistelmällä. Kannattaa kokeilla! =)

    1. Hei tosi hyviä vinkkejä! Minulla onkin kookossokeria kaapissa, pitää kokeilla pian vinkkiäsi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *