Vegaaninen Suklaajuustokakku
Tarjosin esikoiskirjani julkkareissa vegaanisia ja gluteenittomia kakkuja, koska myös kirjassani on paljon ohjeita, jotka voi muuntaa yksinkertaisilla vaihdoksilla vegaanisiksi ja/tai gluteenittomiksi. Yksi näistä kakuista oli vegaaninen suklaajuustokakku, jonka koristelin yksinkertaisesti syötävillä kukilla. Yksinkertaisuus on niin kaunista! Katsokaa nyt tätä leimunkukilla ja rautayrteillä koristeltua kakkua. Se on kuin tehty äidille äitienpäivän juhlahetkeen ja juuri siksi päätin jakaa reseptin myös täällä blogin puolella.
Tämän kakun voi tehdä myös vispikermaan ja maustamattomaan tuorejuustoon, jolloin saat ihan ”tavallisen” juustokakun. Ja kyllä kumpikin versio maistuu taivaalliselta! Tässä juustokakussa tumma suklaa hyydyttää massan niin, että liivatteita tai muita hyydykeaineita ei tarvita. Olen saanut Instagramin kautta kysymyksiä, onko kirjassani liivatteettomia ohjeita ja voin tässäkin vielä vastata, että on useita!
Käy kurkkaamassa muuten mitä Hanna Sumari leipoi äidille kirjastani! Pääset Hannan postaukseen tästä.
Lisää kakkuvinkkejä äitienpäiväksi on tulossa vielä loppuviikosta! Sillä aikaa voit tutustua äitienpäivän ihaniin kakkuohjeisiin täällä.
Vegaaninen Suklaajuustokakku
Noin 10-12 hlö
Keksipohja
- 200 g kaurakeksejä
- 50 g maidotonta margariinia
- Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
- Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
GLUTEENITON: Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä. Muistathan tarkistaa mitä kauratuorejuustoa käytät, jos kakun pitää olla 100% gluteeniton.
Täyte
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl kauravispiä (Kaslink)
- 300 g kauratuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- Sulata suklaa mikrossa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
- Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
- Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla.
- Kaada suklaamoussetäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.
- Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
Koristeet
- Syötäviä kukkia (Mimis)
- Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjolle.
- Koristele kakku yksinkertaisesti syötävillä kukilla.
Vinkki! Käytin itse mimiksen rautayrttiä ja leimunkukkaa. Niin kauniita!
Aurinkoista viikon jatkoa!
♥ Anni
Hei,
minkä kokoiseen kakkuvuokaan voin tehdä, jos haluan tehdä kakusta kaksinkertaisen ?
Heippa,
Tekisin 22-24 cm vuokaan 🙂
Kiitos ! ❤
Hei! Voiko nämä vegaaniset juustokakut myös pakastaa? 🥰
Kyllä voi 🙂 Muista huolellinen peittely.
Moi, tein tänään testikakun parin viikon kuluttua pidettäviä rippijuhlia varten, ja kakku oli ihana! Ajattelin ensin viikonloppuna tehdä useamman ja pakastaa valmiiksi. Onko vinkkiä kuinka paljon etukäteen kakut kannattaa ottaa sulamaan juhlapäivänä? Kiitos vielä ihanasta ohjeesta!
Ottaisin jo edellisenä iltana jos aamupäivällä juhlat, aamulla jos iltapäivällä 🙂
Laitoin voita 50 g margariinin sijaan.
Siitä sain kyllä aika kovanlaisen juustokakun.
Se oli minun väärä valinta..vai johtuiko tästä.
Mousse tuli tosi kovaa..
Käytitkö millaista tummaa suklaata? Mitä suurempi kaakao-pitoisuus sitä jämäkämpää tulee moussesta. Itse suosin 45-50%. Idea vegaanisessa juustokakussa on se että mousse on jämäkkää niin liivatetta ei tarvita.
saako syötäviä kukkia tilattua? yritin pikapikaa katsoa, mutta en ainkaan löytäny sivua😊
Tiedustelisin täältä ja heidän jälleenmyyjiltä 🙂 http://www.mimis.fi/fi/tuotteet/syotavat-kukat
Voisikohan toimia kinuskikuorrutteella? Onko kovin makea?
Mulle kyllä toimisi hyvin, mutta makeus on aina maistajan suussa 🙂