Vegaaninen Kinuskipiirakka
Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & Nature’s Charm
Tämänkin leivonnaisen taustalla on intohimoni kinuskiin. MITEN VOI OLLA MAHDOLLISTA? Että tämä on näin herkullista? Ilman munia, kermaa ja voita? Jatka lukemista, jos haluat tietää.
Tämä vegaaninen kinuskipiirakka on vähän kuin kinuskinen mutakakku, mutta ei kuitenkaan. Reunoista tuli ihanan rapeat, ne karamellisoitui kuin vahingossa. Sisältä piirakka on tahmeaa, melkein valuvaa, mutta sitkeää kinuskista herkkua. Lusikoin lämpimän kinuskipiirakkapalan päälle vaahdotettua kauravispiä, johon raastoin päälle luomusitruunan kuorta. Sitruuna antaa hitusen juuri toivottua happoa täyteläiseen kinuskiin. Vegaaninen vaniljajäätelö sopisi myös täydellisesti tämän piirakan kanssa.
Leivoin tästä piirakasta kolme eri versiota. Vasta kolmanteen olin täysin tyytyväinen. Aina ei ole yhtä helppoa korvata kananmunia – tässä ohjeessa paras tulos syntyi kun jätti ne suoraan pois ja lisäsi taikinaan kuohkeutta soodan ja etikan avulla. Piirakan todellinen tähti ja taika on kuitenkin Natures Charmin kookospohjainen Salted Caramel kastike. Voi luoja mitä herkkua!
Kinuskipiirakkani kannattaa syödä vielä hieman lämpimänä, jolloin se sulaa kielelle.
NATURE’S CHARM
Uudet herkulliset Nature’s Charm Kookos- jälkiruokakastikkeet ovat vegaanisia. Suunnittelin aiemmin tänä vuonna hitiksi muodostuneen vegaanisen suklaakakun, johon käytin suklaa-fudge -kastiketta. Löydät ohjeen kakkuun tästä linkistä. Nyt vuorossa oli suolakinuskikastikkeesta leivottu piirakka, joka on taivaallista! Koska kookoksen maku jakaa usein mielipiteitä (osa rakastaa ja osa taas ei voi sietää), kerrottakoon, että kookoksen maku ei maistunut läpi suklaakakussa tai tässä ihanan tahmeassa piirakassa. Sellaisenaan kastikkeista tunnistaa kyllä kookoksen maun, josta itse tykkään kovasti!
Löydät Nature’s Charm tuotteita hyvin varustelluista K-kaupoista (K-Supermarket & K-Citymarket) ja Prismoista. Valikoimissa on kolme makua suklaa fudge-, suolakinuski- ja matcha-kastikkeet. Sen lisäksi, että kastikkeet ovat käyttövalmiita sellaisenaan, on niiden käyttömahdollisuudet leivonnassa rajattomat. Ainiin ja jos et löydä tuotetta omasta lähikaupastasi, muista jättää toive kauppiaalle.
Vegaaninen Kinuskipiirakka
10- 12 hlö
Ohje
- 100 g maidotonta margariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 1 prk Natures Charm Coconut Salted Caramel -kastiketta
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- Sulata margariini ja siirrä kulhoon jäähtymään hetkeksi.
- Lisää fariinisokeri ja caramel-kastike sekaan. Sekoita.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan käännellen. Kääntele etikka ihan lopuksi taikinaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (halk. 22 cm) vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.
- Anna piirakan vetäytyä ja tarjoile tomusokerin ja sitruunakerman (ohje alla) kanssa.
Sitruunakerma
- 2 dl kasvivispiä
- 1-2 tl luomusitruunan kuorta
Lisäksi
- tomusokeria
- Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi ja kääntele sitruunan kuori vaahtoon. Raasta hieman myös piirakan päälle.
- Sihtaa piirakan päälle tomusokeria ja tarjoile sitruunakerma lämpimän piirakan kanssa.
Vinkki! Voit tarjoilla kakun myös vegaanisen vaniljajäätelön kanssa!
Tulisiko tästä teidän pääsiäispöydän jälkkäri?
Herkullista pääsiäisen odotusta! Muistathan tägäillä #anninuunissa Instagramissa.
/Anni
Lisää Pääsiäisen reseptiikkaa löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Heippa, huomasin ettei ohjeessa mainita missä vaiheessa valkoviinietikka lisätään! Tai ainakaan omaan silmääni ei osunut 😊 testissä on tämä herkku juuri!
Hups! Korjaan sen, kiitos kommentista 🙂 <3
Kiitos hyvästä reseptistä! Tämä kinuskipiirakka oli todella herkullista ja teen tätä varmasti uudestaankin.
Ihana kuulla, kiitos kommentistasi 🙂
Missä vaiheessa se etikka lisätään?
Hups, sisälukutaito 😁😂. Lukihan se siellä…
Moikka!
Miten luulet tämän piirakan selviävän pakastamisesta?
Moikka, en ehkä pakastaisi tätä. On niin nopea tehdä ja parhaimmillaan tuoreena 🙂