Värikkäät Confettikeksit (munaton)
Värikkäät Confettikeksit (munaton) maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Nämä keksit tuovat väriä kahvipöytään ja ovat helppo valmistaa ilman kaulimista ja muotteja. Tarvitset vain kulhon, raaka-aineet ja lusikan.
Hanna-tädin pikkuleipiä muituttavia keksejä paistetaan noin 10 minuuttia ja ne säilyvät hyvinä leivoslaatikossa jopa yli viikon. Itse söisin vielä senkin jälkeen.
Muistathan, että keksejä voi myös aina pakastaa ja juhlia järjestellessä tämä onkin hyvä vinkki, koska kaikkea ei välttämättä kerkeä yhdessä urakassa leipoa.
Värikkäät Confettikeksit (munaton)
Ohje (n. 45 kpl)
- 100 g voita
- 1 dl vispikermaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vanilja-aromia
- 2,75 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,25 tl suolaa
- 1 dl kirjavaa strösseliä tai nonparelleja
- Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.
- Lisää kerma, sokeri ja vanilja-aromi sekoittaen.
- Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen.
- Kääntele lopuksi joukkoon suurin osa strösseleistä tai nonparelleistä.
- Pyörittele taikinasta lusikalla palloja.
- Paina taikinapallerot leivinpaperilla vuoratulle pellille, muotoile halutessasi.
- Paina loput strösselit keksin pintaan ja jätä tämä puoli ylöspäin.
- Paista keksejä uunin keskitasolla, leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Nosta keksit ritilälle jäähtymään kun ne ovat saaneet hetken olla pellillä jäähtymässä.
Vasta tänään löysin sun blogin ja ihastuminen taphtui välittömästi 😀 Nämä ovat lasten synttäreille juuri täydellisiä!
Ihana kommnetti! Kiitos 🙂 Mahtavaa kun löysit sivuilleni, toivottavasti saat pljon inspiraatiota! Aurinkoista kevättä!
Hei!
Pystyykö näitä muotoilemaan piparin tavoin? Yksisarvismuotti kaipaisi juuri tälläistä sateenkaarirakeista keksiohjetta 🙂
Kyllä uskon, että voi, mutta nyt en mene 100% takuuseen, koska ohje on hyvin vanha, eikä ole taikinan koostumus tuoreessa muistissa.
Voisikohan nämä tehdä kuten Wilhelmiinat? Tekisi ”pötkön” pellille, ja leikkaisi lämpimänä viipaleiksi
Kannattaa ainakin kokeilla 🙂 mulla on pian tulossa ohje joka ainakin toimisi hyvin.