Vaniljatäytekakku

Vaniljaa, vaniljaa, vaniljaa! Kevään ihanimmassa kakussa: Vaniljatäytekakku – maistuu todellakin vanilja. Tämä kakku on tuunattavissa kaikkiin kevään juhliin – nyt pääsiäisen lähestyessä lisää täytteeseen lemon curdia ja kesän lähestyessä nosta kakun päälle mansikoita. Tee kakusta juuri sellainen kuin haluat!
Tämän kakun jokainen suupala on täynnä syvää, aitoa vaniljan makua, sillä kakussa yhdistyvät sekä mehevä vaniljainen kakkupohja, vanukasmainen vaniljakreemi ja pehmeän kermainen voikreemi. Jokainen lusikallinen on nautinto.
Tätä sun on pakko kokeilla! Katso myös näppärät video-ohjeet alta.


Vaniljatäytekakku
Ohje noin 10-12 hlö
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 3 1/2 dl sokeria
- 175 g voita
- 3 L kokoista kananmunaa
- 1 rkl vanilja-aromia
- 2 1/2 dl piimää
- Vuoraa korkea halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Jätä sivuun.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi isossa kulhossa.
- Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon. Lisää myös vanilja-aromi.
- Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen koko ajan kevyesti vatkaten.
- Lopuksi kääntele sekaisin nuolijalla. Älä sekoita taikinaa liikaa.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla180 asteessa noin 60 minuuttia.
Vaniljavoikreemi
- 250 g huoneenlämpöistä voita
- 5 dl tomusokeria
- 1/2 dl kermaa
- 1 tl Taylor&Colledge Luomu vanilja-aromia
- 1 tl Taylor&Colledge Luomu Vaniljatahnaa
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi ja aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa huolellisesti useamman minuutin ajan.
- Lisää kerma ja vaniljauute sekä -aromi ja jatka vielä vatkaamista.
- Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
- Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen.
Täyte
- noin 2 dl vaniljakreemiä (ks. ohje täällä tai käytä valmista)
Vinkki! Vaihda sopivasti lemon curdiin, jonka voit maustaa vaniljalla tai mausta vaniljakreemi sitruunalla.
Kakun täyttö
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Kokoa näin: ensin pohja (kevyt kostutus halutessasi, ks vinkki alta). Pursota reunoille vanilja-voikreemiä ja levitä keskelle vaniljatäytettä. Toista sama toiseen kerrokseen.
- Levitä täytetyn kakun päälle voikreemiä palettiveistä apuna käyttäen.
- Muotoile pintaan veitsellä aaltoja ja lisää päälle hieman vaniljakreemiä.
- Katso video-ohjeesta tarkemmat ohjeet.
Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa kakun vaniljamaidolla. Sekoita 1 tl Dr.Oetker vaniljasokeria 1/2 dl maitoa.


Aurinkoista viikkoa!
/Anni
*kakkuresepti suunniteltu alun perin yhteistyössä Taylor&Colledge -vaniljatuotteiden kanssa.

Myös näillä sopii
Herkutella
Helppo Juustokakku-Omenapiirakka (G)
Syreenisokeri
Rapea Mango-Vadelma Granola
Piparkakku Cupcakes