Vaniljakreemi eli crème pâtissère

Vaniljakreemi eli crème pâtissère

Vanilja, yksi maailman vanhimmista mausteista tekee suklaasta suklaisempaa ja kermasta kermaisempaa. Jo asteekit käyttivät vaniljaa kaakaon maustamiseen. Vanilja ei tuo pelkästään hienostunutta ja eleganttia makua, vaan myös makeutta ja syvyyttä leivonnaisiin, juomiin sekä ruokiin. Vanilja on myös yksi kalleimmista mausteista maailmassa. Se kannattaa siis valita aina laadukkaana ja mielellään luomuna, jotta se oikeasti maistuu siltä miltä pitää.

Saan tehdä tänä vuonna Instagramin puolella yhteistyötä vaniljabrändin Taylor&Colladge kanssa. He valmistavat hienoimpia vaniljauutteita ja tahnoja, jotka luovat aivan erityisiä makuelämyksiä. 1 tl luomuvaniljatahnaa tai luomuvaniljauutetta vastaa 1 vaniljatankoa.

KATSO INSTAGRAMIN PUOLELTA MITEN SYNTYY VANILJAKREEMI

Crème pâtissère eli ranskalainen vaniljakreemi valmistetaan maidosta, kermasta, sokerista ja keltuaisista. Se saostetaan kuumentamalla. Se on vastustamatonta ja pääsee oikeuksiinsa vain aidolla laadukkaalla vaniljalla. Jaan teille luotto-ohjeeni. Kun opettelet sen kerran hyvin sulta sujuu kaikki vaniljatäytteiset herkut hetkessä 


Vaniljakreemi eli crème pâtissère

Ohje

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 tl Taylor&Colledge vaniljatahnaa
  • 4 munan keltuaista
  • 70 g sokeria (noin 3/4 dl)
  • 25 g maissitärkkelys (noin 1/2 dl)
  1. Mittaa maito ja kerma kattilaan. Lisää vaniljatahna maito-kerman joukkoon.
  2. Erottele keltuaiset puhtaaseen kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa. Lisää tärkkelys siivilän läpi seokseen koko ajan vatkaten.
  3. Kiehauta vanilja-kermamaito ja kaada se ohuena nauhana keltuaisvaahdon sekaan koko ajan vatkaten.
  4. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja paksuuntuu.
  5. Peitä kreemi, jäähdytä ja laita valmiiksi pursotinpussiin.

KATSO VIDEO-RESEPTI

Vinkki! Voit käyttää myös vaniljatangon ohjeessa. Halkaise se ja kaavi siemenet maidon sekä kerman joukkoon. Laita myös tanko kattilaan. Kiehauta ja poista vaniljatanko.

Vaniljakreemi eli crème pâtissère

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Maria sanoo:

    TOIMIIKO KREEMI MYÖS PAISTETTAESSA?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *