Vaniljainen Juhlakakku
Kaupallinen yhteistyö Leivo & Koristele & Taylor&Colledge
Kevään ja kesän juhlat lähenevät. Tiedätkö jo mitä leipoa juhliin? Tässä yksi ihanan helppo katseenvagitsija juhlapöytään.
Öljypohjaiset kakut. Niissä on helppoutta ja mehevyyttä, jota en juuri nyt pysty vastustamaan. Huomaan valitsevani yhä useammin juuri tämän tyyppisen kakkupohjan projekteilleni. Vaniljainen Juhlakakku -reseptin pohjana käytin iki-ihanaa oliiviöljykakku-ohjettani. Löydät sen täältä.
Hyödynnän siis itse nykyään paljon oliiviöljyä kakkupohjissa, tässäkin. Hyvin varustelluista isoimmista marketeista löytyy leivontaan sopivia mietoja oliiviöljyjä, mutta voit myös käyttää esimerkiksi auringonkukkaöljyä, jossa on mieto leivontaan sopiva maku.
Tämä kaunis kakku kuorrutetaan aidolla vaniljalla maustetulla voikreemillä, jota raikastin hieman tuorejuustolla. Teen usein niin. Valmis vaniljainen voikreemi on silkkistä ja kuohkeaa, se ei maistu voilta ja sitä on helppo pursottaa. Kevään ja kesän kakut eivät vaadi paljon. Muutamat kukat päälle ja se riittää. Pian on kotimaisia marjojakin. Niitä voisi tähän kakkuun yhdistää helposti.
KATSO OHJE KUOHKEAN JA SILKKISEN VOIKREEMIN TEKOON TÄÄLTÄ
TAYLOR & COLLEDGE VANILJATUOTTEET
Vanilja, yksi maailman vanhimmista mausteista tekee suklaasta suklaisempaa ja kermasta kermaisempaa. Jo asteekit käyttivät vaniljaa kaakaon maustamiseen. Vanilja ei tuo pelkästään hienostunutta ja eleganttia makua, vaan myös makeutta ja syvyyttä leivonnaisiin, juomiin sekä ruokiin. Vanilja on myös yksi kalleimmista mausteista maailmassa. Se kannattaa valita aina laadukkaana ja mielellään luomuna, jotta se oikeasti maistuu siltä miltä pitää.
Tiesitkö, että vaniljankukka on orkidea? Tai, että kukat avautuvat vain yhtenä päivänä vuodessa ja että työlleen omistautuneet viljelijät pölyttävät jokaisen kukan käsin? Taylor & Colledge valmistaa hienoimpia vaniljauutteita ja tahnoja, joita löytyy aina kaapistani. 1 tl luomuvaniljatahnaa tai luomuvaniljauutetta vastaa 1 vaniljatankoa. Käytin tässä ohjeessa molempia. Hyvillä mauilla on voima loihtia esiin muistoja, kohottaa mielialaa ja tuottaa puhtaan ilon hetkiä.
Vanilja on ehdottomasti lempimausteeni leivonnassa. Voit lisätä vaniljaa leivonnaisiin aina oman maun mukaan, kuten muitakin mausteita. Taylor&Colladge vaniljat löytyvät hyvinvarustellusita marketeista leivontahyllyltä. Tämä on luottotuote, jota tulisi olla jokaisen kotileipurin kaapissa.
Vaniljainen Juhlakakku
noin 8-10 hlö
Kakkupohja
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl mantelijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl soodaa
- ripaus suolaa
- 1,5 dl leivontaan sopivaa oliiviöljyä tai auringonkukkaöljyä
- 1,5 dl (kaura)maitoa
- 1 tl Taylor&Colledge vanilja-aromia
- 2 tl sitruunan kuorta
- 1 kananmuna
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin 20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sekoita keskenään sokerit, jauhot, jauheet, sooda ja suola.
- Vispaa toisessa kulhossa oliiviöljy, maito, sitruunankuori, vanilja ja kananmuna.
- Yhdistä seokset käännellen taikina tasaiseksi nuolijalla.
- Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja nosta uuniin.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla.
- Jäähdytä kakku ja valmista voikreemi.
Vinkki! Voit käyttää kakussa melkein mitä vain oliiviöljyä tai mielestäsi mietoa öljyä kuten auringonkukkaöljy. Marketeissa on hyvä valikoima nykyään ja myös leivontaan suositeltavia mietoja oliiviöljyjä voi käyttää.
Vaniljalla maustettu voikreemi
- 250 g voita
- 5 d tomusokeria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl Taylor&Colledge Luomu vanilja-aromia
- 1 tl Taylor&Colledge Luomu Vaniljatahnaa
- Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
- Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
- Lisää maustamaton tuorejuusto ja vanilja, jatka vielä vatkaamista. Jos värjäät kreemin, lisää väri myös tässä kohtaa.
- Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
- Valmis ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Voit myös pursotella sitä kakun päälle.
Kakun kokoaminen
- 2-3 passion hedelmää
- syötäviä kukkia
- Levitä ja pursota voikreemi kakun päälle.
- Levitä tai nostele passion hedelmän lihaa kakun päälle.
- Koristele kakku syötävillä kukilla.
KATSO OHJE KUOHKEAN JA SILKKISEN VOIKREEMIN TEKOON TÄÄLTÄ
Aurinkoista viikkoa!
/Anni
Ohjeessa mainitaan jogurtti, mutta listatuissa aineksissa sitä ei kuitenkaan ole. Testaisin mieluusti reseptiä, sillä kakku vaikuttaa ihanalta! 🙂
Ähh siellä on virhe – ajatuksissani kirjoittanut väärin. Nyt on korjattu <3