Valkosuklainen Pikkujoulukakku
Valkosuklainen Pikkujoulukakku hävisi tyttöjen kesken vietettyjen pikkujoulujen jälkiruokapöydästä hiukan liian nopeasti! Ihanan söpö ja jouluinen kakku oli jännittävän herkullisen makuista ja niin suloisen söpöä katseltavaa! Jokaisissa pikkujouluissa täytyy olla niiden arvoinen kakku!
Tässä pikkujoulukakussa yhdistyy monta asiaa, joita olin suunnitellut jo pidemmän aikaa. Aloitetaan kakun makumaailmasta: appelsiini, valkosuklaa ja karpalot! Nämä kolme raaka-ainetta sopivat loistavasti ellei täydellisesti yhteen. Karpaloita toivottiin jouluresepteihin Instagramin puolella ja valkosuklaista appelsiinikakkupohjaa olin paistellut ja testaillut jo pidemmän aikaa. Tuo kakkupohja.. kuulette siitä vielä lisää.. se on taivaallista!
Kun näin nämä ihanat syötävät piparkakku-ukot tiesin, että niiden täytyy päästä ainakin yhden joulukakun päälle komeilemaan! Miten söpöjä koristeet voivat olla? Kaikkia koristeita ei mielestäni tarvitse tehdä itse alusta asti, välillä on ihan ok oikaista. Piparkakku-ukkojen lisäksi kakun pintaan pääsi etukäteen tekemiäni lumihiutaleita, marenkeja ja jouluisia koristerakeita.
Tämä herkkukakku sopii joulupöytään, pikkujoulupöytään ja miksi ei myös ensi viikon Itsenäisyyspäivän juhliin? Kakun kuorrutuksen voi tehdä pastaväriä vaihtamalla myös siniseksi.
Millaisen pikkujoulukakun sinä olet leiponut tai aiot leipoa? Muista jakaa oma joulukakkusi Instagramissa #minunjoulukakku #anninuunissa. Olisi ihana nähdä myös teidän tuotoksianne!
Valkosuklainen Pikkujoulukakku
Kakkupohja:
Leivoin kakkupohjaksi Appelsiini-valkosuklaakakkupohjan halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaan, leikkasin sen kolmeen kerrokseen, jolloin sain 2 täyteväliä. Voit itse valita minkä kakkupohjan leivot kakun pohjaksi. Mausteisen Piparkakku-kakkupohjan, joka sopii myös loistavasti kakun pohjaksi löydät täältä.
Täytteet:
- noin 1,5 dl karpalohilloa
Valkosuklaamousse:
- 150 g tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kermaa
- 150 g valkoista suklaata
- Sulata suklaa mikrossa.
- Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi kulhossa.
- Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
- Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen.
- Lopuksi vatkaa kerma joukkoon.
Valkosuklaakreemin ohjeen löydät täältä.
Koristeet:
- Lumihiutaleita (tehty muotilla sokerimassasta)
- Marenkeja (ohje täällä)
- Syötäviä Piparkakku-ukkoja
- Joulu-koristerakeita
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku 3 kerrokseen.
- Kostuta kakkukerrokset vaniljamaidolla tai appelsiinimehulla.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
- Sivele jokaiselle kakkupohjalle kerros karpalohilloa ja sen jälkeen puolet valkosuklaamoussesta.
- Peittele kakku ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Kippaa kakku vuoasta kakkualustan päälle ja kuorruta palettiveistä käyttäen ohut kerros kreemiä
- Laita kakku jääkaappiin, kunnes ensimmäinen kerros kreemiä on kovettunut
- Kuorruta toinen kerros kreemiä ja punaiset raidat kakun päälle – viimeistele palettiveitsellä ja siirrä jääkaappiin.
- Lopuksi koristele kakku asettelemalla koristeet kakun pintaan.
Hei Anni! Minua kiinnostaisi että mitä kameraa käytät kuvatessasi? 🙂
Kiitos kommentista ja kysymyksestäsi Petra 🙂 Minulla on käytössä Olympus OM-D E-M102 🙂
Hei! Voiko punaiset raidat tehdä jollain muulla kuin elintarvikevärillä?
Hei Anna, jotkut käyttävät marjajauheita tai punajuurta luonnolliseen värjäykseen 🙂 Hyvää joulua!
Hei!
Kiitos, kokeilen heti tätä yo-juhliin:) Mitä ajattelet, sopisiko karpalohillon tilalle appelsiinihillo? Entä jos jättäisi hillon kokonaan pois, menisikö liian mauttomaksi?
Moikka, varmasti toimii appelsiinihillokin tai ilman kun on hyvä kreemi ja maukas pohja 🙂
Mitä luulet pystyisikö tämän tekemään välipohjan avulla kaksikerroksisena, jos alle tulisi 25cm pohja samalla ohjeella? Vai onko liian raskas?
Meillä tulossa 30 hengen juhlat niin mietin miten iso kakku pitäisi olla.
Hmmm en ole tehnyt kerroskakkuja niin paljon, että voisin olla täysin varma. Arvaan että olisi ihan ok tehdä näin kun suunnittelet 🙂