|

Vaalea Päärynäglögi

Vaalea Päärynäglögi

Tätä ohjetta Vaalea Päärynäglögi on moni odotellut. Olen hehkuttanut mieheni vaaleaa jouluglögiä liian monta kertaa. Jopa leivontakirjani jouluosiossa, mutta silti ohje uupuu niin kirjasta kuin täältä blogistakin. Sain kyselyn hiljattain sähköpostiini:

Kiitos ihanasta Annin uunissa kirjasta resepteineen, hankin sen äskettäin. Sivulla 166 mainitaan päärynämehusta keitetty taivaallinen valkoviiniglögi, mutta ei ohjetta siihen. Olisiko ohje glögiin mahdollista saada tätä kautta?

Lupasin julkaista ohjeen pian ja tässä se nyt on. Keitin glögiä perjantaina ystävillemme, jotka tulivat meille istumaan iltaa. Vuoden ensimmäiset glögit maistuivat taivaalliselle jouluisen piirakan kanssa. Ahh muistin taas miksi vaalea glögi kannattaa keittää itse. Tämä on vaan niin hyvää! Nappasin teille kuvat ja nyt tekin pääsette nauttimaan ehkä parhaimmasta itse keitetystä vaaleasta glögistä.

Tämän jouluglögin ihastuttava maku tulee päärynämehusta, johon glögi keitetään. Mieheni keitti vaaleaa päärynäglögiä ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten järjestämiimme pikkujouluihin. Tuo versio oli maustettu kuivalla valkoviinillä ja lorauksella punssia. Glögiä kehuttiin kilpaa. Siitä asti meillä on keitetty tätä joka vuosi. Välillä vaihtelen mausteita, lisään ehkä hiukan vaniljaa sekaan. Päärynäglögi hurmaa myös alkoholittomana ja maistuu silloin myös perheen pienimmille.

Vaalea Päärynäglögi

Vaalea Päärynäglögi

noin 6 kupillista

Ohje

  • 1 litra päärynämehua
  • 2-3 kanelitankoa
  • 4-5 tähtianista
  • 0,5 tl mausteneilikkaa
  • 0,5 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Mittaa kaikki ainekset isoon kattilaan paitsi sitruunanmehu.
  2. Anna kiehahtaa ja lämmittele tunnin verran miedolla lämmöllä kattilan kansi päällä.
  3. Lisää sitruunanmehu ja siivilöi glögi.
  4. Lisää halutessasi jotain alla olevista, lämmitä glögi ja tarjoile kanelitankojen tai tähtianisten kanssa.

Vinkki! Mitä kauemmin keität glögiä, sitä maukkaampaa siitä tulee! Jätän itse glögin välillä pariksi tunniksi tekeytymään.

Lisäksi

  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 0,5 dl punssia tai rommia

Huom! Lisää alkoholit oman maun mukaan. Ensin vähän, maistele ja lisää halutessasi.

LAHJAVINKKI JA SÄILYVYYS

Pullota glögi, säilytä kylmässä ja käytä viikon sisällä sen keittämisestä. Anna säilytysohjeet myös lahjan saajalle.

Vaalea Päärynäglögi

Ihanaa marraskuun viimeistä viikkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Maiju sanoo:

    Heippa Anni, voiko tämän tehdä lahjaksi ja jäähdyttää pulloon myöhemmin lämmitettäväksi?

    1. Hei Maiju,

      Hyvä kysymys 🙂 Voit tehdä lahjaksi ja pullottaa. Ohjeistaisin säilyttämään kylmässä ja käyttämään viikon sisällä.

  2. Minsku sanoo:

    Hei. Resepti vaikuttaa niin ihanalta, että pakko testata. Minkälaista päärynämehua käytit? Jotain ruokakaupan päärynäjuomaako vai mitä?

    1. Heips, tämä on kyllä ihana ohje! Tulee erilainen maku kuin useimmiten käytetystä omenamehusta. Olen käyttänyt erilaisia päärynämehuja ja -juomia. Kaikki toimii hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *