|

Toffeen makuiset Halloweenkeksit

Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Toffeen makuiset Halloweenkeksit ovat ihania ja mikä parasta niitä on hauska askarrellla yhdessä lasten kanssa! En ole ikinä ollut mikään keksien leipoja, mutta tänä vuonna innostuin – nimittäin Halloweenkekseistä! Leivoin jo muutama viikko sitten ensimmäisen satsin: Pääkalloja sekä lepakoita ja tässä tulee toinen: kurpitsoja ja luurankoja. Keksit ovat helppo leipoa ja koristella. Lisäksi ne näyttävät hauskalta Halloween-pöydässä ja maistuvat herkulliselta. Leivonta-aromeilla voi loihtia erilaisia makuja keksitaikinaan. Kokeilin tällä kertaa Englantilaista toffeeta, joka toi mukavan pehmeyden ja aromin kekseihin. Lapset rakastavat näitä!
Toffeen makuiset Halloweenkeksit

 Tarvitset nämä muotit keksien tekoon
  • Kurpitsa-muotti
  • Piparkakkumies-muotti
  • Lepakko-muotti

 Toffeen makuiset Halloweenkeksit

Toffeekeksit (noin 30 kpl)

  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 2 tl Toffee aromia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
  2. Mittaa tällä välin muut aineet valmiiksi (kaikki jauhot samaan kulhoon).
  3. Lisää tomusokeri dsi kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa.
  4. Lisää kananmuna ja aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
  5. Sihtaa vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
  6. Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
  7. Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
  8. Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
  9. Ota kurpitsa-muotilla ja piparkakkumies-muotilla keksejä taikinasta.
  10. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
  11. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia – niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
  12. Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.

Vinkkejä: Halutessasi taputtele taikina litteäksi paketiksi kelmun sisälle jo jääkaappiin, niin helpoitat sen kaulimista. Kylmä taikina on helpointa kaulita – taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti. Käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti kaulitsemista.

Koristelu

  • 100 g oranssia sokerimassaa
  • musta elintarvikekynä
  • elintarvikeliima
  • sitruunamehua + tomusokeria
  1. Kaulitse sokerimassa ohueksi silikonisella alustalla.
  2. Ota kurpitsamuotilla kurpitsoja massasta.
  3. Sivele kurpitsakeksien päälle ohuelti elintarvikeliimaa siveltimellä ja nosta kurpitsat keksien päälle. Painele ja siloita sormella tarvittaessa.
  4. Tee viillot massaan palettiveitsellä ja värjää kurpitsan kanta mustalla elintarviketussilla.
  5. Tee siruunamehusta ja tomusokerista jämäkkä tahna, laita se pursotinpussiin ja pursota luut piparkakkumieskeksien päälle.
  6. Värjää elintarviketussilla suu ja sieraimet luurangolle.

Herkulliset keksit ovat valmiita juhliin!

Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Toffeen makuiset Halloweenkeksit

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso myös vaniljaisten lepakko- ja pääkallokeksien ohje, jonka julkaisin jo aiemmin.

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Tämä on tosi hyvä ohje. Olen tehnyt tällä jo muutaman kerran ja aina on ollut helppo kaulia ohuitakin keksejä. Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *