Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019
Huh kuinka aika juoksee! Vierailin Lontoossa The Cake and Bake messuilla tasan kuukausi sitten, vaikka tuntuu että matkasta on vain pieni hetki. Lupasin kirjotella teille messuista ja osa teistä ehtikin jo kysellä missä postaus viipyy? Tässä siis vihdoin tunnelmia Lontoon kakkumessuilta ja matkalta poimittuja trendejä vuodelle 2019.
Viime vuonna vierailin Birminghamissa ja kerroin teille enemmän Cake International -kakkumessuista, jotka on suunnattu ammattilaisille ja joissa on mahdollista päästä katselemaan aivan huikeaa kakkunäyttelyä. Ei puuttunut kakkuja Lontoostakaan, mutta Cake and Bake Show on ehdottomasti enemmän suunniteltu kuluttajille. Messuilla on vähemmän näytöskakkuja, mutta enemmän maisteltavaa ja ostettavaa. Itselleni kummatkin messut olivat hyödylliset, kävin nimittäin nuuhkimassa tulevia trendejä ja etsimässä uusia tuotteita myös verkkokaupan puolelle.
Herkkuja, herkkuja, herkkuja ihan joka tiskillä! Messuilla oli ihan oma nurkkaus paikallisille leipomoille, jotka myivät kakkuja, kuppikakkuja ja muita ihania herkkuja mukaan messuvieraille. Myös vegaanisia leivonnaisia näkyi paljon.
Messuilla on mahdollisuus ottaa osaa workshoppeihin, joissa tehdään koristeita ja opetellaan erilaisia tekniikoita. Paikka workshoppiin kannattaa varata etukäteen, koska paikkoja on rajoitetusti ja kurssit tulevat aina täyteen. Kurssien lisäksi messuilla on kaksi näytöslavaa, joiden yleisössä on mahdollisuus seurata leivontaa, koristelua sekä muuta hauskaa.
Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019
Nappasin Lontoosta myös kuusi trendi-ennustetta vuodelle 2019. Nämä trendit eivät mielestäni messuilla näkyneet, mutta ehkä ensi vuonna?
1. Hybridi-leivonnaiset
Kaikki muistavat varmasti brookiet (cookie + brownie), cronitsit (donitsi + croissant) ja muut samantyyppiset supersuositut yhdistelmäleivonnaiset. Nyt ennustetaan, että hybridit pysyvät edelleen muodissa ja ne siirtyvät myös kakkuihin. Jujuna tulevissa hybrideissä on maku, erilaiset juomat, suositut coktailit keskiössä. Kakut voidaan kostuttaa alkoholilla tai kreemit maustaa kuohuviinin, gin tonicin tai rommin makuisilla aromeilla. Jo tänä vuonna markkinoille on tullut esimerkiksi makutomusokereita, joiden makuina on esimerkiksi prosecco, gin & tonic ja glögi. Mitäs mieltä olet? Itse olen leiponut kerran aikuisten juhliin Cosmopolitan-kakun, voit tutustua kakkuun täällä.
2. Kasvit ja kukat
Tästä olen todella iloinen! Kukkien kuten laventelin ja ruusun sekä yrttien kuten basilikan, rosmariinin ja timjamin makuja lisäillään yhä enemmän leivonnaisiin niiden koristelukäytön ohella. Syötävien kukkien käyttö koristeena pysyy edelleen muodissa!
3. Minimalistinen
Yksinkertaisuus makumaailmassa ja kakkujen ulkonäössä tulee olemaan keskiössä. Lisää nakukakkuja ja yksinkertaista koristelua!
4. Luonnollisuus
Terveellisten raaka-aineiden ja terveellisen herkuttelun aalto on lisännyt tietoisuutta myös leivonnassa. Vegaanisuus, sokerittomuus sekä agavesiirapin, hunajan, avocadon ja raaka-kaakaon käyttö on tuttua jo monelle. Nyt lisätään tähän listaan vielä pähkinöitä, siemeniä ja jopa yrttejä, eikä pelkästään maun puolesta vaan myös koristeluun.
5. Around the World
Maailma on täynnä uskomattomia makuja. Ensi vuonna hullaannutaan eri kulttuureista ja tuunatuista perinneherkuista. Valmistaudu kekseliään upealle makumatkalle!
6. Nostalgia
Leivonnan nostalgisuus on ollut jo nousussa, mutta sille ei näy loppua. Kaiva äidin tai mummon reseptileikekirja esille, nimittäin ensi vuonna leivotaan retroherkkuja, jotka muistuttavat meitä lapsuudesta! Hedelmäkakkua, bebejä, kahvikakkuja ja paljon muuta!
(Lähde: https://www.thecakeandbakeshow.co.uk/)
Messuilla on pieniä näytöspöytiä, eli kakkutaidetta oli mahdollisuus ihailla täälläkin. Messuilla näkyi jälleen kerran kuinka paljon englantilaiset rakastavat sokerimassaa. Vaikka näitä taideteoksia on mukava ihailla, jäin kaipaamaan vinkkejä kreemikakkuihin ja esimerkiksi yllä esiteltyjen trendien mukaisia luonnollisia sekä minimalistisia kakkuja.
Muutama kreemikakku bongattiin onneksi myös!
Ja jouluiset kakut olivat aivan ihania! ♥
Lopuksi ihasteltiin vielä hääkakkuja.
Kiinnostaako messupostaukset? Jäitkö kaipaamaan vielä jotain?
Ihanaa viikkoa!
♥ Anni
Jos trendit ovat menossa tuohon suuntaan, niin mahtavaa. Nostalgia, luonnollisuus innostaa ainakin itseä. Mutta täytyy sanoa, että kyllä nuo hybriditkin ovat hurmanneet.
Katselin Mr. Cakelta niitä heidän ihania Red Velvet Croissantteja, ei ehkä täysverinen hybridi, mutta niin herkullinen. Cronutsitkin ovat valloittaneet minut, melkein parempia mitä alkuperäiset ”vanhempansa” 🙂
Mäkin olin näistä ihan että jee 🙂 Luonnonkukkia ja simppeliä koristelua ensi kesänä <3
Voi että olen kuolannut itsekin MR. Caken red velvet croissantteja. Pitäisi päästä maistamaan. Haha ja cronutseistakin olen samaa mieltä 😀 Niin ihanan rapeita!
Oli kiva katsoa. Briteillä varmaa sama maku kun jenkeillä? ?. Sokerimassakakut ovat komeita, mutta epäkäytännöllisiä mielestäni. Liian makeita.
Moikka Marja,
Joo vähän samantyylistä makua näkyy olevan briteillä kuin amerikkalaisilla 🙂 Sokerimassaa, sokerimassaa ja jämäkkää kakkua sekä täytteitä. Mutta he kuulemma rakastavat sokerimassaa ja ovat pidemmällä kakunkoristelun suhteen kun meillä Suomessa.
Kaikkea todella kaunista olitte nähneet 🙂
Itseäni todellakin kiinnostaisi joskus tulevaisuudessa lähteä käymään tuollaisilla messuilla.
Upeita kuvia olet ottanut ja ihana postaus.
Heips Meri 🙂
Suosittelen kyllä, että joskus lähdet messuille, jos ne kiinnostavat! Näille Lontoon messuille oli todella helppo mennä ja samalla sai tutustua Lontooseenkin. Kiitos kommentistasi ja mukavaa alkavaa talvea!