Täydelliset Marengit ilman uunia

Täydelliset Marengit ilman uunia

Leivoin esikoiskirjani avajaisiin marenkeja, joiden reseptistä sain muutamia kyselyjä. Päätin päivittää vanhaan ohjeeseen uudet kuvat kirjan julkkareista ja jakaa ohjeen uudelleen. Tässä siis ihanat ja vaivattoamt marengit ilman uunia!

Täydelliset Marengit ilman uunia? Voiko se olla mahdollista? Kyllä! Tätä reseptiä jo hiukan raotin sveitsiläisen marenki -ohjeeni yhteydessä. Eli resepti on sama – valmistat sveitsiläisen marengin normaalisti vesihauteessa ja siirrät massan pursotinpussiin. Pursottelet marengit uunipellille ja sitten odotetaan. Noin vuorokausi riippuen ilmankosteudesta riittää kuivatukseen. Tähän reseptiin siis et tarvitse ollenkaan uunia! Kuivatuksessa menee jonkun verran aikaa, mutta se on sen arvoista. Täydelliset marengit ilman uunia syntyvät näin helposti!

Marenkeja voi maustaa erilaisilla tavoilla. Itse tykkään aromeista ja aidoista marjajauheista. Kuvissa näkyvät marengit saavat hennon värinsä ja makunsa aidosta mansikkajauheesta. Yhtä hyvin voit maustaa tämän reseptin marengit erilaisilla aromeilla. Väriä marenkeihin voit lisätä pastaväreillä ja koristeluun sopivat myös erilaiset nonparellit ja sokerihelmet.

Haluan vielä yhtä asiaa korostaa. Sveitsiläisestä marenkimassasta pursotetut marengit pitävät muotonsa, koska massa on ihanan kuohkeaa ja pehmeää. Näin myös marenkien huiput sekä eri pursotintyllien kuviot erottuvat valmiissa marengeissa täydellisesti!

Mitä ongelmia huoneilmassa kuivattaminen poistaa?

  • ei palaneita tai tummuneita marenkeja
  • ei väriaineen haalistumista
  • ei marenkien halkeilua
  • ei onttoja marenkeja

Täydelliset Marengit ilman uunia

Täydelliset Marengit ilman uunia

Ohje

  • 4 valkuaista
  • 2,5 dl hienoa sokeria

Lisäksi

  • 1-4 tippaa vahvaa aromia
  • 2-3 rkl aitoa marjajauhetta
  • pähkinärouhetta tms.
  • nonparelleja
  1. Erottele valkuaiset isoon metallikulhoon.
  2. Laita ison kattilan pohjalle vettä ja nosta liedelle kuumenemaan.
  3. Nosta kulho kattilan päälle, niin ettei pohja kuitenkaan osu veteen.
  4. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi.
  5. Lisää sokeri pienissä erissä marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Vatkaa marenkia niin kauan, noin 10min, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60 asteista.
  7. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa marenkia vielä muutama minuutti, jotta se jäähtyy hiukan.
  8. Mausta marenki aidolla marjajauheella tai vahvoilla aromeilla. Voit myös tässä vaiheessa värjätä marengin.
  9. Pursota marengit leivinpaperille vieri viereen. Voit koristella marenkeja ripottelemalla nonparelleja marenkien päälle myös tässä vaiheessa.
  10. Jätä marengit kuivumaan leivinpaperin päälle huoneilmaan.
  11. Kun marengit irtoavat nostamalla leivinpaperista, ovat ne valmiita. Tähän menee noin 12-24h.

Muista myös nämä vinkit marenkimassaa valmistaessa:

  • aina huoneenlämpöiset valkuaiset
  • puhtaat työvälineet (rasva saattaa pilata marengin)
  • keltuaista ei saa mennä pisaraakaan marenkimassaan
Täydelliset Marengit ilman uunia
Täydelliset Marengit ilman uunia

Postauksen kuvat: Camilla Bloom.

Katso myös muut marenkiohjeeni – uunissa paistettavat:

Pina Colada Marengit

Hattara Marengit

 


Katso lisää marenkeja löydät täältä.

Tallenna

Myös näillä sopii

Herkutella

40 Kommenttia

  1. Eka kertaa marenkeja tekisin sanoo:

    Ohjeesta puuttui tekovaihe / pursotus vai koko massaanko koristeet lisättiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *