Täydellinen Suklaakakku
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Täydellinen Suklaakakku sisältää suklaata, suklaata ja suklaata.
Tämän unelmieni suklaakakun kakkupohjana toimii mehevä, tumma suklaakakkupohja, joka on helposti leikattava ja väriltään lähes musta. Voit leipoa kakun myös vegaanisena ja gluteenittomana (lue vinkit ohjeesta). Kakun välissä on ihanaa silkinpehmeää suklaakreemiä ja kakku on myös kuorrutettu samalla kreemillä. Kuulostaako jo nyt aika täydelliseltä?
Täydellisen suklaakakun resepti on myös yksinkertainen, koska kakku koostuu kahdesta leivottavasta komponentista: kakkupohjasta ja kreemistä. Muuta täydelliseen suklaakakkuun ei mielestäni tarvita: suklaa ja suklaa.
Halutessasi lisää makuja kakkuun voit sivellä kakkupohjat hillolla tai kinuskilla. Tämä kakku ei kaipaa myöskään kostutusta, mutta mikset lisäisi vähän mocca-makua kostuttamalla kakkupohjat kahvilla. Aikuisille sopivaan makuun kakkupohjat voisi kostuttaa myös jollain raikkaalla liköörillä. Nam!
Täydellinen Suklaakakku (noin 20hlö)
Suklaakakkupohja:
Tein kakun irtopohjalliseen halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan*.
Mehevän suklaakakkupohjan ohjeen löydät täältä.
Suklaakreemi:
Kakun välissä on silkinpehmeä suklaakreemi, jonka ohje löytyy taas täältä.
Koristeet
- lehtikultaa
- Käsittele lehtikultaa pienillä pihdeillä tai muilla välineillä, joilla saat lehtikultaa varovasti siirreltyä purkista leivonnaisen päälle.
- Nostele kakun päälle pieniä paloja kiiltelevää lehtikultaa. Asettele pienet koristeet sinne tänne.
Lehtikulta on puhdasta 24 karaatin kultaa ja täysin syötävä elintarvike. Olemassa on myös lehtihopeaa. Löydät näitä tuotteita leivonnan erikoisliikkeistä.
Kakun kokoaminen:
- Paista kakku ohjeen mukaan 20-22 cm irtopohjallisessa kakkuvuoassa*.
- Leikkaa kakku jäähtyneenä 3-4 kerrokseen.
- Valmista suklaakreemi – ohjeessa oleva annos riittää yhden halk. 20-22 cm kokoisen kakun täyttöön ja kuorrutukseen.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (ensin pohjakerros, kreemi, seuraava kerros, kreemi jne.)
- Jotta kreemiä riittää joka kerrokseen saman verran jaa kreemi 4 kulhoon seuraavasti: 3 kulhoon yhtä paljon ja neljänteen hiukan runsaammin.
- Neljännen kulhon kreemi on kuorrutusta varten – laita se sivuun.
- Nostele kreemi nuolijalla* kakkupohjan päälle ja tasoita. Nosta sitten uusi kakkukerros päälle.
- Nosta koottu kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. (minusta maku paranee kun kakku saa kunnolla tekeytyä jääkaapissa)
- Levitä loput kreemistä palettiveitsellä* kakun päälle tasaisesti.
- Saat pyörrekuvion kakun pintaan pyörittämällä pientä palettiveistä spiraalimaisesti reunoilta keskelle.
- Lopuksi koristele kakku lehtikullalla.
- Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus hiukan kovettuu.
- Anna kakun olla hyvä tovi huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin suklainen maku on parhaimmillaan!
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
Vinkki! Jos teet kreemin ennakkoon ja säilytät sitä jääkaapissa: voipohjainen kreemi kovettuu. Saat kreemin pehmeäksi ja kuohkeaksi antamalla sen olla huoneenlämmössä ja vatkaamalla kreemin kevyesti uudestaan.
Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, jolloin se on mehukasta ja pehmeää. Säilytä kakkua esimerkiksi kakkukuvun alla.
Ei näy minulla tai ei avaudu
Hei Aira, jos pystyit jättämään kommentit pääset blogiin ja voit oikeasta laidasta myös etsiä reseptiä sen nimellä. Yläpalkissa on myös kätevät kategoriat, josta löydät kaikki reseptit. Kannattaa tarkistaa laitteesi ja välimuisti, jos linkit eivät toimi. Mukavaa viikkoa!
Hei Anni! Leivoin juuri kakkua, mutta uunista tuli ulos keskeltä enimmäkseen kohonnut kakku joka oli ratkeillut pinnalta voimakkaasti.
? mikähän on mennyt vikaan? Lieköhän tuosta saan enää täydellistä suklaakakkua ?
Mulla kävi just samalla lailla, mutta itsellä luulen että johtui siitä että tein 1 1/2 kertasesti taikinaa ja paistoin isommassa vuoassa, lähinny nyt naurattaa pohjan mielenkiintoinen ulkonäkö! Maistoin pinnasta ja maistu tosi hyvälle mikä on tärkeintä, koristelussa pitää nyt vaan soveltaa, ensi kerralla yritän jo saada sileän kakun?
Raskaammat kakkupohjat kohoavat helposti keskeltä enemmän – se on ihan normaalia. Jos kakku repeää on uunin lämpötila ehkä liian korkea. Uuneissa kun on aina eroja. Kakku kannattaa jäähdytyksen ajaksi kääntää väärinpäin jolloin kohonnut osa painuu hiukan sisään. Lopuksi kohonnut osa tasoitetaan 🙂
Kiitos vinkeistä! Oli muuten ihan loistava ohje, sai hirveästi kehuja gluteenittomilta tutuilta! Ja ulkonäön puolesta onnistui myös!
Voi miten hyvännäköinen! Tätä täytyy ehdottomasti testata 🙂
Hei Metta, kiitos kommentista. Suosittelen lämpimästi testaamaan 🙂 Mukavaa viikkoa!
Hei! Testasin tätä kakkua ja epäröin tuota soodaa kakkupohjassa.En tykkää soodan mausta joten aivan täydellistä ei minun makuuni ollut. Voikohan soodan korvata leivinjauheella? Täyte oli kyllä hyvää.
Hei T,
Soodan voi aina korvata leivinjauheella ja toisinpäin. Leivinjauhetta tulisi laittaa hiukan enemmän kuin soodaa tässä noin 3-4 tl. Mukavaa viikkoa! 🙂
Heippa Anni!
Kakku oli todella hyvää, mutta minulla on pulma. Uunissa kakku kohoaa keskeltä (20 cm vuoka). Tuntuu vaikealta edes leikata yhtä kakkua kahteen osaan, kun pohjaa ei paljoa jää, kun olen ensiksi leikannut kohonneen osan pois ja kakun tasaiseksi. Onko tähän vinkkejä? ?
Hei Nanna,
Paistoitko kakun yhdessä vuoassa? Tästä syystä itse suosittelen kahta vuokaa paistoon, kuten itse tein reseptissä. Vuoan halkasijalla saattaa olla iso merkitys korkeudessa. Uuneissa on eroa ja myös teho saattaa vaikuttaa siihen, että kakku kohoaa päältä enemmän. Eli tässä vinkit: paisto kahdessa vuoassa, pienempi vuoka ja alenna paistolämpötilaa. Voit myös tehdä taikinan 1.5 kertaisena. Mukavaa uutta viikkoa! 🙂
Joo, siis omistan vain yhden 20 cm vuoan, joten laitoin taikinan kahteen osaan. Paistoin ensiksi yhden kakun ja sitten pesin vuoan ja laitoin toisen osan taikinaa uuniin. Mutta sain silti onneksi neljä kerrosta leikattua ja kakusta tuli kaunis ja ihan uskomattoman hyvää! Mietin vain voisiko jotenkin kakun kohoamista keskeltä estää, ettei niin paljon kakkua menisi roskiin. Mutta kiitos vastauksesta ja todella ihanasta ohjeesta (kakku tosiaan on vielä paremman makuista seuraavana päivänä!)
Hei Nanna,
Älä heitä kakkua roskiin! Itse laitan aina kakun leikkuusta jääneet osat pussiin ja pakastimeen ja teen esimerkiksi näitä:
https://www.anninuunissa.fi/annoskokoiset-juustokakut-purkissa/
Kohoamista voit välttää alentamalla uunin lämpötilaa hiukan. Laita kakkupohja myös jäähtymään ylöslaisin, jolloin kohonnut osa painuu hieman sisään. Valitettavasti kaikki raskaammat kakkupohjat kohoavat keskeltä hiukan. Sitä on vaikea estää.
Koulussa leivottiin tommonen suklaa kakku. Siinä oli 200 grammaa suklaata ja suklaata, suklaata, suklaata, suklaata suklaata suklaata suklaata
Hei Anni
Olen ajatellut tarjota tätä suklaakakkuihanuutta meidän syntymäpäiväjuhlissa. Osaatko neuvoa vähän määrässä, kun syöjiä n.50 henkilöä ( aikuisia) kaiken kaikkiaan, tarjolla kakun lisäksi tuulihattuja. Luuletko että voisin tehdä yhden suorakaiteen muotoisen n.27×24 cm vuokaan korkean kakun? Eilen tein yhden pohjakokeilun ja tuosta taikinamäärästä joka ohjeessa , tulee kaksi pohjaa. kuinka monta kerrosta olisi hyvä ja kuinka paljon suklaamoussea pitää tehdä että riittää väliin ja päälle? Vai olisiko hyvä tehdä kaksi kakkua? Aika tuhtia kakku on ….
Toivottavasti sait kiinni kysymysasettelusta ja osaat neuvoa ?
Hei,
Kiitos kommentista. En uskalla antaa tarkkoja ohjeistuksia kakun riittäävyydestä. Siihen liittyy aina niin paljon juhlinen luonne, muut tarjoilut, kellonaika ja vieraiden nälkäisyys. Ohjeeni kakku on noin 20 hengen kakku eli, jos sen tekee kaksi kertaa riittää kakkua noin 40 hengelle. Kakku on kyllä aika tuhtia, joten vieraita voi myös ohjeistaa ottamaan pienemmän palan. Kun seuraat ohjeeni määriä niin pitäisi kaikkea riittää oikeassa suhteessa. Yksi annos kreemiä on aina yhden kakun täyttöön ja kuorrutukseen, jos tuplaat taikinan tuplaa myös kreemi jne. Mukavia juhlia teille 🙂
Juu ei onnistunut mulla koko kakkupohja. Tein 24cm vuokaan. Ei noussut, eikä tunnissa kypsynyt. Missähän meni vikaan?
Hei Maarit,
24cm vuoka on halkaisijaltaan 4 cm isompi kuin reseptissä käyttämäni. Kakusta tulee matalampi isommassa vuoassa, jos taikinaa ei tee tuplana tai puolitoista kertaisena. Paistoajat ovat viitteellisiä ja suosittelen aina tarkistamaan kypsyyden puutikulla (kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku kypsä). Uunien tehoissa on nimittäin eroja ja paisto voi kestää siitä syystä myös yli tunnin. Luulen, että nämä asiat vaikuttivat lopputulokseen. Mukavaa viikonloppua!
Maarit
Testattu on ja ihanaa oli! Kiitos paljon ohjeesta! Tosiaan tuo pohja on varmaan paras, jos voi paistaa kahdessa vuoassa. Minulla ei ollutkaan kahta samaa kokoa, joten paistoin yhdessä 20 cm vuoassa. Paistossa meni n. 80 min, oli juuri ja juuri kypsä. Vähän ehkä reunoilta pääsi kuivemmaksi. Ihanaa oli silti, vaikken kostuttanut. Kuorrute oli tosiaankin silkinpehmeää. Monesti suklaakreemit tuntuvat hieman äklöiltä, mutta tämä oli poikkeus. Johtukohan tuosta tuorejuustosta..? Tästä tykkäsivät sekä aikuiset että useat lapset! ?
Kiitos Leena kommentistasi 🙂 Tosiaan paisto venyy uunista ja kakkuvuoasta riippuen tosi pitkäksi näissä raskaammissa taikinoissa. Paljon tullut palautetta siitä. Usealla ei ole kahta samanlaista vuokaa. Suklaakreemi on ihan lempparisi myös. Samaan aikaan kevyttä ja tuhtia! Pitkä vatkaus tekee sen jotenkin kevyksi yhdessä tuorejuuston kanssa 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Kaveri pyysi leipomaan tätä 60 v. juhlilleen. Kysyisin, että tarvitseeko kakkukerroksia kostuttaa? Entä säilyykö kakkupohja, jos leivon sen tiistaina, keskiviikkona täytän ja torstaina vien kaverille? Mielestäni tarjoaa sitä torstai-iltana tai perjantaina.
Kiitos ihanista ohjeista!
Hei Jaana, kiitos kommentista. Tässä vastauksia sinulle:
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
– Minusta ei välttämättä tarvitse kostutusta 🙂
Kyllä kakku säilyy ja on oikein mehevä suunnittelemallasi aikataululla 🙂
Mukavaa viikkoa!
Kiitos ihanasta ohjeesta. Pohjan tein eilen, paistoin yhdessä 25cm vuoassa, tuli aika matala, mutta juuri juuri saa kolmeen osaa leikattua. Paistoaikaa meni 55min 160 asteessa kiertoilmauunissa.
Ajattelin koristella kakun karkkimassasta tehdyillä, syksyn väreihin värjätyillä puun lehdillä. Mietin vielä, että voisiko suklaakreemin päälle laittaa valuvan suklaan, eli siis esim. ganachen?
Ole hyvä Eeva! Tosiaan isompaan vuokaan tehtynä tulee matala, onneksi se ei haittaa makua! Voit laittaa ganachen kreemin päälle. Kreemi kovettuu jääkaapissa hieman, kun siinä on voita. Kaataisin ganachen juurikin jähmettyneen kreemin päälle ja sitten koristeet. Kakustasi tulee varmasti upea! 🙂
Hei! Minun pitäisi tehdä täysin vegaani kakku niin millaista ohjetta suosittelisit? T.Leena H.
Hei Leena,
Tämän suklaakakun kakkupohjan voit tehdä täysin vegaanisena, vinkit löytyy ohjeesta:
https://www.anninuunissa.fi/helppo-meheva-suklaakakku/
Kreemiä en ole tehnyt vegaanisena itse, mutta eräs lukijani teki. Eli tämä ohje:
https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-suklaakreemi-tayte-ja-kuorrutus/
Ota suklaa, jossa ei ole maitoa (esim. Brunberg), maidoton margariini ja kauratuorejuusto niin onnistut 🙂 Voit myös täyttää ja kuorruttaa kakun vispatulla ja kaakaolla maustetulla kaurakermalla ja laittaa kakun väliin hilloa 🙂
Toivottavasti vinkeistä oli apua!
Mukavaa päivää!
Hei, haluaisin tehdä tämän kakun, mutta haluaisin ensimmäisen kerran kokeilla sitä mirror glace kuorrutuksen, olisiko sinulla siihen vinkkiä eli voiko tämän kakun pakastaa ja mahtaakohan tuota täytettä voida käyttää tuon mirror glacen alle?
Hei Marika,
Valitettavasti olen itsekin hieman kokematon kokeilija Mirror Glazen kanssa, joten en uskalla antaa ohjeita tämän kakun suhteen siihen. Mirror Glaze toimii parhaiten hyydytettävien kakkujen päälle. Luulen, että tässä olisi kreemin ja kakkupohjan kanssa enemmän haasteita. Kerro ihmeessä, jos kokeilet, että miten onnistui 🙂
Kiitos hyvästä kakkupohjan ohjeesta! Tätä teen toistekkin! 🙂
Ole hyvä Jenni 🙂 Kiitos kun jätit kommentin!
Tuli todella hyvä???. Tein tästä ja vaniljakakkupohjasta shakkiruutukakun, toimi erinomaisesti myös siihen?. Molemmat pohjat herkullisia!
https://youtu.be/xxcbm2ZRXoU
Hei Tuukka! Mahtavaa kuulla 🙂 Jos sinulla on Instagram-tili niin tagaa kakku #anninuunissa . On ihana nähdä lukijoiden tekemisä kakkuja 🙂
Resepti epäilytti minua alusta asti ja olin yllättynyt kun uunista tulikin ulos 2 nättiä kakkupohjaa. Tehdessä kookosöljy kovettui klöntiksi kun sen yhdisti kylmään maitoon. Laitoin molemmat hetkeksi uuniin lämpenemään. Ohjeessa voisi mainita että kookosöljy täytyy olla sulatettua ja maito huoneenlämpöistä tms. Epäilytti myös 3 dl! tummaa kaakaojauhetta (yleensä on tl tai sulatettua suklaata jos määrä on suuri). Kakkupohjasta tuli makuuni liian kitkerä vaikka laitoin ujosti vain 2dl kaakaojauhetta. Kremeä en vielä testannut – ehkä se tasapainottaa makua? Tein paistoaikana toisen suklaakakun toisen blogin reseptillä siltä varalta että tämä ei onnistu- juhlat huomenna eikä voi ottaa riskiä…
Hei Pii, kiitos kommentista ja palautteesta.
Tämän reseptin erottaa muista suklaakakkuresepteistä juuri tuo kaakaojauheen määrä, joka tekee kakusta todella tumman ja suklaisen – jopa mustan ja siitä syystä suklaata ei reseptiin tule. Resepti on ollut todella suosittu samasta syystä. Nämä ovat toki makuasioita 🙂 Kiva kun päättit epäilyistä huolimatta kokeilla reseptiä. Leivonnassa kannattaa aina muistaa huoneenlämpöiset tuotteet 🙂 Mukavia juhlia teille!
Mää en meinannu kestää kun vkonlopulla tein tota suklaakakkua❤️. Aivan liian hyvää!!
Kiitos ohjeesta!!
Työkaverit tuhos loput mitä ei kotona jaksettu☺️. Tästä tuli mun lemppari?
Ihana kommentti, kiitos kun kävit kirjoittamassa 🙂 <3 Mun pitää kans tehdä tätä uudestaan pian! Tää on just täydellinen suklaaöverikakku! Ole hyvä reseptistä, niin mukavaa kun nämä pääsevät käyttöön.
Hei. Tein vapuksi..tuota kakkua..onnistui hyvin. Mietin vaan että voisiko olla ihan vähän makeampaa..tai pikkuisen kaakaojauhetta vähemmän. Onko kukaan kokeillut maitosuklaata..kuorrutteeseen..kreemiin. voisi olla tosi hyvää. Ja vielä parempaa. Ensi kerralla teen 3 väliin kreemiä..nyt oli vain kahdessa. Mistä glut. Jauhoista tilisi parhainta gluteenitonta..itse käytän vähäproteiinista leipäjauhoseosta..mutta siellä lukee vehnätärkkelys..mitähän se tarkoittaa..sillä oon aina leiponut glut.kakut..eikä erotu tavallisesta kakusta. Mutta vinkkejä muista jauhoista..koska joskus isäntä toi jotain eri jauhoa..olisko ollut jotain maissia..ja sen erotti että oli glut.kakku..en tykännyt jauhoista. Kiitos tulipa pitkä tarina..mutta HUIKEE kakkupohja. Ja kreemi.
Hei Lea,
Olen tehnyt kakun aina itse tälla ohjeella 🙂 Kannattaa lukea muiden leipureiden kommentit, niistä voi saada vinkkejä kakun ja kreemin ohjeen muuntamiseen. Koostumus saattaa kärsiä, jos vaihtaa tai korvaa jotain tuotteita, mutta kokeilemalla se selviää.
Gluteenittomista jauhoista suosin itse Semperin gluteenitonta jauhoseosta tai teen oman sekotuksen perunajauhoista ja riisijauhoista.
Mukavaa päivää!
Moikka. Rupesin miettimään että eikö tätä kakkua kostuteta ollenkaan?
Moikka Laura,
Kakkupohja on todella mehevä eikä välttämättä tarvitse kostutusta. Ylempänä ohjeessa kuitenkin on ohjeet:
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
Mitä luulet, pitääkö reseptiä muuttaa jos teen 17cm vuokaan??
Moikka,
Voi tehä hieman tiukkaa mahtuuko. Tekisin reseptin sellaisenaan, ellet halua alkaa kikkailla määrien kanssa. Älä täytä kakkuvuokaa ihan piripintaan. Tee lopusta taikinasta vaikka muffinsseja jos sitä jää yli 🙂
Pitääkö kaakaon määrä paikkaansa? ?
Kyllä vain pitää. Tämä on suklainen todella tumma pohja, johon tulee kaakaojauhetta paljon 🙂