Suolainen juustokakku viinirypälehillolla
Kaupallinen yhteistyö St. Dalfour & Finefoods
Tämä kakku on nerokkuutta! Törmäsin suolaiseen paistettuun juustokakkuun jo syksyllä erään ulkomaisen leivontalehden sivuilla ja päätin, että tätä herkkua täytyy kokeilla. Suolaiseen juustokakkuun ihastuivat kaikki koemaistajat. Syy saattoi olla myös St.Dalfourin ihanassa viinirypälehillossa, josta keitin portviinin kanssa makean aromikkaan ”kastikkeen” kakun kylkeen. NAAAAM! Tätä on tilattu jouluksi.
Suolainen juustokakku on melko vaivaton toteuttaa. Pohjan tein digestivekekseistä, koska niissä on valmiiksi jo suolainen vivahde. Rapeutta pohjaan tuo voi ja aromia kuivattu rosmariini sekä pähkinät. Täyte tehdään tuorejuustosta, kananmunista ja sinihomejuustosta. Laitoin ripauksen myös mustapippuria. Muuta ei tarvita. Täyteläinen tuoksu leviää kotiin jo kakun ollessa uunissa. Parhaimmillaan kakku on vielä lämpöisenä sille keitetyn hillokastikkeen kanssa. Punaviiniglögi sopii viereen paremmin kuin hyvin.
Suolainen juustokakku viinirypälehillolla
Ohje 8-10 hlö
Pohja
- 100 g voita
- 200 g digestivekeksejä
- 50 g saksanpähkinöitä (jos on allergiaa, jätä pois)
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja).
- Sulata voi ja hienonna keksit sekä pähkinät blenderissä. Lisää rosmariini keksi-pähkinämuruun.
- Sekoita keskenään kaikki aineet ja painele keksipohja vuoan pohjalle sekä reunoille.
- Jätä sivuun ja valmista täyte.
Täyte
- 500 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 isoa kananmunaa
- noin 200 g sinihomejuustoa muruina
- 0,5 tl mustapippuria
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla.
- Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan.
- Lisää pippuri, sekoita ja kääntele sinihomejuustomuru sekaan.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku uuniin.
- Paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti. Ota kakun pintaan grillivastuksilla väriä, jos se on tarpeen.
- Anna jäähtyä ja tarjoile kakku hieman lämpimänä ”hillokastikkeen” kanssa.
Vinkki! Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tai vielä hieman lämpimänä, mutta ei missään nimessä jääkaappikylmänä tai kuumana suoraan uunista.
Hillokastike
- 1,5 dl St. Dalfour viinirypälehilloa
- 2 rkl portviiniä
- Mittaa hillo ja portviini pieneen kattilaan.
- Lämmitä seos ja sekoita kunnolla.
- Tarjoile hillokastike erillisessä kulhossa tai nostele hiukan kakun päälle.
St.Dalfour
St. Dalfourin uutuushillossa maistuu viinirypäleet. Hillo valmistetaan perinteisellä ranskalaisella reseptillä luonnollista makua vaalien. Hillosta voi erottaa kokonaisia rypäleitä ja tiesitkö muuten, että St. Dalfourin hilloihin ei lisätä valkoista sokeria, vaan ne makeutetaan hedelmämehutiivisteellä? Tätä ihastuttavaa viinirypälehilloa voit käyttää suolaisen juustokakun kastikkeena, mutta myös paahtoleivän päällä, täytekakkujen ja kääretorttujen välissä sekä puuron, murojen, jäätelön, jogurtin, pannukakkujen tai ohukaisten kanssa. Se sopisi myös loistavasti juustokranssin seuraksi.
Innostuitko? Jaa oma juustokakkuhetkesi Instagramissa ja muista tagata #anninuunissa @anninuunissa.
/Anni
Lisää joulun herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Oi, näyttääpä herkulliselta! Tämä menee kokeiluun, kiitos! Onko vinkkiä mitä voisi käyttää portviinin sijasta kastikkeeseen?
Voit käyttää myös punaviiniä tai glögiä 🙂 Vesikin toimii, mutta ei tuo makua hilloon.