Sunnuntai-illan Pepperoni-Choritzo Pizza
Meillä kotona rakastetaan pizzaa. Varsinkin kun se on itse tehty. Avomiehelläni on pizzan teossa suurin rooli. Yleensä minulle jää vain täytteiden asettelu. Tässä taannoin teimme pizzaa edellisen illan tapas-illasta jääneistä ”tähteistä”. Lopputuloksena oli täydellinen ja maukas pizza, joka loppui taas kesken. Tässä meidän perusresepti, joka sisältää itsetehdyn pohjan ja kastikkeen.
Pohja: (pellillinen)
- 2 dl vettä
- 11 g kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
- Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
- Mittaa 42 asteinen vesi kulhoon.
- Sekoita jauhohiivaseos veteen ja lisää öljy sekä suola.
- Lisää loput jauhoista taikinaan pikkuhiljaa alustaen.
- Vaivaa lopuksi taikina käsin kimmoisaksi.
- Lisää lopuksi hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään 30 min.
Tomaattikastike:
- Ohjeen löydät täältä
Täytteet:
- pepperonia
- choritso makkaraa
- jalopenoja
- kalamata oliiveja
- artisokkaa
- emmentaljuustoa
- parmesan juustoa
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteiseksi.
- Kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle ohueksi pohjaksi.
- Nosta pohja leivinpaperin avulla pellille.
- Levitä pohjalle tomaattikastiketta.
- Ripottele juusto tomaattikastikkeen päälle.
- Lisää täytteet.
- Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Makoisia pizzahetkiä!
Myös näillä sopii
Herkutella
Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat
Liukuvärikakku: Mustikkamousse, Valkosuklaamousse ja Sveitsiläinen voikreemi
Pyöreä Rapuvoileipäkakku rapujuhlien korvaajana
Arkiruokavinkki: Keväinen Parsa-Mansikkasalaatti