Suklaatryffeli-juustokakku (G)
Onko teillä pöydillä ja kaapeissa vielä kuohukermaa, smetanaa, suklaata, pipareita ja konvehteja? Tuntuuko, että näitä jouluherkkuja ei jaksa tai pysty enää sellaisenaan nautiskelemaan? Jatka lukemista, jos vastasit kyllä toiseen tai kumpaankin kysymykseen.
Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakku (G) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi.
Hyydytin kakun parilla liivatteella, jotka sulatin vahvaan kahvitilkkaan. Olen usein leiponut suklaajuustokakut ilman liivatetta, koska se on niin helppoa. Kun käytät tummaa suklaata juustokakkumassassa, riittää se usein hyydyttämään kakun leikattavaksi. Nyt kuitenkin tavoitteena oli moussemaisen pehmeä, kevyt ja ilmava juustokakkumassa, jonka hienostunut tryffelimäinen koostumus sopisi uudenvuoden juhliin.
Käytin kakkumassaan joululahjatryffeleiden teosta kaappiin pyörimään jääneet taloussuklaan ja valkosuklaan jämät. Lisäksi sulatin sekaan konvehteja sekä tryffeleitä, joita löytyi olohuoneen pöydiltä. Suklaata on todellakin aina liikaa jouluisin! Olen edelleen ähkynä eilisestä herkuttelusta.
Suklaatryffeli-juustokakku (G)
Noin 10 hlö
Pohja
- 150 g (gluteenittomia) piparkakkuja
- 50 g voita
- Hienonna piparit blenderissä tai laittamalla ne pussiin ja kauli murskaksi.
- Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo vuoan reunoille.
- Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle.
- Laita vuoka jääkaappiin ja valmista suklaatäyte.
Vinkki! Voit käyttää pohjaan mitä tahansa muitakin gluteenittomia keksejä.
Täyte
- 100 g taloussuklaata
- 50 g valkosuklaata
- 50 g erilaisia tryffeleitä tai konvehteja
- 120 g smetanaa tai ranskankermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl tomusokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 liivatetta
- 3 rkl vahvaa kahvia (tai vettä)
- Mittaa kaikki suklaat teräs- tai lasikulhoon ja sulata vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa smetana ja tuorejuusto notkeaksi, mausta tomusokerilla.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja liota liivatteet kylmässä vedessä (5min).
- Kaada jäähtynyt sula suklaa tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
- Sulata puristetut liivatteet kuumaan kahviin ja lisää liivatekahvi ohuena nauhana tuorejuusto-suklaamassaan koko ajan vatkaten.
- Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita.
- Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Koristeet
- 2 rkl kaakaojauhetta
- konvehteja, tryffeleitä
- Sihtaa hyytyneen kakun päälle kaakaojauhetta.
- Ota kakku vuoasta ja aseta tarjolle.
- Asettele kakun päälle konvehteja ja tryffeleitä.
Toivottavasti teidän joulu on sujunut rauhallisesti ja herkullisesti. Me suunnataan tänään juna-asemalle ja matkataan kohti Lapin-mökkiä yöjunalla. Siellä nautiskellaan vapaista, juhlitaan uusivuosi ja rentoudutaan vielä ensi viikko lumisissa maisemissa.
Ihanaa päivää!
/Anni
Lisää Uudenvuoden-herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Vegaaninen Kinuskipiirakka
Helppo Tortelliinivuoka
Herkkureportaasi Italiasta
Bistro Bardot – Etelä-Euroopan tunnelmaa