Suklaadonitsit valkosuklaasta ja maitosuklaasta
On jo hetki aikaa siitä kun näitä ihania donitseja maiskuteltiin ystävien kesken pienissä juhlissa. Olen tehnyt donitseja uunissa nyt lukuisilla eri taikinoilla ja tästä tuli kaikista mehevin lopputulos. Vähensin hieman jauhojen määrää, laskin uunin lämpötilaa ja lisäsin paistoaikaa. Nämä olivat ihan älyttömän hyviä!
Leivoin kaksi erilaista taikinapohjaa tällä kertaa: vaalean- ja tumman donitsitaikina. Koristeluun käytin sulatettua maitosuklaata ja valkosuklaata sekä erilaisia nonparelleja. Kaiken herkullisuuden lisäksi tämä ohje on helppo ja nopea. Donitsit ovat uunissa vain 6 minuuttia, joten aikaa kuluu eniten koristeluun. Ja koristeluhan on se pras osuus missä saa käyttää mielikuvitusta!
Suklaadonitsit valkosuklaasta ja maitosuklaasta
Valkosuklaadonitsit: (n. 20 kpl minidotsivuossa paistettuna)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl jauhettua kardemummaa
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
Suklaadonitsit: (n. 20 kpl minidotsivuossa paistettuna)
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl jauhettua kardemummaa
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Vispaa maito ja kananmuna kevyesti voisulaan.
- Sekoita kaikki aineet keskenään kunnes taikina on tasaista.
- Voitele donitsivuoka voilla tai öljyllä.
- Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki auki.
- Pursota taikinaa donitsivuoan rinkuloihin noin puoleen väliin.
- Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6 minuuttia.
- Anna olla hetki vuoassa ja nosta donitsit ritilälle jäähtymään.
Kuorrutus:
- 200 g valkosuklaata
- 200 g maitosuklaata
- nonparelleja
- Sulata valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Kasta donitsit suklaaseen ja nosta ritilälle.
- Ripottele päälle nonparelleja ja muita koristeita mielesi mukaan.
Vinkki! Paista donitseja enemmän ja pakasta ne vierasvaraksi. Pakastetut donitsit sulavat nopeasti. Koristele ne sulatuksen jälkeen ja tarjoile.
Saako kyseisiä donitsivuokia ostettua jostain kaupasta, ettei tilaamaan täydy ryhtyä? 🙂
Hei ja kiitos kommentistasi 🙂 Itse ostin tuon minidonitsipellin Kokkipuodista. Heillä on liike Helsingissä korkeavuorenkadulla. Myös Confetin myymälöistä (Vantaa ja Espoo) saa donitsipeltejä, mutta ei ihan samanlaista, millä itse olen tehnyt näitä pieniä.
Kiitos ohjeesta 🙂
Hei Emmi! Ole hyvä. Kävin kurkkaamassa blogiasi ja nyt haluan samanlaiset GT-trikoot mitkä olit hankkinut. Pirteät värit piristävät urheilusuoritusta aina 🙂
Kannattaako donitseja tehdä jo päivää etukäteen vai suositteletko tekemään samana päivänä, kun ne on tarkoitus tarjota? 🙂
Hei, voit tehdä donitsit jo edellisenä päivänä. Itse teen joskus niin, että paistan donitsit etukäteen, mutta koristelen vasta ennen vieraiden tuloa 🙂 Kunhan säilytät donitsit esimerkiksi tiiviissä muovipussissa, niin etteivät ne kuivu, niin ne kyllä pysyvät hyvinä seuraavaan päivään.
Ovatpa suloisia. 🙂 Minulla ei ole vieläkään tuota donitsipeltiä, pitäisi saada hankittua se, voisi väsäillä tämmöisiä vaikka viimeistään vappuna.
Kiitos Rommirusina 🙂 Voi vitsit vappuna näitä onkin tehtävä! Suutuntuma ja kuohkeus ei yllä samaan kuin öljyssä paistetuissa donitseissa, mutta juju näissä uunissa paistettavissa onkin nopeus ja vähempi rasva! Ja kyllä nämä vaan ovat herkullisia!
Olen aina halunnu maistaa oma tekoisia donitseja! Maistuvatlo lähelläkään kaupan donitseille? Arnoldsin donitseja olisi tosi kiva tehdä! T: rakastunut leipomaan
Riippuu millaisia kaupan donitseja tarkoitat? 🙂 Arnoldsin donitsit eroavat näistä uunissa paistetuista, koska ne tehdään hiivataikinaan ja paistetaan rasvassa. Näiden uunidonitsien etu on hieman rasvattomampi eli terveellisempi taikina ja leivonnan helppous. Kuorrutteita voi keksiä vaikka kuinka paljon erilaisia 🙂
Heips! Onko kuorruttaminen hankalaa paksulla suklaalla?
Voisiko lisätä ruokaöljyä jotta suklaasta tulisi hieman juoksevampaa?
Osaatko sanoa paljonko 200g:n uskaltaisi laittaa, että se kuitenkin kovettuisi?
~Mari~
Hei Mari, kuorruttaminen ei minusta ollut yhtään hankalaa, mutta toki voit lisätä muutaman tipan öljyä sekaan. Lisäisin noin 1 tl 🙂 ei pitäisi vaikuttaa kovettumiseen.
Tämä on ihan paras ohje, jolla saa todella pehmoiset ja täydellisesti kohonneet donitsit joka kerta!
Tein äitienpäiväksi suuren satsin donitseja eräällä toisella reseptillä (ei sinun resepti) ja donitseista tuli syömäkelvottomia. Äitienpäivä pelastui, kun äitienpäivän aamuna päätin vielä nopeasti tehdä tällä sinun tutulla valkosuklaadonitsi -reseptillä donitseja 🙂 <3 Paistoin donitsit 12-koloisella donitsipellillä n. 8 min, sillä minidonitsipeltiä en vielä omista.
Seuraavaksi kokeilen tehdä gluteenittomia donitseja reseptilläsi. Jännä nähdä, saanko onnistumaan yhtä hyvin!
Ihana kuulla Tiina, kiitos kommentistasi. Toivottavasti pidit myös gluteenittomista versioista 🙂 Aurinkoista viikonloppua!
Millä pystyisi korvaamaan leivinjauheen? Maissiallergian vuoksi ei voi sitä käyttää (kaikissa mukana maissitärkkelystä) ja ruokasoodan kanssa jäi jälkimakuna soodan maku. Tai mitä hapanta taikinaan voisi lisätä, että pystyisi soodaa käyttämään? Kiitos jos osaisit auttaa! 😊 ilman jälkimakua donitseista tuli hyviä!
Nämä uunissa paistettavat donitsit kohoavat jommalla kummalla. Soodan kanssa voit vaihtaa maidon esimerkiksi piimään 🙂 Toimisiko?
Hei, onnistuuko ohje myös donitsi koneella samalla tavalla?
Ps; Olen tehnyt monien nettileipureittein tuotteita usein epä onnistuu , mutta sinun reseptien avulla jokainen tuote jonka olen tehnyt on onnistunut ja saanut todella paljon kehuja .
Mutta voisitko näin pätkis ja Marianne herkkujen fanina tehdä lisää herkkuja niihin liittyen myös joku uusi rapea reipä/ sämpylä resepti olisi ihan best koska sinun rapeampi sienellenipä ja pätkis keksit ovat ihan parhaita 🤤
Hei, valitettavasti donitsikone ei ole itselle tuttu. Selviää kokeilemalla onnistuuko. Kiitos palautteesta ja toiveista! 🙂