| |

Sitruuna-Vadelmajuustokakku Vadelmamarengilla

Sitruuna-Vadelmajuustokakku Vadelmamarengilla


Sitruuna-Vadelmajuustokakku Vadelmamarengilla – Apua, en kestä miten ihana tästä tuli! Ensimmäiset sanat, jotka pääsivät suustani kun kakku, jonka resepti syntyi tehdessä oli valmis. Pidin Pop Up kahvilaa Kauniaisissa kukkakauppa Ihana Kukkasessa ja tämä kakku oli suosituin kaikista kahdeksasta kakusta, joita kahvilassa oli tarjolla. Se myytiin loppuun ensimmäisen vartin aikana ja moni asiakas jäi harmittelemaan, ettei saanut omaa palaa.  Minä olin yksi näistä harmittelijoista. Olisin halunnut oman kakkupalan.

Tässä kakussa kaikki menee täydellisesti yhteen makujen ja tekstuurin osalta. Rapea pohja, pehmeä täyte ja oi niin samettinen marenkihuntu. Vadelma ja sitruuna – no ne vaan sopii yhteen. Vieläkin haaveilen palasta tätä unelmaa. Taidan leipoa uuden.


Sitruuna-Vadelmajuustokakku Vadelmamarengilla

Noin 8-10 hlö

Pohja

  • 150 g digestive keksejä
  • 50 g voita
  • ripaus fariinisokeria (valinnainen)
  1. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Aja keksit esimerkiksi blenderissä hienoksi.
  3. Sulata voi kattilassa ja yhdistä kaikki aineet ja sekoita kunnolla.
  4. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan mehu + kuori
  • 3-4 liivatelehteä
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria
  • kotimaisia vadelmia
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5min).
  2. Purista ja raasta sitruuna.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
  4. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa notkeksi.
  5. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  6. Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana.
  7. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sitruunan kuoriraaste.
  8. Aseta irtopohjavuoan reunoille reunakalvo halutessasi siistin pinnan kakun reunoille.
  9. Kaada täyte keksipohjan päälle ja asettele vadelmat täytteen päälle.
  10. Laita hyytymään jääkaappiin ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
  11. Tee marenki vasta kun kakku on hyytynyt.

Vadelmamarenki

  • 3 valkuaista
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 3 tl aitoa vadelmajauhetta (tai vadelmaromia)
  • 1 tippa pinkkiä geeliväriä
  1. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi kovaksi vaahdoksi.
  2. Kuumenna kattilassa sokeri ja vesi 115-120 asteiseksi.
  3. Kaada sokeriliemi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä.
  5. Lisää tippa geeliväriä sekä vadelmajauhe ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Kaavi marenki hyytyneen kakun päälle ja viimeistele palettiveitsellä nätiksi.
  7. Polta marengin pintaa kevyesti tohottimella.
  8. Tarjoile kakku!

Vinkki! Aito vadelmajauhe, joka on tehty pakastekuivatuista vadelmista ilman lisättyjä väri tai makuaineita vain jauhamalla ne hienoksi jauheeksi antaa marengille upean vadelman aromin. Voit käyttää jauheen korvaajana myös esimerkiksi nestemäistä  vadelma-aromia. 

Sitruuna-Vadelmajuustokakku Vadelmamarengilla

Lisää Juustokakkuja löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

47 Kommenttia

  1. Kat sanoo:

    Millä voisi korvata vadelmamarengin? Vai voiko jättää pois vaan? Kun juhlat aamulla ja en omista tohotinta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *