Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus)
Silkinpehmeä suklaakreemi joka sopii niin kakun kuorrutukseen kuin täyttöönkin on täydellistä, ihanaa, täyteläistä, unenomaista, taivaallista, samettista, aromikasta..! Niin superherkullista, että itkettää! En ymmärrä miten tätä tuli tehtyä ensimmäisen kerran vasta nyt!
Kerroin teille leivontakuumeesta, jota sain tyynnyteltyä leipomalla tämän suklaakakun. No pitihän kakulle tehdä myös kuorrutus ja täyte. Siitä johtuen tapahtui seuraavaa. Olen ollut eilisestä asti sokerihumalassa. Suklaakakkua täytellessä tuli maisteltua useampaan kertaan tätä jumalaista kreemiä, joka soveltuu niin kakun täytteeksi kuin kakun kuorrutteeksikin. Kreemiä voi maustaa eri tavoilla: tilkka kahvia, valinnainen aromi (esim. toffee tai piparminttu) tai miksi et laittaisi kreemiin maustettua tuorejuustoa kuten kinuskituorejuusto?
Ihailen ja kuolaan avoimesti Manuelaa (Passion for Baking) ja tämä kreemi sai innostuksen alunperin hänen reseptistään: Dark Chocolate Cream Cheese Frosting . Tuunasin reseptiä kuitenkin itselleni sopivaksi. Ohjeen kreemi riittää yhden halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan täyttöön (3 kerrosta) ja kuorrutukseen. Jos teet pelkästään kuorrutuksen voit puolittaa ohjeen.
Silkinpehmeä Suklaakreemi:
- 400 g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy*)
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kuumaa vettä
- 350 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- valinnainen aromi esim. caramel tai kahvi
- Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään.
- Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (vatkaa noin 5 minuuttia).
- Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto (huoneen lämpöisenä) kulhoon.
- Lisää tässä vaiheessa myös aromi, jos haluat maustaa kreemin.
- Vatkaa seos ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi (muutama minuutti)!
- Voit pursottaa kreemin kakun tai kuppikakkujen päälle tai levittää sen kauniisti ja tasaisesti palettiveitsellä!
Vinkki! Aromin lisäämisellä voit antaa kreemille ihania pikantteja makuja! Jos haluat pienen säväyksen kahvin, kinuskin tai piparmintun makua lisää muutama tippa aromia kreemiin vatkauksen aikana! Voit lisätä myös tipan vahvaa kahvia tai olla maustamatta kreemiä ollenkaan.
Vinkki! Vaihda maustamaton tuorejuusto vadelma- tai kinuskituorejuustoon! Voit myös käyttää makutomusokereita tavallisen tomusokerin sijaan!
Vinkki! Ole huolellinen ettei lisätty suklaa ole kuumaa tai tuorejuusto liian kylmää, jolloin kreemi helposti juoksettuu. Kaikkien aineiden tulisi olla mahdollisimman huoneenlämpöisiä.
Vinkki! Kreemi kovettuu jääkaapissa. Jos teet kreemin ennakkoon säilytä se jääkaapissa, anna pehmetä huoneenlämmössä ja vatkaa uudestaan kuohkeaksi ennen pursotusta, levitystä jne.
- Edit. 19.2.2018 Lukijan vinkki: myös maitosuklaalla tulee kuohkea ja täyteläinen kreemi!
LorAnn tuotemerkin aromeilla saa ihania makuja kreemiin! Löydät aromeja leivontatarvikekaupiusta. Täytin ja kuorrutin tämän suklaakakun suklaakreemillä.
Mitenköhän tämä toimisi kuppikakkujen kuorrutteena. Saako pursotettua, pitääkö muotonsa pursotuksen jälkeen ja kolmannekseen mahtaako olla aivan liian makeaa.
Makeus on aina maistajan suussa 🙂 Minusta ei ole liian makeaa, mutta meillä kaikilla on hiukan erilainen maku. Tätä voi ehdottomasti myös pursottaa, jos tuntuu hiukan liian pehmeältä niin kreemiä voi pitää hetken jääkaapissa, missä se jämäköityy, koska on voipohjainen.
Jos murukerroksen jälkeen kakun ja kreemin jäähdyttää, kannattaako odottava kreemi pitää huoneenlämmössä? Laitoin sen kylmään ja pursotus oli tönkköä puuhaa. Ennen kylmetystä oli ihanan pehmeää. Jos kreemin jäähdyttää, vatkataanko se siis uudelleen ennen käyttöä?
Voipohjaiset kreemit kovettuvat aina kylmässä – kuten voi. Pehmenevät taas huoneenlämmössä – siksi murukerroskin käytetään kylmässä – helpompi levittää uusi kerros kovettuneen päälle. Kreemi voi olla sen aikaa huoneenlämmössä. Jos se tuntuu tosi pehmeältä voi käyttää jääkaapin kautta, mutta en jähmettäisi sitä kokonaan tai käy just noin kuten sanot. Mutta kreemi tosiaan pehmenee taas huoneenlämmössä. Ei tarvitse vatkata uudelleen.
Moi! Olen tekemässä kreemiä toiseksi kakun täytteeksi ( 2 kerrosta tätä ja 2 kerrosta vadelmamoussea). Kakku on melko korkea joten jähmettyykö tarpeeksi jotta kakku pysyy kasassa, esim kannattaako lisätä Liivatetta? Voita on kyllä melko paljon mutta parempi kuitenkin varmistaa 🙂
En laittaisi tätä kreemiä noin korkean täytekakun täytteeksi. Se kovettuu kylmässä, mutta pehmenee huoneenlämmössä ja voi luisua kakun välistä pois. Miksi et tekisi ihan suklaamoussea:
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/
Kuulostaa ihanalle tämä ohje!
Paljonko kreemiä tarvitsen jos teen pienen kakun n.18cm vuokaan? Riittääkö puolitettu annos?
Lisäksi olisiko sinulla ohjetta suklaakakkuun joka ei olisi tehty tummasta suklaasta? Mieheni toivoi suklaakakkua mutta ei liian tummaa…hankalaa löytää reseptiä…
Hei,
Kreemin riittoisuus riippuu tietenkin siitä kuorrutatko kakun vai laitatko sitä myös kakun väleihin ja kuinka korkean kakun teet 🙂
Suklaakakut tehdään yleensä aina leivontasuklaaseen tai kaakaojauheeseen. Voisit testata kaakaopohjaista sokerikakkupohjaa, jos haluat miedon suklaan maun.
https://www.anninuunissa.fi/tumma-sokerikakkupohja/
Kiitos paljon!
Hei! Jos käy niin, että kreemi pääsee juoksettumaan, voiko sitä vielä pelastaa mitenkään?
Missä kohdassa juoksettuminen tapahtui?
Täydellinen luottoresepti! Tähän on turvauduttu ties kuinka monet kerrat ja aina yhtä onnistunut. Kiitos tästä ohjeesta!
Ihanaa <3 Tämä on kyllä mahtava ohje minustakin 🙂
Hei, tämä näyttää aivan ihanalta. Riittääköhän kreemi 25cm halkaisijaltaan kakun täytteeksi ja väliin, jos teen kakkuun vain yhden välin?
Kreemiä tulee runsaasti. Uskon, että riittää kyllä.
Tulin tuohon halkaisija-asiaan vielä lisäämään, että kuvan kakussahan on neljä kerrosta ja kolme väliä? Riittääkö ohje 20cm halkaisijalla siis kahteen vai kolmeen väliin? 🤔
Riittoisuus lukee selkeästi ohjeessa. Tässä vielä ote:
Ohjeen kreemi riittää yhden halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan täyttöön (3 kerrosta) ja kuorrutukseen. Jos teet pelkästään kuorrutuksen voit puolittaa ohjeen.
Kiitos vastauksista! ☺️ Tämä oli selkeä, mielestäni kuvassa vain oli yksi kerros enemmän, mutta ehkä sinä puhuitkin väleistä ja minä ajattelin kakun kerroksia ☺️
Tein aiemmin kakun väliin suklaakreemiä, jossa oli vain voita, tuorejuustoa ja maitosuklaata. Se kovettui jääkaapissa niin, että leikatessa piti väkisin painaa, että kerros lohkesi 😅 onneksi oli omaan käyttöön.
Nyt haluaisin testata tätä niin, että 25cm kakun kahteen väliin vadelmamoussea ja yhteen väliin tätä. Kovettuuko tämä kuinka kovaksi jääkaapissa, onko leikattavaa? Kannattaisiko tehdä puolikas annos tuohon yhteen 25cm väliin? En haluaisi ”pelkkää” suklaamoussea, kun haluaisin vadelman kanssa todella rikkaan ja paksun suklaatäytteen.
Tämä suklaakreemi kovettuu myös voin ansiosta jääkaapissa ja siitä tulee todella tönkköä, jos käyttämäsi suklaa on todella tummaa. Jos ei pysty leikata on kuitenkin jotain mennyt valmistuksessa pieleen. Kakut tosin kannattaa antaa aina olla hetken huoneenlämmössä ennen leikkaamista. Maistuukin paremmalta.
Jos haluat pehmeästi leikkautuvaa moussea kakun väliin niin suosittelen tätä:
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/
Hei! Voiko pari pisaraa nestemäistä vanilja-aromia aiheuttaa kreemin juoksettumisen? Olen kerran tehnyt tätä kreemiä aiemminkin ja onnistui hyvin (muistaakseni tuolloin en lisännyt aromia), nyt sen sijaan juoksettui sen jälkeen kun olin lisännyt kaakaojauhe-vesi-seoksen, tuorejuuston, sulan suklaan ja aromin, vaikka tätä ennen vatkattu voi-sokerimassa oli näyttänyt juuri oikealta. Kaikki aineet olivat huoneenlämpöisiä.
Mietin myös miksi kaakaojauhe pitää sekoittaa kuumaan veteen, mikäli kaikki muut aineet tulee olla huoneenlämpöisiä?
En usko, että voi noin pienestä määrästä juoksettua. Kaakao sekoittuu kuumaan nesteeseen paremmin. Ohjetta voi toki soveltaa halutessaan.
Huippu ohje, myös tuo kakkupohja😋 Mietin tästä valkosuklaaversiota, mikä on kaakaojauheen merkitys kreemissä, voisiko sen jättää valkosuklaisesta vain pois..?
Kokeile ihmeessä ja kerro miten onnistuit 🙂 Kaakaojauhe tuo syvyyttä suklaiseen makuun. Minulla on myös erikseen valkosuklaakreemin ohje ja se löytyy täältä:
https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/
Huomasinkin sen kun olin kysynyt😀 Menee kokeiluun!
Hei Marjo, kokeilitko valkosuklaalla? Millainen tuli?☺️
T. Anna
Hei, mitä luulet, voiko kakun pakastaa,jos tekee jo aikaisemmin valmiiksi?
Olen tehnyt tätä usein ja tämä on taivaallisen hyvää!!☺️
Mietin että voisikohan tästä tehdä valkosuklaaversion vaihtamalla tumman suklaan valkoiseen ja jättämällä kaakaon pois?🧐
Ah, nyt näinkin tuon aiemman kommentin!
Näyttääpä herkulliselta! Ajattelin tehdä tämän kakun valmistujaisjuhliin ja pohdin kahta asiaa. Kannattaako kakku täyttää edellisenä iltana ja kuoruttaa juhlapäivänä? Ja Kuinka hyvin vaahto pitää muotonsa kun on huoneenlämpöistä? Mikäli kakku siis seisoo juhlapöydässä pidempään niin jaksaako pitää itsensä siististi kasassa? Onko tällaisesta kokemusta?
Hei, täytän itse kakut aina edellisenä päivänä ja kreemitän sekä koristelen tarjoilupäivänä. Kuorrutuksenkin voi tehdä jo edellisenä päivänä tähän kakkuun. Kreemi pitää kyllä muotonsa ihan hyvin ellei ole kamala helle ja kosteus , kuten kesällä 🙂
Minulla onnistui täydellisesti, mutta on ällön makeaa.
Täytyy todella tykätä suklaasta, muuten ei pysty syömään. Vieläkin vihloo hampaita. Ehkä kakun täytteeksi pitäisi lisätä jotain raikasta.
Tällaisia ne makuasiat ovat 🙂 Toisen mielestä täydellistä ja toisen ei. Ihanaa joulun aikaa!
Tämä kreemi on toiminut minulla erinomaisesti!
Tein kreemiä isomman satsin ja pakastin. Aion viikonloppuna tehdä churroja ja mietin, voisiko tätä sulatettuna, uudelleen vatkattuna ja huoneenlämpöisenä soveltaa suklaamoussedippinä churroille. Tai voisiko kreemiä löysentää jollain tapaa vielä tässä vaiheessa? Tulisiko sinulle jotakin keinoa mieleen?
Tämä kreemi on loistavaa 🙂 Varmasti toimii myös suklaamoussedippinä! Jos lämmität kreemiä saat siitä juoksevampaa.
Kiitos! ☺️ Eli siis ihan mikrossa / hellalla voisi koittaa lämmittää (kädenlämpöiseksi?)?
Mikrossa lämmittäisin ihan hetken (samoin tehdään jos pitää nopeasti saada voikreemistä pehmeää – ei hellalla 🙂
hei! miten voin välttää ettei kreemistä tule liikaa voin makuinen?
Kun voikreemi on vatkattu kunnolla ja tarpeeksi pitkään se ei maistu voilta. Tähän tarkoitukseen kannattaa käyttää aina sähkövatkainta.
Hei! Minulla ei kreemi onnistunut..tuli liian paksua oli hankala levittää :/ Eikä ollut sileää.
Moikka, mitä suklaata käytit oliko kaakaota kuinka paljon? Ja otithan tämän huomioon:
Vinkki! Kreemi kovettuu jääkaapissa. Jos teet kreemin ennakkoon säilytä se jääkaapissa, anna pehmetä huoneenlämmössä ja vatkaa uudestaan kuohkeaksi ennen pursotusta, levitystä jne.
Hei! Tarkoituksena olisi tehdä kakku, jossa on tämä suklaakreemi, mutta lisäksi hieman vaaleanpunaista joukossa ns. liukuvärinä. Pystyykö tätä tekemään niin, että korvaa maitosuklaan valkosuklaalla ja jättää kaakaojauheen+veden pois ja tekee niin sen vaaleanpunaisen kreemin? Vai teenkö kokonaan erillisen voikreemin, minkä värjään vaaleanpunaiseksi? Kiitos jos jaksat vastata
Heippa Pihla. Vastailen kyllä aina kun ehdin täällä 🙂
En lähtisi tätä kreemiä muuttamaan vaan tekisin esim valkosuklaakreemin, jonka värjäisin. Linkitän tähän alle ohjeen sinulle:
https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/
Moikka! Onnistuukohan kreemi, jos tuorejuusto on kasvipohjaista tuorejuustoa? Saattaako sillä olla vaikutusta kreemin onnistumiseen?
Heippa, minun mielestä osa on onnistunut sillä. Tietenkin merkeissä on eroja ja tulos selviää aina kokeilemalla.