Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla
Tässä tulee juhannuksen ihanin kakku! Siinä on raparperia ja päällä mansikoita (runsaamminkin halutessasi). Raparperi-myslikeikaus maistuu ihan sellaisenaan, mutta on täydellistä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Aamupalana se sopii nautittavaksi paksun jogurtin kanssa. Tämä keikauskakku muistuttaa myös toscakakkua karamellisoituneen pinnan ansiosta. Käytin taikinassa ja kakun päällisessä mysliä joka karamellisoituu sekä rapeutuu yhdessä sokerin ja paahdetun voin kanssa uunissa. Paahdettu voi tekee kaikesta parempaa. Kannattaa siis paahtaa, vaikka kakku onnistuu kyllä myös sulatetulla voilla.
Ai että, tätä sä olet etsinyt! Katso Instagramin puolelta video kakun valmistuksesta *tehty yhteistyössä Finax Finlandin kanssa.
Suunnittelin ohjeen niin, että se on helppo toteuttaa ilman vatkaimia ja muita vehkeitä kesämökillä. Kakku kuitenkin vain paranee, joten voit leipoa sen myös kotona ja viedä mukanasi juhannuksen viettoon.
Juhannuksen ihanin aamiainen Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla.
Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla
Ohje noin 8 hlö
Vaihe 1
- 100 g paahdettua voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2-3 dl raparperin paloja
- 1 dl mysliä tai kaurahiutaleita (jokin simppeli ilman kuivattuja hedelmiä – Käytin Sunt & Gott Original – mysliä)
- Paahda eli ruskista voi kattilassa kullanruskeaksi.
- Lisää voin sekaan ensin fariinisokeri, sekoita ja lisää loput aineet.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (22 cm).
Vaihe 2
- 100 g paahdettua voita
- 2 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl maitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mysliä tai kaurahiutaleita (jokin simppeli ilman kuivattuja hedelmiä – Käytin Sunt & Gott Original – mysliä)
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Paahda eli ruskista voi pienessä kattilassa ja jätä sivuun.
- Sekoita keskenään kananmunat, maito ja sokeri. Lisää jäähtynyt paahdettu voi.
- Sekoita jauhot, mysli, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri keskenään.
- Yhdistä seokset ja kääntele sekaisin.
- Kaada taikina raparperiseoksen päälle ja tasoita pinta.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia
- Kokeile kypsyys tikulla – älä paista liikaa, ettei kakku kuivu!
- Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin keikautat sen lautaselle.
- Tarjoile jogurtin tai vaniljajäätelön kanssa!
Vinkki! Irtopohjavuoka saattaa valuttaa rasvaa uunin pohjalle, joten laita vuoan pohjalle leivinpaperi, jos et omista reunallista irtopohjavuokaa kuten minä.
Herkullista juhannusta!
/Anni
Lisää raparperiohjeita löydät täältä.
Mitäs kummaa? Kakkososassa on ainesosaluettelossa myös mysli. Mutta itse ohjeessa sitä ei laiteta mihinkään, missään vaiheessa?
Kuivien aineiden kanssa samaan aikaan. Nyt löytyy sieltä!