Raikas Rahkapiirakka (sitruuna+vadelma)
Nyt ollaan taas perinteiden äärellä. Minun mielestäsi rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen, vaikka se saattaa näyttää vähän tylsältä mahtavien pääsiäiskakkujen vierellä. Tylsyys ei vaikuta makuun, sillä rahkapiirakat ovat ihan älyttömän herkullisia, kuten myös tämä sitruuna-vadelma rahkapiiras!
Meillä herkuteltiin heti kerralla puoli piirakkaa, vaikka tarjolla oli muitakin jälkiruokia. Vadelmat piristävät ihanasti makeaa rahkatäytettä ja tuovat väriä tähän raikkaaseen perinneherkkuun. Paistoin tarkotuksella piirakan pintaa hieman enemmän, jotta piirakka ei jäisi vaalean kalpeaksi. Nyt taidan käydä hakemassa vielä yhden palan!
Tässä teille helppoakin helpompi ohje.
Raikas Rahkapiirakka (sitruuna+vadelma)
Muropohja:
- 100g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus vaniljasokeria
- Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
- Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
- Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen kanssa.
- Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
- Levitä taikina piirakkavuokaan.
Täyte:
- 200g sitruunarahkaa
- 200g vaniljarahkaa
- 1 dl kermaa
- 3 kananmunaa
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl sitruunankuoriraastetta (Dr. Oetker)
- vadelmia
- Mittaa kaikki täytteet kulhoon ja vatkaa sekaisin (paitsi vadelmat).
- Kaada täyte muropohjan päälle.
- Asettele vadelmat täytteen päälle.
- Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
Vinkki! Halusin omaan piirakkaani hiemän väriä, joten käänsin viimeisillä minuuteilla ylälämmön päälle.
Herkullisen näköinen piirakka.
Kiitos Mini, piirakka oli todella herkullsita myös maultaan! 🙂 Hauskaa Pääsiäistä!
Voi harmi, juuri äsken otin persikkarahkapiirakan uunista ja tää kuulostais niiiin hyvälle!
No mutta persikkarahkapiirakka on myös hyvää! Leivot tämän ylihuomenna 😉 Pääsiäistä on vielä jäljellä!
Hei, voiko tuon kerman korvata jollain maidottomalla versiolla? Kun on ystäviä jotka eivät kestä ollenkaan laktoosia.
Moikka, sitten pitää korvata myös voi ja rahka. Uskon kyllä, että onnistuu käyttämällä margariinia, kaurakermaa ja kaurapohjaista jogurttia.
Hei! Minkä kokoiseen vuokaan teit piirakan?
Tämä taisi olla 26cm ja aika korkeat reunat 🙂