Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)
Munaton ja maidoton eli vegaaninen ja halutessasi myös gluteeniton kakku on herkullinen ja helppo valmistaa! Tässä vihdoin lupaamani puutarhan marjakakku, jota herkuteltiin veljeni juhlissa viime viikonloppuna.
Elokuu on kesäkuukausi. En kestä kun joka puolella jupistaan syksystä. En halua päästää irti. Eikä tarvitsekaan, koska elokuussa on vielä kesä. Osa marjoista kypsyy vasta elokuussa. Pari päivää sitten ahmimme karhunvatukoita ja vadelmia appiukon puutarhassa.
Punaherukkapensaat kerättiin tyhjäksi vasta viime viikolla Pusulassa. Ja yleensä mustikoitakin löytyy tähän aikaan vuodesta vielä metsistä. Satoa kerätään joka puolella ja sitä alan hehkuttelemaan syyskuun puolella: omenat, porkkanat, kurpitsat ja kaikki muut ihanuudet – en malta odottaa.
Varasimme ihanan punaisen mökin järvimaisemalla tästä ihan lähettyviltä ja lähdemme huomenna viettämään rapuviikonloppua sinne ystävien kanssa. Menu on suunniteltu, ravut tilattu ja tavarat melkein pakattu. Muutama työjuttu vielä ja pääsemme matkaan. Parasta kun kesästä voi vielä nauttia, vaikka illat alkavat todella jo pimentyä. Se tuo loppukesän aitoa tunnelmaa myös mökkielämään.
Tämän Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve) kakun leipomisen voit aloittaa aamulla ja tarjoilla kakkua jo iltapäivällä, niin helppoa ja nopeaa se on. Yleensä suosittelen leipomaan kakkupohjan 1-2 päivää aiemmin ja tehdä täytön edellisenä päivänä. Tämä kakku on erilainen. Mehevä ja maukas ilman tekeytymistä. Laita hillo aamulla porisemaan ja sekoita samalla kakkupohja aineet keskenään. Kakku on kohta jo uunissa. Jäähdytä pohja ennen täyttöä kunnolla ja vatkaa kerma. Poimi puutarhan marjat kakun päälle ja nauti!
Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)
Kakku on noin 10:lle.
Munaton kakkupohja ohje löytyy täältä.
Punaherukkahillo
- litra perattuja punaherukoita
- 1 rkl vettä
- 1 dl hillosokeria
- Mittaa punaherukat ja vesi kattilaan – anna hautua hetki liedellä.
- Lisää hillosokeri ja jätä porisemaan noin 10 minuutiksi miedolla lämmöllä.
- Jäähdytä.
Vinkki! Lisää sokeria oman maun mukaan – lisää tarvittaessa.
Täyte
- 2 dl kermaa (kauravispi)
- 200 g rahkaa (soijarahka)
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää sekaan rahka ja sokerit.
- Kääntele sen verran, että kaikki on hyvin sekaisin.
Vinkki! Lisää sokeria oman maun mukaan – lisää tarvittaessa.
Koristeet
- punaherukoita
- vadelmia
Kakun täyttö
- Tasoita kakun pinta ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen.
- Laita alimmainen pala kakkualustalle tai -lautaselle.
- Levitä puolet punaherukkahillokkeesta kakun päälle, lisää sitten puolet täytteestä.
- Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja lisää loput hillosta sekä täytteestä.
- Koristele kakku marjoilla ja tarjoile.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin ja lisää 1 tl psylliumia.
Ihanaa saapuvaa toiseksi viimeistä kesäviikonloppua!
♥ Anni
Lisää vegaanisia ohjeita löydät täältä.
Heippa, jätin sinulle kommentin helppo marjamousse-postaukseen. Huomasitkohan sitä? 🙂 Aurinkoista viikkoa!
Äni
Hei,
Lomailin viikonloppuna mökillä 🙂 Käyn pian katsomassa kaikki tulleet kommentit kerralla.
Hei!
Voisikohan tätä tehdä etukäteen pakkaseen ja ottaa jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä? 🙂 Lähinnä mietin tuon täytteen kestävyyttä. Ajattelin, jos tekisin tätä yksiin juhliin vegaaneille, mutta juhlia edeltävät päivät ovat niin täynnä muuta ohjelmaa, ettei siinä oikein ehdi leipoa mitään..
Heippa, täältä löydät lisätietoa pakastuksesta:
https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Tärkeintä on aina huolellinen peittely ja pakkaus. Täytteen tekemisenn menee noin 5 minuuttia kun hillo on valmiina. Itse pakastaisin kakun leikattuna ja täyttäisin vasta juhlapäivänä 🙂
Kiitos linkistä ja vastauksesta! 🙂 Juhlat sattuvat olemaan häät (omat :D) joten täyttöpuuhiin ei oikein juhlapäivänä ehdi. Mutta ehkä kokeilen pohjaa ja mietin voisiko kehittää jotain! 🙂
Ymmärrän! Täytteen voi myös tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin 🙂 Voithan kokeilla myös koko kakun pakastusta. en ole kokeillut miten kauratuotteilla tehty täyte reagoi pakastukseen – ehkä ei mitenkään 🙂