Pienet fetapinaattinyytit
Pienet fetapinaattinyytit -resepti syntyi hävikistä. Arvioin joulukuussa hieman ylikanttiin joulutorttujen menekin pikkujouluissamme. Siitä syystä pakastimeen jäi monta pakettia lehtitaikinalevyä käyttämättä ja niitä on vieläkin!
Keksin erilaisia suolaisia käyttötarkoituksia taikinalevyille. Näistä fetapinaattinyyteistä tuli hitti! Katso myös Cheddarnyytit.
Parasta näissä nyyteissä on se, että ne käyvät moneen tarkoitukseen loistavasti: herkutteluun, kahvipöytään vieraille, lounaaksi salaatin kanssa tai vaikka brunssille viikonloppuna. Ja mikä vielä tärkeämpää on se miten helposti ja nopeasti näitä herkkuja valmistat.
Pienet fetapinaattinyytit
Ohje: (16 kpl)
8 lehtitaikinalevyä
Täyte:
- 150 g pinaattia
- 200 g kermaviiliä
- 3 kananmunaa
- pippuria
- suolaa
- 1 sipuli
- 100 g fetajuustokuutioita
- 16 kirsikkatomaattia
- 1-2 dl emmental raastetta (mustaleima)
- Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja anna niiden sulaa noin tunti.
- Jaa levyt kahteen osaan ja painele puolikkaat muffinipellin aukkoihin (ks. kuva).
- Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
- Laita pari fetakuutiota nyyttien pohjalle.
- Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
- Täytä nyytit pinaattikermaseoksella.
- Ripottele päälle emmentalraastetta.
- Halkaise tomaatit ja asettele nyyttien päälle.
- Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
- Anna nyyttien jäähtyä kunnolla ja nosta vuoista tarjolle.
Vinkki! Voit tehdä nyytit myös voitaikinaan. Vaihtele täytteitä oman mieltymyksesi mukaan!
Myös näillä sopii
Herkutella
Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)
Annin Uunissa Verkkokauppa
Kakku kuin unelma – Makutomusokerit leivonnassa
Kinuski-Suklaakakku