Pienet fetapinaattinyytit
Pienet fetapinaattinyytit -resepti syntyi hävikistä. Arvioin joulukuussa hieman ylikanttiin joulutorttujen menekin pikkujouluissamme. Siitä syystä pakastimeen jäi monta pakettia lehtitaikinalevyä käyttämättä ja niitä on vieläkin!
Keksin erilaisia suolaisia käyttötarkoituksia taikinalevyille. Näistä fetapinaattinyyteistä tuli hitti! Katso myös Cheddarnyytit.
Parasta näissä nyyteissä on se, että ne käyvät moneen tarkoitukseen loistavasti: herkutteluun, kahvipöytään vieraille, lounaaksi salaatin kanssa tai vaikka brunssille viikonloppuna. Ja mikä vielä tärkeämpää on se miten helposti ja nopeasti näitä herkkuja valmistat.
Pienet fetapinaattinyytit
Ohje: (16 kpl)
8 lehtitaikinalevyä
Täyte:
- 150 g pinaattia
- 200 g kermaviiliä
- 3 kananmunaa
- pippuria
- suolaa
- 1 sipuli
- 100 g fetajuustokuutioita
- 16 kirsikkatomaattia
- 1-2 dl emmental raastetta (mustaleima)
- Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja anna niiden sulaa noin tunti.
- Jaa levyt kahteen osaan ja painele puolikkaat muffinipellin aukkoihin (ks. kuva).
- Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
- Laita pari fetakuutiota nyyttien pohjalle.
- Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
- Täytä nyytit pinaattikermaseoksella.
- Ripottele päälle emmentalraastetta.
- Halkaise tomaatit ja asettele nyyttien päälle.
- Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
- Anna nyyttien jäähtyä kunnolla ja nosta vuoista tarjolle.
Vinkki! Voit tehdä nyytit myös voitaikinaan. Vaihtele täytteitä oman mieltymyksesi mukaan!
Tämän ohjeen nappaankin talteen! Olen etsinyt tuleville lastensynttäreille jotain uutta tarjottavaa vanhojen tilalle ja nämä on juuri sellaisia mitä kaipasin, kiitos! 🙂
Onko tuo pinaatti muuten sitä tuoretta, kyselee tyhmä..? 😀
Heippa!
Kiva kun löytyi sopiva resepti lastenjuhliin. Nämä ovat kyllä herkullisia ja helppoja tehdä 🙂 Käytin reseptissä pakastepinaattia eli silläkin saralla pääsee helpolla 😉
Moi! Tein näitä eilen illalla, oli tosi helppo tehdä ja ne oli erittäin hyviä, ja myös Niklas tykkäsi paljon 🙂 Olen tallentanut reseptin!
Moi Petra 🙂 voi kuinka kiva kuulla! Itsekin ihastuin näiden helppouteen ja herkullisuuteen!
Moi Petra 🙂 voi kuinka kiva kuulla! Itsekin ihastuin näiden helppouteen ja herkullisuuteen!
Kiitos reseptistä! Aivan täydellinen! ?
Kiitos Jenny 🙂 Tykkään itsekin! Niin helppoja ja herkullisia. Kannattaa myös kokeilla eri täytteillä esim:
http://www.anninuunissa.fi/2016/01/jauheliha-cheddarnyytit.html
Hei! Pystyisiköhän näitä tehdä yo-juhlia varten etukäteen? Eli voiko näitä pakastaa, ja tarjoillanko sitten lämmitettyinä? Näyttää niiin hyviltä! Muutenkin löytänyt sun blogista aivan ihania ohjeita, joten kiitos siitä! ��
Hei, lehtitaikina/voitaikina on pakastetuote – en suosittelisi tekemään valmiiksi ja pakastamaan uudestaan. Sinuna tekisin nämä 1-2 päivää aikaisemmin, säilyttäisin jääkaapissa ja lämmittäisin juhliin. Nämä on kuitenkin niin helppo tehdä, kun taikina on valmis 🙂 Kiitos ihanista sanoista <3 Hyvää viikonloppua!
Moi!
Kiva resepti! Miten tekisit tästä kinkkuversion/lihaversion?
Moi julia,
Esimerkiksi näin 🙂
https://www.anninuunissa.fi/jauheliha-cheddarnyytit/
Hei, kuulostaa ihanalta ja hyvältä. Olen etsinut juuri tälläistä ohjetta. Haluaisin kysyä voiko fetan muuttaa mozzarellaksi ja voiko pinaatin muuttaa pestoksi, että tulisi mozzarellapestonyyttejä? Mutta kyllä tämä fetan ja pinaatinkin yhdistelmä kuulostaa hyvältä!
Hei, miksei voisi? Kokeile ihmeessä 🙂 tulee varmasti hyvää!
Laitoin päällimmäiseksi mozzarellaa kun ei ollut vahvemman makuista juustoa, täytteeseen tuli vuohenjuusto-fetaa. Tomaattien sijaan laitoin ohuita purjoviipaleita. Käytin siis sitä mitä kotoa löytyi ja tuli tosi herkullisia ja sieviä.
Oi kuulostaa hyvältä! 🙂