Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Kyllä, ihan oikeasti tämä on minun ensimmäinen kääretorttuni! Se on jotenkin ihan uskomatonta, että näin perinteinen ja yksinkertainen herkku on minulta jäänyt leipomatta. Nyt sen kuitenkin tein eli leivoin puolessa tunnissa Isoäidilleni synttärikääretortun ja vielä niillä aineilla mitä kaapista sattui sillä hetkellä löytymään! Kääretorttupohjan tein todella perinteisesti ja tortun sisään kätkin makean tuorejuustokerman kaveriksi kotimaisia omin käsin poimittuja marjoja. Hyvin yksinkertaista, mutta niin ihanan herkullista ja kaunista eikö vain?

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Millainen on sinun (suosikki) kääretorttusi? Kommentoi postauksen alle, niin valitsen yhden reseptin, jota kokeilen seuraavaksi 🙂


Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Ohje

  • 2 kananmunaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (noin 7-10 min).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon muutamassa erässä siivilän läpi.
  3. Kääntele taikinaa varovasti nuolimella, niin että jauhot sekoittuvat kunnolla.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
  6. Aseta pöydälle leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria.
  7. Kumoa kääretorttupohja sokerin päälle ja irroita leivinpaperi heti pohjasta ettei se jää kiinni.
  8. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti ja valmista sillä aikaa täyte.
  9. Levitä suurin osa täytteestä kääretorttupohjalle ja rullaa pohja kevyesti rullalle (jätä sauma alaspäin).
  10. Jätä torttu vetäytymään hetkeksi ja koristele sen jälkeen. Voit esimerkiksi levittää lopun täytteen kääretortun pintaan. Itse myös pursotin osan täytteestä kääretortun päälle.

(Vinkki! Laita märkä paperi tai pyyhe leivinpaperin alle ennen kääretortun rullaamista, näin leivinpaperi pysyy paikallaan rullaamisen ajan ja rullaaminen helpottuu. Aloita täytteen levittäminen hieman alempaa kääretortun yläkulmasta, jotta täyte ei pursua ja saat tortun käärittyä helpommin.)

Täyte

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • vadelmia
  • mustikoita
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi
  2. Lisää sokerit sekä tuorejuusto ja jatka vatkaamista.
  3. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle.
  5. Ripottele marjat lopuksi täytteet päälle.

Koristeeksi

  • mintun lehtiä
  • sokerihelmiä
  • mustikoita ja vadelmia
  1. Koristele valmis kääretorttu pursotuksin, mintunlehdillä, marjoilla ja esimerkiksi sokerihelmillä.

Lisää kääretorttuja löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

19 Kommenttia

  1. Toiset sitä vaan osaa, ei näyttänyt minun eka kääretorttuni ihan noin hienolta. Todella herkän kauniin näköinen leivonnainen.

    1. Hihi kiitos! Paljastan kuitenkin, ettei tämä torttu ihan täydellinen ollut. Kuvakulma on hyvä 😉 Kävin jo pikaisesti kurkkimassa brussimenu -postaustasi aiemmin! Aivan ihastuttavaa. Käyn lähettämässä terveiset vielä erikseen. Kyllä ne toisetkin osaa, jos saan sanoa 😀

  2. Paras kääretorttu on ehdottomasti marenkirullakääretorttu. Ei perinteisin.. vaan herkullisin mielestäni. 😉 Kauniisti onnistunut torttu!

    1. Kiitos Kaura 🙂 Wau marenkirullatorttu kuulostaa mahtavalta! Se menee ehdottomasti kokeilulistalle.

  3. Wau! Mulla melkein sama pohja, enemmän munia ja perunajauhoja. Täytesuosikkini on tumma Fazerinamousse tai juuri tuo sinun kera lakkojen.

    1. Hei Kristiina! Apua miten ihanalta tuo täytteesi kuulostaa 🙂 Nam! Puolisoni rakastaa Fazerinaa, joten sitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Lakat toimivat varmasti myös tämän tuorejuustokerman kanssa. Ihanaa viikonloppua sinulle!

  4. Miuku sanoo:

    Teen vuodesta toiseen vain yhtä kääretorttua ja se on Marianne-kääretorttu! Sain reseptin jo 90-luvun alussa, mutta on vaan niin hyvää ettei ole tarvinnut testata muita täytteitä.

    Pohjassa kaakaojauhetta, täytteessä kermarahkaa ja Marianne-rouhetta.

    Seuraavaksi täytyy testata Fazerinamousella, eli kiitos vinkistä Kristiina!

    1. Hei Miuku! Tämäkin on ihan mahtava vinkki ja hyvin yksinkertainen myös. Joudunkin leipomaan monta kääretorttua 😉 Marianne on taas minun suosikkini. Hyvää viikonloppua!

  5. Mitä ihmettä, eikö teidän koulussa leivottu kotitaloustunnilla kääretorttua? Kääretorttu on superhelppo ja nopea leivonnainen, jota tykkään tehdä todella usein. 🙂 Parasta on, että sen saa muunneltua niin moneen muotoon vaihtamalla täytteitä. Perusperiaatteeni kuitenkin on, että hilloa siitä on löydyttävä, sillä se kosteuttaa mukavasti pohjaa ja tuo tietysti myös makua.

    1. Mulla on jäänyt kääretorttujen teko koulussakin väliin tai sitten en vaan muista 🙂 Muistan kyllä kun äiti leipoi näitä kotona usein. Ja unelmatorttua. Ahh. Hyvä vinkki tuo hillo. Pitää lisätä se seuraavalla kerralla juuri esimerkiksi tähä reseptiin. Mukavaa viikkoa! 🙂

  6. Inkku sanoo:

    Mikään muu leivonnainen ei voita perinteistä unelmatorttua jossa on pehmeä sukulainen pohja ja ihana vanilja-voitäyte.

  7. Inkku sanoo:

    Mikään muu leivonnainen ei voita perinteistä unelmatorttua jossa on pehmeä suklainen pohja ja ihana vanilja-voitäyte.

  8. Tosi kaunis kääretorttu, vieläpä ensimmäiseksi! Oma kääretorttu lempparini on käpykääretorttu, jonka ohje on otettu joskus mielestäni Pirkka -lehdestä. Siinä on kaakaolla maustettu tavallinen pohja ja puolukka-kerma-tuorejuustotäyte sekä päällä valkuaisesta, tomusokerista ja kaakaojauheesta valmistettu massa kaulittuna. Kääretortun pintaan leikataan vielä saksilla käpykuviota, jota on tavallisessa käpykakkussakin. Tätä tein isänpäiväksi ja katosi kyllä aika nopeasti, kannattaa siis kokeilla!

  9. Luulen, että resepti on sama, joka on minulla. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekkin!

  10. Minna Rönkkö sanoo:

    Minkä kokoinen pelti tuolle taikinalle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *