Pastellinen Piparkakkukranssi
Lupasin teille vielä ennen joulua piparkakkukranssi-ohjeita! En ole unohtanut lupaustani. Heräsin tänään klo 6.30, koska en saanut unta (jännittääköhän joulu?) ja toisekseen rakastan sitä miten saan aamulla aikaiseksi asioita. Usein herään ennen muita, keitän pannullisen kahvia ja sitten kirjoitan sekä muokkaan kuvia. Aamut ovat minulle niitä tehokkaimpia hetkiä. Nautin aamujen rauhasta ja hiljaisuudesta suunnattomasti.
Leivoin nämä kranssien piparit jo useampi viikko sitten. Innostuin koristelemaan pipareita sokerihelmillä ja valmiilla (pikeerillä) royal icing-jauheella. Osan pipareista ”kandeerasin” sirosokerilla. Piparit olivat kaunis koriste isossa astiassa olohuoneen pöydällä, mutta jäin miettimään miten ne pääsisivät vielä enemmän esille. Päätin tehdä niistä kranssit hetken mielijohteesta. Leivoin piparitaikinasta pyöreät kranssipohjat ja käytin liimaamiseen samaa royal icing -jauhetta kuin koristeluun! Koristeiksi laitoin uusia suosikkejani: pieniä ja suuria suklaapalloja.
Tänään meille tulee ystäviä kylään. Meillä oli tapana pitää jouluglögit ystäville aina ennen joulua. Tuo tapa jäi hetkeksi sivuun, kun olemme viimeiset kolme joulua matkustaneet pois Suomesta jouluksi. Nyt oli ihanaa kutsua ystäviä taas kylään. Saamme toivottaa kaikille hyvät joulut, nauttia kupin itsekeitettyä vaaleaa glögiä ja rentoutua hyvässä seurassa. Toivottavasti sielläkin joulun askareet sujuvat mukavasti. Minä alan tästä nyt paistaa joulutorttuja. Aion tehdä makeita ja suolaisia glögin kavereiksi ♥
Pastellinen Piparkakkukranssi
Piparkakkutaikinan ohjeen löydät tästä. Leivoin piparkakkutaikinan vaaleaan siirappiin, joten ne ovat hiukan tavallista vaaleampia. Leivoin koristeiksi tulevat piparit hyvissä ajoin etukäteen.
Muotteina käytin näitä
Koristeluun käytin
Jos et käytä valmista royal icing -kuorrutetta löydät pikeerin ohjeen täältä.
Teko-ohjeet
- Valmista ensin kranssiin tulevat piparkakut ja koristele ne. Anna koristeiden kuivua kunnolla.
- Tee kranssi-pohja. Yhdestä 500 g piparkakkutaikinasta tulee noin 3 halkaisijaltaan 20 cm kranssia.
- Kaulitse taikinasta levy hyvin jauhotelulla alustalla. Paina taikinasta esimerkiksi kulholla (20 cm) iso ympyrä.
- Paina myös kranssin sisälle ympyrä pienemmällä kulholla, jolloin jäljelle jää rengas.
- Paista renkaat yksitellen uunissa (200 astetta 8-10 minuuttia).
- Jäähdytä kranssit, valmista royal icing eli pikeeri itse tai valmiista jauheesta.
- Liimaa piparit kranssipohjaan pikeerillä yksi kerrallaan. Pursota pikeeriä kranssipohjaan ja paina piparkakku kiinni siihen.
- Liimaa myös koristeita kranssiin pikeerillä. Jätä kranssi kuivumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Voit solmia kranssiin myös silkkinauhan ripustamista varten.
- Pakkaa kranssit sellofaaniin ja anna lahjaksi!
Ihanaa joulun odotusta!
♥ Anni
Hei! Ihana kranssi 🙂 Miten pipari kandeerataan? En löytänyt googlesta apua.
Voit sivellä piparit kevyesti valkuaisella ja ripotella sitten päälle sirosokeria 🙂
Moikka, kokeilin myös itse viime vuonna, mutta jostain syystä piparitaikina pehmeni ja kranssai meni pilalle. Mistä tämä voisi johtua?
Moi, keksit ja piparit pehmenevät jos saavat kosteutta. Missä säilytit kranssia?