| |

Parsa-pekonipiirakka

Parsa-pekonipiirakka

Ahh ihana kevät ja sen tuomat maukkaat raaka-aineet! Meillä on syöty parsaa erilaisina lisukkeina ja salaateissa lähiaikoina. Tänään päätin valmistaa äitienpäivän kunniaksi maukkaan suolaisen piirakan parsasta ja pekonista. Tämä piirakka on täydellistä ja reseptikin on helppo!

Piirakkapohjaan käytin Töllin Myllyn sämpyläjauhoja, jotka tekevät piirakkapohjasta ihanan rapean ja kuituisemman. Parmesan, pekoni ja parsa tuovat tähän piirakkaan mahtavan makuyhdistelmän. Bon Apetit!


Parsa-pekonipiirakka

Pohja:

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 dl parmesanraastetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot, suola ja parmesanraaste keskenään.
  2. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon ja lisää vesi.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun.
  4. Anna taikinan olla vähintään 30 min jääkaapissa vetäytymässä.

Täyte:

  • 200 g vihreää tankoparsaa
  • 150 g pekonia
  • 200 g  kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl mozzarella raastetta
  • pinjansiemeniä
  1. Paahda pinjansiemenet pannulla ja laita jäähtymään.
  2. Kuori parsat ja keitä niitä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Jäähdytä keitetyt parsat kylmällä vedellä siivilässä.
  3. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Hienonna sipuli.
  4. Sekoita kermaviili, kananmunat, osa mozzarellaraasteesta ja mausteet keskenään kulhossa.
  5. Kauli taikina levyksi ja painele piirakkavuokaan.
  6. Ripottele pekoni ja sipuli taikinan päälle vuokaan ja kaada kermaviiliseos päälle.
  7. Kypsennä piirakkaa 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes täyte on melkein hyytynyt. Lisää parsat ja loput mozzarellaraasteesta täytteen päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja saanut väriä.
  8. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä.
Parsa-pekonipiirakka

Lisää piirakka-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Herkullisen näköstä! Oonkin aikonut tässä opetella parsan syömistä, tätä reseptiä voisin kokeilla ehkä ilman pekonia, näin kasvissyöjä kun olen 🙂

    1. Kiitos Elsa. En ole itsekään ollut aikaisemmin mikään parsansyöjä, mutta ihastunut siihen nyt todenteolla. Piirakka toimii varmasti ilman pekoniakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *