Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Tämä kakku oli vuoden 2018 kolmanneksi suosituin ohje täällä blogissani. Katso koko TOP10 lista täältä. Päätin julkaista juuri tämän ohjeen uudestaan, uusilla kuvilla, koska mango tuo mieleeni viimeisimmän herkkureissuni Thaimaan lämmössä. Mango on yksi suosikkihedelmistäni. Se on makea, täyteläinen ja minun suussani jopa kermainen! Sitä voi syödä sellaisenaan, kuivattuna tai leivonnaisissa. Kaikissa se maistuu taivaalliselta! Parhaista parhain Mangojuustokakku on raikas ja täyteläinen hyydytettävä juustokakku, joka maistuu melkein poikkeuksetta kaikille herkuttelijoille juhlapöydässä tai ihan tavallisessa kahvipöydässä! Ihan siitäkin syystä se on parhain!
Nyt ollaan siis perinteiden äärellä. Mangojuustokakku on varmasti monelle tuttu juustokakku. Minulle mangojuustokakku on se paras, helpoin ja voi niin herkullinen vierasvara! Leivoin tämän parhaista parhaan mangojuustokakun pitkästä aikaa viikonloppuna. Täytyy sanoa, että kyllä maistui hyvältä enkä ihmettele miksi ohje pääsi tuonne TOP10 listalle jo toista kertaa! Kakku on todellakin nimensä arvoinen.
Kevään juhlat lähenevät ja tässä yhteydessä voin jo antaa muutaman vinkin: Mangojuustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään niin värien kuin makunsa puolesta! Kannattaa kokeilla myös mangomousse -ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.
Tässä teille päivitetty suosikkiohjeeni.
Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Riittoisuus noin 10-12 hlö.
Pohja
- 75 g voita
- 150 g digestivekeksejä
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan* (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle. Tein kuvan kakun tällaiseen halk. 18cm vuokaan*.
- Murenna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos vuoan pohjalle.
- Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Vinkki! Jos haluat ohuemman keksipohjan käytä 100 g keksejä ja 50 g voita.
Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoa irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun.
Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku.
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai mascarpone)
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl limemehua
- tilkka vettä tai mehua
- 6 liivatetta
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
- Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
- Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
- Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kiille
- 2 purkkia (250 g) mangososetta (piltti tai Bonne)
- 2 liivatetta
- tilkka vettä tai mehua
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Laita mangosose kulhoon.
- Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.
Koristeet
- macaron-leivoksia
- vadelmia
- sokerihelmiä
- murennettuja marenkeja
- Asettele koristeet kakun pintaan ennen tarjoilua.
Ihanaa päivää!
/Anni
Hei käytätkö mitä kermaa ? Onko väliä kuohu vai vispikermaa? Liivatemäärä on aika suuri, riittääkö esim 1 liivate vähemmän? Esim sinun vadelma-juustokakussa on suhteessa vähemmän kuin tässä ohjeessa.
Käytän lähes aina vispikermaa – tämä on makuasia tosin kummasta tykkää ja kakku onnistuu kummallakin. Olen aina tehnyt tämän kakun tällä liivatemäärällä, en kähde arvailemaan onnistuuko vähemmällä. Aina voit tietenkin kokeilla! Täytteiden (hedelmät) hapokkuus vaikuttavat liivatteen toimintaan.
Hei! Mikähän gluteeniton keksipohja kävisi tähän? Kiitos 🙂
Voit käyttää mitä tahansa gluteenittomia keksejä: kaura-, digestive jne. 🙂
Hei jos teen tänään kakun,keskiviikko ilta onhan se pe vielä hyvää kun jääkaapissa pitää?
Kyllä on 🙂
Hei, täytyykö kiille siis laittaa kakun päälle vasta sitten kun kakku on jähmettynyt eli ollut jääkaapissa? Kokeilen tätä pikkuveljen rippijuhliin, toivotaan että onnistun 😊
Hei, on hyvä antaa juustokakkumassan jähmettyä hiukan ennen kiilteen tekoa. Varmasti onnistut kun teet huollellisesti ohjeen mukaan 🙂
Valitettvasti juustokakkumassani ei kyllä onnistunut ihan täysin, siitä tuli melko paakkuista mutta pystyy sitä kai silti syömään.. 🙁 en tiedä mitä meni pieleen, sillä tein täysin ohjeiden mukaisesti.. toivotaan että kiille onnistuu ongelmitta
Hei, tosi harmi kuulla. Jotain on kyllä mennyt valmistuksessa mönkään, jos massa on ollut kokkareista. Ethän lisännyt liivateseosta kuumana sekaan? Missä vaiheessa massa kokkaroitui? On hyvä muistaa, että kaikki yhdistettävät aineet tulisi olla suht saman lämpöisiä, jotta massa ei juoksetu – huoneenlämpöiset aineet kuten muussakin leivonnassa.
Massa kokkaroitui, kun lisäsin kerman seokseen. Voi olla että lämpötilaerot sitten teki massasta tuollaista..
Voi johtua tosiaan siitä tai jos liivatteen kaataa liian nopeasti sekoittamatta kunnolla massaa 🙁 Harmi. Juustokakkujen tekeminen vaatii liivatteen takia hiukan harjoittelua.
Kakkuni jäi paljon matalemmaksi 20 cm vuoassa, mitä kuvassa näyttää, mikäköhän meni pieleen?
Hei, kakkuni jäi paljon matalammaksi kuin kuvassa näyttää, vaikka tein 20 cm vuokaan. Mikäköhän meni mönkään?
Kuvan kakku on tehty 18 cm vuokaan. 20 cm jää hieman matalammaksi – jos ero on todella suuri niin tarkistaisin mitattujen aineiden määrän, koska mitään muuta en keksi syyksi.
Mulle kävi myös niin, että vatkasin tuorejuuston sekaan liivatteen ja massa näytti siinä vaiheessa hyvältä. Kun lisäsin löysähkön kermavaahdon ja aloin varovasti käännellä sitä massan joukkoon, niin jotain tapahtui. Tuorejuustoseos muuttui aivan kummalliseksi, enkä saanut sitä ja kermavaahtoa sekoitettua toisiinsa. Ainut ratkaisu oli vatkata ne vatkaimella ja tämän jälkeenkin massa oli vielä outoa. Olen tehnyt tällä ohjeella sata kertaa aiemminkin, mutta nyt tulos epäonnistunut..
Välillä leivonta on tällaista – jotain outoa tapahtuu ja sille ei välttämättä heti löydy selitystä. Eri raaka-aine, väärä lämpötila tms. saattaa vaikuttaa. Nyt en osaa itse sanoa kuitenkaan mitä on käynyt, jos olet samalla ohjeella vielä aiemmin onnistunut.
Pari kertaa tehnyt tällä ohjeella ja aina tulee hyvä, ihan loistava ohje siis, kiitos taas Anni! 🙂 Mitä muuta suosittelisit kiilteeksi eli mangon tilalle? Mikä muu voisi olla hyvä siihen?
Ihana kuulla 🙂 Kiitos kommentistasi. Kiilteen voi tehdä melkein mistä vaan (mehut, pyreet ja soseet) – riippuu mistä itse pidät. Tämä on ollut toinen suosittu maku:
https://www.anninuunissa.fi/vastustamaton-vadelmajuustokakku-ja-pienet-synttarit/
Mitä tuorejuustoa käytit? Käytitkö maustamatonta tuorejuustoa?
Aina maustamatonta tuorejuustoa, jos ei erikseen mainita, että muusta on kyse 🙂
Haluaisin itse tämän kakun matalana. Vuokani halkaisija on 24cm ja jos tekee ohjeen mukaan niin osaatko sanoa, kuinka korkea kakusta tuolloin tulee? =)
Tulee huomattavasti matalampi tuohon vuokaan, mutta valitettavasti tekemättä ja mittaamatta en osaa sanoa tarkkaa korkeutta 🙂
Miten kauan kakun tulee vähintään antaa olla jääkaapissa ennen kiilteen laittamista?
Kunnes juustokakkumassa hyytyy hiukan ettei kiille valahda kakun sisään. ari tuntia pidän yleensä itse 🙂
Hei.
Kommenteissa mainittiin että joillakin täytteestä oli tullut kokkareista. Näin kävi myös itselleni, mutta uskoisin tämän johtuvan siitä että liivatteet sulattaa liuan pieneen vesimäärään. Olisiko mahdollista muokata ohjeeseen määrä niin ei olisi tätä ongelmaa :).
Hei Kaija,
Liivatteen käyttö ei ole helpoin juttu leivonnassa, jos siihen ei ole tottunut. Kokkareisuus johtuu usein siitä, että liivatenauha kaadetaan kylmään massaan liian kuumana tai liivatteiden ei ole antanut sulaa kunnolla nesteeseen.
Hei, ajattelin tehdä tämän kakun ja haluaisin varmistaa, että tuleeko kakun ensin olla yön yli jääkaapissa ennen kuin kiille lisätään kakun päälle?
Hei, kiilteen voi laittaa heti kun kakun pinta on hyytynyt tarpeeksi. Muutaman tunnin päästä täytteen teosta 🙂
Moikka! Käytätkö sitä 99% mango pilttiä tässä? ☺️Niitäkin on niin monia erilaisia😀kiilteen väri on niiin hyvä tässä! Ja käytätkö yleensä mehua vai vettä kiilteessä? Onnistun aina saamaan kiilteeseen ilmakuplia😄
Moikka, en ole tarkemmin katsonut, täytyy myöntää että käteen osuu ensimmäisenä hyllyltä löytyvä piltti 🙂 Olen käyttänyt esimerkiksi sitruunamehua kiilteessä ja seosta pitää sekoittaa varoen ettei ilmakuplia synny 🙂
Hei! Minkä korkuista irtopohjavuokaa olet käyttänyt tässä? 🙂 Olit vastannut, että vuoan halkaisija on 20cm, mutta korkeudesta en löytänyt mainintaa.
Hei,
käytän usein noin 10 cm korkeita irtopohjavuokia, mutta myös matalammalla pärjää, jos käyttää reunakalvoa, jolla matalaankin vuokaan saa korkeutta 🙂
Kiitos vastauksesta! 🙂 Kävin ostamassa tänään 12cm korkuista reunakalvoa. Ja tuo sinun kakkuohje menee testiin viikonloppuna!
Kiitos reseptistä! Voiko täytteessä korvata sokeria valkosuklaalla ja miten paljon sitä tulisi laittaa?
Voit toki lisätä halutessasi valkosuklaata täytteeseen. Lisäisin sen itse tuorejuustoseokseen esimerkiksi 100 g ja sitten sokeria oman maun mukaan. Meillä kaikilla on niin erilainen makuaisti makean suhteen, että suosittelen sinun maistavan massaa ja lisäävän sokeria omaan suuhusi sopivasti valkosuklaan lisäämisen jälkeen. Itse en ole tähän ohjeeseen käyttänyt valkosuklaata, niin en osaa sanoa suoraan sanoa.
Moi, tiedätkö miksi meillä tuli paakkuinen täytteestä? Kiitos jos vastaat:)
-Ilona
Ethän lisännyt liivateseosta kiehuvana sekaan? Käytitkö sähkövatkainta vatkaamiseen?
Mieletön ohje, kiitos tästä 🙂 Lisää toivotaan eri ohjeita! Mukavaa pääsiäisaikaa 🐥
Herkullista pääsiäistä 🙂
Tein tämän pääsiäiseksi ja olipa kyllä pettymys. Kakku muuten onnistui hyvin mutta tuo sokerin määrä on aivan järkyttävä! Tuli tunkkainen ja aivan liian makea. Ei ollenkaan raikas. Puolet sokerin määrästä riittäisi, jopa alle puolet.
Harmi kuulla. Meillä kaikilla on niin erilainen maku, toisille määrä on sopiva ja toisille liikaa. Myös mango itsessään on makeaa. Juustokakuissa ja muissa hyydytettävissä kakuissa sokerin määrää voi vähentää huoletta omaan makuun sopivaksi, koska sokeri ei vaikuta kuohkeuteen tai koostumukseen kuten useimmissa paistettavissa kakuissa. Yksi vinkki on myös lisätä hiukan sitruunanmehua mukaan.