Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa
Yllätysvieraita tulossa? Hihat ylös ja jauhot, munat sekä viime kesän marjat pakkasesta esille. Nämä Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa valmistat nimittäin hetkessä.
Löydät blogistani samalla ohjeella mustikka, -mansikka ja -puolukkamuffini -ohjeet eli tähän taikinaan sopii marja kuin marja. Ei aikaa vievää vaahdottamista tai vatkaamista. Ei myöskääb turhaa tiskiä! Sekoitat vain ohjeen aineet keskenään ja paistat ihanan mehevät muffinit kuohkeiksi uunissa.
Muffinipelti tekee näistä herkuista kuohkeita ja korkeita. Pelkässä paperisessa vuoassa leivuttuna muffineista tulee lättäniä, joten suosittelen investoimaan muffinivuokaan. Se on todella monikäyttöinen. Teet sillä myös annoskokoiset minimunakkaat bebe-leivoksien pohjat ja paljon muuta.
Leivon näitä vadelmamuffineja melkein aina brunssin makeaksi tarjottavaksi, juuri ohjeen helppouden takia. Välillä vaihdan marjan puolukkaan tai mustikkaan, mitä kaapista ikinä löytyykään.
Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa
Ohje (12 kpl tai 24 minikokoista)
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivinjauhoa
- ripaus suolaa
- 100 g voita
- 1,5 dl jogurttirahkaa tai jogurttia
- 2 munaa
- 2 dl vadelmia (pakaste tai tuore)
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
- Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
- Kääntele lopuksi vadelmat taikinaan nuolimella.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Muista jättää kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Tarkista kypsyys puutikulla.
- Anna muffinien jäähtyä hieman ritilällä, mutta nauti hiukan lämpimänä. Nam!
Vinkki! Tee vadelmamuffineista gluteenittomia vaihtamalla jauhot kaurajauhoihin ja lisäämällä taikinaan 1 tl psylliumia!
Katso myös resepti ihanimpiin mustikkamuffineihin linkistä alta
♥ Anni
Katso muut helpot Muffinssiohjeet!
Nam, on kyllä herkullisen ja mehukkaan näköisiä 🙂 Muffinssit näyttävät tosi hyvältä valkoisissa vuoissa, kun valmis taikina kuultaa kauniisti läpi.
Kiitos 🙂 olen samaa mieltä, yksinkertainen valkoinen vuoka tuo tämän leivonnaisen oikeuksiinsa!
Kiitos! Laitampa tämän muistiin. Vatkain ei oo vielä kulkeutunut tänne uuteen kotiin ja vadelmia löytyy pakkasesta ?
Jee kiva kuulla! Teen tällä reseptillä itse todella usein muffineja aamuksi ja jos tulee yllärivieraita. Kun reseptin on muutamaan kertaan tehnyt, niin ei varmana kestä kauempaa kuin 30 min 🙂
No nyt löytyi helppo ja hyvä ohje. Vähensin hieman sokeria ja korvasin osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla. Hyviä tuli!
Kiitos kommentistasi Merja 🙂 Kiva kuulla, että sovelsit! Täytyy koittaa itsekin! Ihanaa viikon jatkoa!
Hei, Millä tämän 1,5 dl jogurttirahkaa tai jogurttia voisi korvata, kun perheessä on maitoproteeni sekä soija allerginen.
Hei Sari, sopiiko kauratuotteet? Esim kauramaito?
Tämä on ehdoton luottoresepti ja hyvin on toiminut erilaisilla muokkauksilla ja erikokoisina. Suklaa, mustikka, vadelma, valkosuklaa-mustikka, sitruuna, marianne, raparperi, punaherukka, mustikka-vadelma, ja monta muuta… Ja muutama eri kuorrute kaveriksi matkan varrella ja välillä ilman.
Tänään tuli kokeiltua maidottomana versiona sitruunamuffineita: sulatetun voin korvasin Keijun juoksevalla kasvirasvalla (100g) ja jogurtin Yosan luomusitruunakauravälipalalla (150g) ja lisäsin sitruunamehua noin 2 rkl. Niistä tuli mukavan meheviä ja kuohkeita.
Seuraavalla kerralla ehkä lisäyksenä jotain marjaa taikinaan tai valmiina hiukan jotain hilloa, marmeladia tai lemon curdia… Ja pitää taas tehdä lisää muitakin kokeiluja. ^^
Hei Eliiska,
kiva kuulla, että pidät oh ohjeesta ja olet onnistuneesti myös muokannut sitä. Kuulostaa herkulliselta jokainen vaihtoehto!
Oikein ihanaa kesää sinulle!
Oli todella helppo ja varmasti onnistunut lopputulos! Puoleen taikinaan vadelmia, toiseen mustikoita niin on valinnan varaa eikä tule liikaa herkuteltavaa kun tulee yhteensä sen 12kpl
Mistä johtuu, että voi, muna ja jogurttiseos meni aivan kokkareiseksi? Mielestäni voi oli kuitenkin jo jäähtynyt ja kaikki aineet olivat tuoreita. En uskaltanut käyttää seosta leivontaa..
Kyllä kuulostaa siltä että voi olisi ollut vielä lämmintä – jos kaikki muut olivat jääkaappikylmiä niin näin käy myös voin kanssa, koska voi kovettuu kylmässä. Harmi juttu.
ihanan helppo ohje 🙂 Pitääkö nämä säilyttää jugurtin vuoksi jääkaapissa?
Ei tarvitse, nämähän on paistettuna kypsiä eikä jogurtti ole enää pilaantuvassa muodossa, kuten ei voikaan 🙂