Parhaat Juustokeksit
Parhaat Juustokeksit, taas oikein vaatimaton reseptin nimeäminen. Mutta oikeasti, nämä ovat parhaita. Maistoin keksejä itse eräissä juhlissa ja pyysin ohjeen itselleni. muokkasin sitä hieman ja syntyi jotain fantastista.
Usko pois, nämä juustokeksit ovat niin HERKULLISIA! Pohdin edelleen, että olisi pitänyt tehdä tuplasatsi kerralla ja kokeilla pakastusta. En voinut pitää näppejäni erossa kekseistä edes kuvauksissa. Laittoman hyviä. Näitä tulee ehdottomasti tästä lähtien kaikkiin meidän juhliin.
Ohje on helppo, käsin sekoitettava ohje. Taikina lepää hetken ja keksit ovat uunissa noin 10 minuuttia. Pieni jäähdytys ja ne ovat valmiita tarjoiltavaksi. Keksin koostumus on pehmeän ja rapean väliltä. Ihana suolaisuus sopii täydellisesti juhlajuoman kylkeen.
Parhaat Juustokeksit
Ohje noin 40 kpl
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 170 g sinihomejuustoa
- kananmuna
- 2 rkl kuohukermaa
- 1 kananmuna (voiteluun)
- 4 rkl seesamin- ja unikonsiemeniä
- Mittaa jauhot kulhoon ja lisää kylmä voi pieninä kuutioina. Nypi seos murumaiseksi. Murenna juusto sekaan ja lisää kananmuna sekä kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Pyörittele taikina palloksi ja laita se kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikinasta jauhoitetulla alustalla noin puolen sentin paksuinen levy. Ota levystä keksejä pyöreällä muotilla. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja voitele vatkatulla kananmunalla. Ripottele päälle siemenet.
- Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoile keksit sellaisenaan tai hillojen sekä marjojen kanssa.
*ohje suunniteltu alun pwrin yhteistyössä Lignel&Piispasen kanssa osana FINNA Lakka kampanjaa.
Ihanaa juhlakesää!
/Anni
LISÄÄ OHJEITA KEVÄÄN JUHLIIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ
Kuulostaa todella hyviltä. Mietin kuinka paljon etukäteen keksit voisi tehdä, niin että säilyvät herkullisia? Tulossa juhlat, joihin on aika paljon leivottavaa eikä itse juhlapäivänä siihen enää oikein ole aikaa.
Kyllä nämä olivat parhaimmillaan paistopäivänä ja seuraavana päivänä. Vähän kuivahtavat säilytyksessä mutta hyvä ovat silti, jos teet etukäteen.