Paneer Porkkanavohvelit (G)
Kaupallinen yhteistyö Apetina ja Indieplace
Tuntuuko jo siltä, että ruokavaliota voisi hiukan keventää kasviksilla? Paneer Porkkanavohvelit ovat ihanan maukkaita ja rapeita sekä takuulla herkullisia joulun välipäivien kevyempään herkutteluun ja ehdottomasti uudenvuoden jälkeen alkavaan arkeen.
Tykkään resepteistä, jotka sopivat moneen erilaiseen hetkeen. Pienellä tuunailulla vielä useampaan tilanteeseen. Paneer porkkanavohvelit on juuri sellainen resepti. Herkuttelisin näillä rapeilla vohveleilla juuri nyt, ensi viikolla lounaalla tai miksi en tulevana viikonloppuna sunnuntaibrunssillakin.
APETINA PANEER
Oletko testannut jo Apetina Paneer -juustoa ruoanlaittoon? Paneerista minulle tulee ensimmäisenä mieleen intialainen ruoka Palak Paneer eli ihanan pehmeää kotijuustoa maukkaassa pinaattikastikkeessa. Olen haaveillut monesti tuota herkkua syödessäni mitä kaikkea tekisin Paneer -juustosta, jos minulla olisi sitä kotona käytössä. Nyt siihen tuli mahdollisuus tämän Apetina yhteistyön ansiosta ja lautaselle päätyivät ensimmäisenä ihanat porkkanavohvelit, joissa paneer -juustoa löytyy taikinasta sekä lisukkeista. Apetina Paneer-juusto on siis proteiinipitoinen ruokajuusto, jota voi käyttää hyvin monipuolisesti ruoanlaitossa ja kasvispainotteisessa ruokavaliossa.
Koska Apetina Paneerin koostumus on mureneva ja muovailtava murustelin sitä suoraan vohvelitaikinaan ja paistoin loput murut pannulla hyvin maustettuina. Maustaminen kannattaa muistaa tätä juustoa kokkaillessa, nimittäin juusto sisältää vain 0,1 g suolaa. Ilman maustamista saattaa lopputulos olla hiukan mauton. Juusto sopi täydellisesti taikinaan ja toi vohveleihin täyteläisyyttä. Rapea paneermuru taas maistui kasvisten kanssa vohveleiden päällä. Paistoin muutaman palan juustoa myös kokonaisena ”pihvinä” ihan testatakseni kuinka hyvin ne pysyvät koossa ja pysyväthän ne! Täydellisen monipuolinen ruokajuusto kyseessä. Katso vaikka miten Hanna Gullichsen käytti Apetina Paneer -juustoa salaatissa, löydät Hannan ohjeen tästä.
Paneer Porkkanavohvelit
4:lle
Vohvelitaikina
- 4 dl maitoa
- 2 dl porkkanapyreetä
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
- puolikas Apetina Paneer -juusto
- 1 tl suolaa
- ripaus kanelia
- 1 rkl oliiviöljyä
- Mittaa maito ja porkkanapyree blenderiin ja surauta sekaisin. Vispaa munat sekaan.
- Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää vispaten porkkanaseokseen.
- Lopuksi lisää oliiviöljy ja anna taikinan turvota hetken aikaa.
- Murustele paneer -juusto suoraan taikinaan ja kääntele sekaisin.
- Paista vohvelit voilla tai öljyllä voidellulla vohveliraudalla rapeiksi.
Vinkki! Käytä valmista porkkanapyreetä tai keitä porkkanaa vedessä täysin pehmeäksi ja soseuta sauvasekoittimella.
GLUTEENITON: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.
Paistettu paneer-muru
- Apetina Paneer -juustoa
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- pippuria
- puolikas lime
- pieniä porkkanoita
- Kuumenna pannulla öljyä.
- Murenna Apetina Paneer -juusto pannulle ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Purista paneer -juuston päälle limen mehu.
- Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi.
- Paista porkkanat napakan pehmeiksi öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Lisukkeet
- pinaattia
- silmusalaattia
- avocadoa
- limen lohkoja
- Tarjoile vohvelit erilaisten lisukkeiden kanssa.
Herkullista ja ehkä hiukan kevyempää viikonloppua!
♥ Anni
Kiitos herkullisen kuuloisesta reseptistä! Luuletko onnistuisivatko nämä jotenkin ilman kananmunia ja tattaria (meillä perheessä allergikko joka ei siedä kananmunia/ tattaria/ kauraa)
?
Heippa! Kiitos kommentista. Voit korvata tattarin vehnäjauholla. Kananmunat voi jättää pois ja korvata esim chiamunilla tai noegg -valmisteella. Olen kirjannut munan korvikkeita vegaanisen leivonnan postauksen alle:
https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-leivonta-vinkkeja-onnistumiseen/
Kiitos kovasti! 🙂