| |

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

Vieläkö te jaksatte sitruunaisia ohjeita? Niitä on tulossa muutama vielä tämänkin kakun jälkeen. En voi sille mitään, mutta rakastan sitruunaisia kakkuja, varsinkin tähän aikaan vuodesta!

Jäit ehkä miettimään, että mitähän ihmettä siitä kermaisesta ricottasta sitten teinkään? Törmäsin pohjattomaan sitruuna-ricottajuustokakkuun aiemmin italialaisen ruokalehden sivuilla ja korvamerkitsin ohjeen. Yksinkertaisuudessaan ohje on LOISTAVA. Sokeria, sitruunaa, munia ja (itse tehtyä) ricottaa. Hiukan perunajauhoja koostumusta antamaan. Tätä sinunkin on kokeiltava. Alkuperäinen ohje löytyy La Cucina Italiana 3/2020 -numerosta.

Jälleen kerran yksi kakku, joka sopisi loistavasti pääsiäispöytään. Pohjattomana tämä täyteläinen kakku sopii tuhdinkin aterian jälkkäriksi. Resepti lunasti kaiken mitä lupasi, kakkuun ei ihastu ulkonäön perusteella heti, mutta se tanssii kielelläsi ja vie sinut mennessään ensimmäisestä suupalasta.

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

Luomusitruunat sorrenton sitruunat

Muutama sana sitruunoista, tuosta ihanan happamasta ja raikkaasta C-vitamiinipommista.

Valitsen sitruunaisiin ohjeisiin yleensä aina luomusitruunoita, koska haluan käyttää sitruunasta koko kuoren mehun lisäksi. Luomusitruunoiden kuoressa ei ole haitallisia säilöntäaineita. Muistathan pestä sitruunat huolellisesti, jos et käytä luomua.

Etelä-Italiassa, Sorrenton niemimaan rinteillä, kasvavat Italian makeimmat ja mehukkaimmat sitruunat. Sorrenton sitruunoita on tullut myyntiin ainakin S-marketteihin ja aina kun näen niitä sorrun. Niistä saa myös ruokakuviin rekvisiittaa, kun kauniit oksat ja lehdet on jätetty hedelmään kiinni.

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

noin 8 hlö

Ohje

  • 1 sitruuna (kuori ja mehu)
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 250 g ricottaa
  • 2 rkl perunajauhoja

Lisäksi

  • tomusokeria
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sen mehu.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon.
  4. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi ja lisää sekaan edelleen vatkaten ricotta, perunajauhot ja sitruunan mehu sekä kuori.
  5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinan sekaan.
  6. Vuoraa 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta saa kauniin värin.
  8. Ota kakku uunista, anna sen jäähtyä ja sihtaa päälle tomusokeria.

Vinkki! Kakun ei tarvitse näyttää hienolta! Nyt maku on tärkeämpi kuin koskaan ennen!

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

Kakku ei ehkä ole maailman kaunein, mutta tällaiset kakut ovatkin yleensä parhaimman makuisia! Kakusta sanotaankin Italiassa: ”Brutti ma buoni” eli ruma, mutta herkullinen.

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)

Aurinkoista sunnuntaita! Muistathan tägäillä @anninuunissa & #anninuunissa jos kokeilet!

/Anni

Lisää sitruunaista reseptiikkaa löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Sinikka sanoo:

    Kehittelisitkö vielä yhden sitruunaisen piirakan tms. pääsiäisleivontaan, joka haluaisi vähän kevyempää kakkua? 😀🐣

    1. Pääsiäisohjeet ion tältä vuodelta leivottu ja kuvattu. Muutama vinkki on vielä tulossa, mutta ei mitään kovin kevyttä kuitenkaan 🙂

  2. Ilona sanoo:

    Moi! Kannattaako tämä tehdä samana päivänä vai onnistuuko jos tekee edellisenä iltana ja säilöö jääkaapissa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *