Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)
Muistatteko vielä alkukesän Raparperijuustokakun, josta tuli kevään hittikakku? No kyseessä oli siis paistettu juustokakku raparperiraidoilla. Tästä kakusta tuli mieheni suosikki juustokakuista ja hänen tokaistuaan tuota kyseistä raparperiversiota syödessään ”Luoja, tämä on maailman parasta kakkua!” tiesin etten muuta hänen toiveesta hänelle enää saa leipoa. Viime viikonloppuna oli mieheni syntymäpäivä ja yllätys toiveena oli paistettava juustokakku, mutta tällä kertaa mustikka sellainen.
Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)
- 2,5 dl sokeria
- 600 g mustikoita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- Mittaa mustikat kattilaan ja lisää sokeri.
- Anna kiehua noin 15 minuuttia.
- Lisää puolessa välissä sitruuna ja vaniljasokeri.
- Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä 30 ennen purkitusta.
Pohja
- 2 dl mantelijauhoja
- 2 rkl sokeria
- 40g voita
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (18cm).
- Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille.
- Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
- Laita jääkaappin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- 600g tuorejuustoa
- 2 dl siro sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl maissitärkkelys tai perunajauho
- 3 kananmunaa
- 1 keltuainen
- 150g creme fraiche
- 1 rkl sitruunanmehua
- pensasmustikoita
- Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissijauho keskenään monitoimikoneessa sileäksi.
- Lisää kananmunat ja lopuksi keltuainen yksi kerrallaan vatkaten massaan.
- Lisää ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki.
- Kaada täytteestä puolet mantelipohjan päälle.
- Lusikoi mustikkahilloa täytteen päälle ja vedä palettiveitsellä viiltoja massan pintaan, niin että hillo muodostaa pyörteitä massan pintaan.
- Lisää loput juustomassasta ja toista hillon lisäys sekä viillot.
- Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunti.
- Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi. Paistettu juustokakku on parasta seuraavana päivänä.
- Tarjoile mustikkajuustokakku pensasmustikoiden kanssa.
Vinkki! Voit korvata mantelijauhot pohjassa myös erilaisilla keksellä, esim. digestive. Täytteessä oleva maissijauho on korvattavissa vehnäjauhoilla. Tee mustikkahillo jo edellisenä päivänä, kuten itse tein. Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, kakusta tulee silloin hiukan matalampi.
Kiitos, ihanasta reseptista! Gluteenittomien herkkujen reseptej' ei koskaan ole liikaa 🙂
Kiitos kommentista 🙂 Tämä oli taivaallista!
Superherkullisen näköistä juustokakkua. 🙂 Juustokakut on hyviä sekä paistettuna että paistamattomana. 😛
🙂 kiitos tämä oli kyllä ihanaa! Juustokakut on täälläkin suosikkeja – leipomisen helppous ja herkkuus yhdityvät näissä!
Voi, minulla nämä paistetut juustikset ovat vielä kokonaan testaamatta… Ehkä minäkin vielä jokin päivä… 🙂 Ja tuo kakkustandi näyttää hyvältä!
Eikä! Maiju en voi uskoa! 🙂 Sun täytyy koittaa, mä oon ihan rakastunut näihin!
Meneekö siis kaikki tuo hillo kakkuun? Tuntuu kovin paljolta?
Hei Kati – ei tarvitse laittaa kaikkea, vaan oman maun mukaan 🙂 Hilloresepti on vanha luottoreseptini ja siksi laitoin sen kokonaisena tähän, että suhteet menevät oikein. Kuvassa näkyy kuinka paljon kannattaa lusikoida per kerros 🙂 Voi käyttää myös kaupan mustikkahilloa.
http://www.anninuunissa.fi/2016/09/ihanat-hillot-ruokalahjoina.html
Vatkaat monitoimikoneessa tuorejuuston? Vai tarkoitatko kuitenkin yleiskeittiökonetta? Monitoimikoneessa on leikkuuterä, yleiskeittiökoneessa on vatkaimet.
Jos laittaa läpimitaltaan suurempaan vuokaan niin paitsi korkeus, myös paistoaika muuttuu. Mikähän se mahtaisi olla esim. 24 cm vuokassa?
Tarkoitan tässä konetta, jossa on vatkaimet 🙂
En ole tätä kakkua tehnyt 24 cm vuokaan, joten minulla ei ole täysin 100% oikeaa vastausta. Tekisin ohjeen mukaan, mutta tarkkailisin kakkua hieman. Isompaan vuokaan tehdessä kakusta tulee matalampi, jolloin se kypsyy siitä syystä ehkä jopa nopeammin, kuin korkea, jossa massaa on enenmmän.
Maizenahan ei ole maissijauhoa vaan maissitärkkelystä. Just saying.
Kiitos kun viitsit käydä huomauttamassa. Pitää korjata tuo asiavirhe 🙂
Tämä kuulostaa niin mahtavalta, että pakko kokeilla kuopuksen 1v synttäreille! Voiskohan tähän tehdä kuitenkin muropohjan ja millähän suhteilla tekisit? Kiitos jo etukäteen =)
Tämä on kyllä ihana kakku. Toki sopii muunlaiset pohjat tähän. Suhteet muropohjaan riippuvat vuokasi koosta. Juustokakku-kategoriasta löytyy pohjavinkkejä:
https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/juustokakut/
Vielä kysymys, että montako henkeä teillä tästä suunnilleen syö? =)
Noin 10 hlö syö tästä. Pitääpä lisätä se myös reseptiin 🙂
Hei,
tekisitkö tämän 24-25cm vuokaan tuplana vai 1,5 kertaisena (jos haluaa kuitenkin suht normi korkuisen kakun)? Kiitos jo vastauksesta!
Tekisin itse 1,5 kertaisena 🙂