Paahdetut Suolapähkinät
Rakastan pähkinöitä leivonnaisissa, salaateissa, kastikkeissa ja ihan sellaisenaan. Meillä pähkinöitä syödään päivittäin. Pähkinöiden herkuttelu ei aina pysy suositeltavan pienen kourallisen rajoissa, mutta näin pikkujoulukaudella tai jouluna ei tarvitsekaan.
Minun tulee harvemmin ostettua valmiiksi suolattuja ja muuten maustettuja pähkinöitä. Luonnollisista pähkinöistä saa kotikonstein maistuvampia, kun maustaa pähkinät itse ja paahtaa ne uunissa. Nämä ovat terveellisempiäkin kun suolan määrää voi itse säädellä.
Näitä kotona paahdettuja suolapähkinöitä voisin syödä loputtomasti. On ihmeellistä mitä öljy, mausteet ja 10 minuutin paahto tekevät. Pähkinöistä tulee rapeita, aromikkaita ja hienostuneita! Paahdetut suolapähkinät sopivat loistavasti pikkujoulutarjoiltavaksi glögin kanssa. Eli tässä olkaa hyvät ihanan helppo herkkuvinkki pikkujouluihin ♥
Paahdetut Suolapähkinät
Ohje
- noin 200 g pähkinöitä (saksanpähkinöitä, cashew pähkinöitä, manteleita, hasselpähkinöitä)
- 1 rkl öljyä
- 1 tl merisuolaa
- 0,25 tl valkopippuria
- 0,25 tl paprikajauhetta
- Laita pähkinät kulhoon, lisää päälle öljy ja sekoita.
- Lisää seuraavaksi mausteet ja sekoita kunnolla.
- Kaada pähkinät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda pähkinöitä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
- Anna pähkinöiden jäähtyä ja tarjoile.
Vinkki! Lisää pähkinöiden sekaan 1 tl tummaa sokeria niin saat hieman makeampia (karamellisoituja) pähkinöitä.
Hei, jos olet jostain syystä missannut 😉 niin tänään on Black Friday. Löydät myös www.anninuunissa.comista mustan perjantain tarjouksia!
Herkullista viikonloppua!
♥ Anni
Kokeilin tätä ja tässä pari huomiota: suolaa on todella paljon, yli tuplat valmiisiin suolapähkinöihin. Kannattaa laittaa vähemmän, jos ei tykkää ylisuolaisesta. 10 minuuttia ei riitä paahtamiseen, jos haluaa vähän ruskettuneen maapähkinän. Mutta aivan mahtava ohje muuten! Todella helppoa ja etenkin lämpimänä pesee valmiit pähkinät mennen tullen.
Suolaa aina oman maun mukaan ja myös paahteisuutta 🙂
valurautapannulla avokadoöljyssä ja ruususuolalla niin maistuu