|

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Runebergin päivä lähenee. Runebergin päivää vietetään nimittäin jo ensi viikon maanantaina 5.2. Jes! Oletteko jo aloittaneet torttujen herkuttelun tai leipomisen? Ostin itse hetken mielijohteesta Fazerin valmiita torttuja lähikaupasta viime viikolla. Ne näyttivät niin herkuilta eikä ollut aikaa leipoa itse – varsinkaan kahta kappaletta. Ahmin heti (kummatkin) kaksi torttua lounaaksi. Tässä voin kertoa myös seuraavan: En yleensä suosittele markettien valmisleivonnaisia, mutta nyt voin suositella Fazerin torttuja ehdottomasti: sopivan kosteita, mantelisia ja itseleivotun makuisia. Fazerin markettitortut on valittu myös testivoittajaksi Viini-lehden (lähikauppa) torttujen testissä! Ei ihme siis, että maistui minullekin!

Tänä viikonloppuna on kuitenkin hyvää aikaa leipoa itse Runebergintorttuja tai Runeberginkakkuja, entäpä Runeberginlettuja tai Runebergin Kääretorttua? Runebergin tortut ovat saaneet viime vuosina uusia upeita muotoja. Otin yhteyttä bloggaaja kollegoihini ja sain heiltä jaettavaksi ihania ideoita Runebergin leivonnaisten uusiin muotoihin. Kaikissa näissä fuusio-runebergeissä on tallella perinteiset maut: vadelmahillo, manteli ja punssi/rommi. Vain muoto on vaihtunut! Mikä näistä alla olevista on sinun suosikkisi?

Hei! Postaus sisältää laajasti vinkkejä erityisruokavalioita noudattaville! Valitse gluteenitonta, sokeritonta tai kokonaan vegaaninen resepti näiden Runebergin herkkujen joukosta!


Oi Runeberg mitä herkkuja!

Liemessä: Runebergin Kääretorttu 

Jennin kaunis Runebergin kääretorttu kätkee sisäänsä Runebergintortusta tuttua vadelmahilloa, mantelirouhetta ja myös raikasta sitruunaista vadelmarahkaa. Jenni vinkkaa vielä, että tilkka punssia kääretorttupohjassa voisi olla pikantti lisä reseptiin!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Viimeistä murua myöten: Runebergin Täytekakku

Saaran Runebergin täytekakku on uskomattoman kaunis ja kaiken lisäksi myös vegaaninen! Tästäkin kakusta löytyy ne tärkeät perusaineet: mantelit, piparkakut, vadelmahillo ja karvasmanteliaromi! Paahdetut mantelit ja sitruunainen täyte houkuttelevat minua heti kokeilemaan tätä ihanaa reseptiä!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Lunni leipoo: Runeberg uudessa muodossa

Lunnin sydämen muotoon leivottu Runebergin (jätti) -torttu  on ihastuttava ja sopii myös Ystävänpäivän herkuksi (miksi Runebergintorttuja ei voisi syödä vielä virallisen juhlapäivän jälkeenkin?). Tästä Runebergin herkusta syö 12 henkeä ja leivottaessa vaiva on pienempi kuin erillisten runebergintorttujen tekemisessä. Lunni vinkkaa, että hillon ja kuorruteen voi halutessaan levittää koko kakun päälle!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Tyhjä Ajatus:  Vegaaninen Runeberginkakku

Vegaanit huomio! Tällä ohjeella teet 10 perinteistä torttua tai yhden ison kakun! Sarandan vegaaninen Runeberginkakku todistaa, että myös vegaanit voivat nauttia perinteisen näköisistä ja makuisista Runebergintortuista!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Clean Choise: Gluteenittomat ja maidottomat Runebergintortut

Gluteenittomat huomio! Runebergintorttu onnistuu ja maistuu myös vehnä- ja gluteeniallergikoille! Iris kertoo, että Fredrikan tavoin hän loihti tämän leivoksen kaapin antimista – kookos- ja riisijauhosta sekä mantelilastuista. Terveellisempi, hyvänmielen herkuttelu ei ole vaikeaa, se on vain asenteesta kiinni! Tämä runebergintorttu ei sisällä ollenkaan valkoista sokeria!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Suklaamarenki: Kakku Runebergille

Suklaamarenki blogin nakukakku malliin tehty Runeberginkakku on niin herkullisen näköinen, että en tiedä miten päin pitäisi olla! Kakun täytteenä on vadelmahillolla maustettua tuorejuustoa ja valuva kuorrute on tarpeeksi löysäksi jätettyä sokerikuorrutetta! Olen myyty! Kakku on kuin taideteos!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Hannan Soppa: Runebergin Pannukakut 

Runebergintorttuja aamupalaksi? No kyllä! Esimerkiksi pannukakkujen muodossa ♥ Hannan yksi lempileivonnaisista sai uuden muodon, kun se leivottiin juurikin aamiaspannareiden muotoon. Hei nämä pannarit voit tehdä Hannan vinkeillä myös maidottomina, munattomina ja gluteenittomina! Nam!

Oi Runeberg mitä herkkuja!

Annin Uunissa: Runeberginkakku

Lopuksi vielä oma kakkusovellukseni muutaman vuoden takaa. Tämän kakun taika on tumma muscovado sokeri, joka tekee ihmeitä taikinan makuun, josta tulee syvä ja täyteläinen. Tässä leipävuokaan leivotussa kakussa on kuorrutetta ja hilloa sopivasti jokaiselle suupalalle ja makuelämystä täydentää kivasti myös tuoreet vadelmat!

Oi Runeberg mitä herkkuja!


Kiitos ihanat kollegat, kun annoitte minun jakaa reseptinne. Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

Lisää Runebergintorttuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. No nyt on kyllä jokaiselle jotakin ja vaihtelua vaikka pääsiäiseen asti. Ihanilta herkuilta vaikkuttivat kaikki. Kiva postaus ja herkullista Runebergin päivää myös sinulle <3.

    1. Kiitos Sari 🙂 Tässä oli kyllä kerralla kaikille jotain. Menin itsekin sekaisin, enkä tiedä minkä version leipoa 😀 Pysyn ehkä perinteisessä 😉 Ihanaa viikonloppua ja Runebergin päivää!

  2. Aivan ihania herkkuja, tulee jo ongelma mitä teksi ensimmäiseksi. Kaikkeen ei aika eikä maha veny 😀 Ihanaa viikonloppua Anni <3

    1. Kiitos Peggy! Hihi joo ihan kaikkia näitä ei voi testata (harmi ;)). Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *