| | |

Nopea Mansikkajuustokakku (G)

Nopea Mansikkajuustokakku (G)

Tervetuloa elokuu. Kesä jatkuu, elokuu on aina ollut yksi suosikkikesäkuukauteni. Puutarha kukoistaa ja kesän sato antaa parastaan. Vaikka lomat on hetkeksi lomailtu ja olo on hiukan haikea, elokuu ilahduttaa.

Leivoin tämän mansikkakakun ennen lomia mansikkasadon ollessa vielä parhaimmillaan. Käytin kakun maustamiseen ihanaa itse tehtyä mansikkahilloa. Ehkä sitä löytyy sinunkin kaapistasi? Makeutta kakkuun voi lisätä myös sokerilla oman maun mukaan. Nopea pakastimessa hyydytettävä kakku onnistuu helposti gluteenittomana, kun valitset omat suosikkikeksit pohjaan.

Syötävät kukat ovat vihdoin lyöneet läpi. Itse olen käyttänyt niitä ja puhunut niistä jo vuosia. Nyt kukkia näkyy kaikkialla. Miten ihanaa! Löydät jutun syötävistä kukista tästä klikkaamalla.


Nopea Mansikkajuustokakku (G)

Pohja

  • 150 g (gluteenittomia) kaurakeksejä (tai digestive)
  • 50 g voita
  1. Hienonna keksit murskaamalla. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo vuoan reunoille.
  3. Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • reilu 1 dl mansikkahilloa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 liivatetta + tilkka vettä tai mehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Vatkaa tuorejuusto, hillo ja sokeri notkeaksi.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi eri kulhossa.
  4. Kiehauta kattilassa neste, purista liivatteet ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
  5. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
  6. Kaada massa keksipohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta vuoka hyytymään pakastimeen pariksi tunniksi tai jääkaappiin yön yli.

Vinkki! Halutessasi jämäkämmän kakun lisää 1-2 liivatetta. Itse pidän moussemaisesta ja pehmeästä juustokakusta.

Vinkki! Lisää halutessasi lisää makeutta sokerilla.

Koristeet

  • noin 1 dl mansikkahilloa
  • mansikoita
  • syötäviä kukkia (ruusuja, orvokkeja tms.)
  1. Irrota kakku vuoasta ja levitä hillo kakun päälle.
  2. Koristele kakku mansikoilla sekä syötävillä kukilla.
  3. Tarjoile pakastettu kakku heti!
Nopea Mansikkajuustokakku (G)
Nopea Mansikkajuustokakku (G)

Ihanaa kesän jatkoa!

/Anni


Lisää kesäkakkuja täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Ann-Mari sanoo:

    Hei ! Mitähän kakun kuorrutteena on ?

  2. Ella sanoo:

    Nyt on helppo ja pienehkö kakku jonka uskaltaisi toteuttaa. Voiko mansikkasosetta käyttää hillon tilalla?

    1. Kyllä luulisin, mutta silloin pitää kyllä lisätä sokeria tai makeutta jollain muulla tavalla 🙂

  3. Pauliina sanoo:

    Mitenhän jos lisäisi vielä valion leivontaan tarkoitettua mansikkarahkaa tähän purkin syventämään mansikan makua, niin pitäisikö sitten lisätä vielä kerman, tuorejuuston tai liivatteen määrää?

    1. Heippa Pauliina, rahka sopii varmasti mukaan 🙂 Jos muutat ohjeen määriä tai lisäät jotain niin testaamalla selviää miten käyttäytyy. En uskalla tässä itse testaamatta ja maistamatta sanoa mitä tarvitaan. Yhden liivatteen ainakin lisäisin hyytymisen kannalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *