Mustikka-Vadelmapiirakka kermaviilitäytteellä
Mustikka-Vadelmapiirakka kermaviilitäytteellä on kuten suosittu ohjeeni mummon mustikkapiirakka, mutta siinä on pari twistiä, jotka tuovat mukavaa vaihtelua perinnepiirakalle. Käytin piirakkapohjaan Töllin Myllyn sämpyläjauhoja, jotka antavat piirakalle ihanasti rapeutta ja makua. Voit tehdä piirakan myös normaalisti vehnäjauhoihin.
Tästä herkkupiirakasta löytyy kolmea marjaa: vadelmat, metsämustikat ja pensasmustikat. Voit vaihdella marjojen määrää mielesi mukaan. Voit jättää myös esimerkiksi pensasmustikat pois ja käyttää vain metsämustikoita!
Mustikka-Vadelmapiirakka kermaviilitäytteellä
noin 8-10 hlö
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoa
- 1 kananmuna
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi monitoimikoneessa.
- Vatkaa kananmuna joukkoon.
- Sekoita leivinjauho jauhoihin.
- Lisää jauhoseos munavoisokerivaahtoon ja sekoita.
- Levitä taikina sormin piirakkavuoan pohjalle tasaisesti.
Vinkki! Käytä taikinaan sämpyläjauhoja niin saat ihana rapean ja hieman kuituisemman pohjan!
Täyte
- 100 g metsämustikoita
- 100 g vadelmia
- 100 g pensasmustikoita
- 200 g kermaviiliä
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- Ripottele marjat piirakkapohjan päälle tasaisesti.
- Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
- Kaada kermaviiliseos marjojen päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
- Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki! Käytä piirakkaan pelkkiä mustikoita tai pelkkiä vadelmia. Lisätäksesi makeutta lisää 0,5 dl sokeria kermaviilitäytteeseen
Myös näillä sopii
Herkutella
Piparkakku-donitsit
Kirpeät Puolukkavaahtokarkit
Amerikkalaiset Pannukakut
Sitruuna-Valkosuklaafudge + muistilista