Mustikka – Pannukakkumuffinssit
Sunnuntai on täydellinen pannukakkupäivä tai muffinssiaamu – miksi ei mikä tahansa muukin päivä kesälomalla! Sunnuntaina meillä aamiainen syödään hitaasti, pitkään ja ehkä vähän tavallista myöhemmin. Nämä mustikka-pannukakkumuffinit ovat niin ihania ja helppoja, että sinäkin rakastut niihin! Miksi et rakastuisi kun kaksi mahtavaa brunssiherkkua on yhdistetty ja niihin on lisätty vielä terveelliset kotimaiset mustikat, joita metsät ovat tällä hetkellä pullollaan!
Nämä pikkuruiset ihanuudet näyttävät ihan pieniltä muffinsseilta, mutta kun maistat niitä, niin tiedät välittömästi miksi ne ovat myös pannukakkuja. Tarjoile herkut siirapin, vaahterasiirapin tai tomusokerin kanssa!
Mustikka – Pannukakkumuffinssit
- 7 dl jauhoa
- 1 rkl leivinjauhoa
- 3 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 6 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl vaniljauutetta
- 4 rkl sulatettua voita
- mustikoita
- vaahterasiirappia
- Sekoita kuivat aineet keskenään, jätä sivuun.
- Mittaa maito, munat ja vanilja kulhoon ja vatkaa kevyesti.
- Yhdistä kuivat ainekset maitoseokseen.
- Voitele minimuffinipellin vuoat voilla tai vuokaspraylla.
- Jaa pannukakkutaikina vuokiin taikinakauhan avulla.
- (taikinakauha helpottaa ja nopeuttaa taikinan jakamista koloihin – Vink. Säästät myös aikaa ja pääset nopeammin pannukakkujen kimppuun)
- Lopuksi ripottele muutama mustikka taikinan päälle.
- Paista muffini-pannukakkuja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-12 min.
Anna muffini-pannukakkujen jäähtyä hetki ja kippaa ne sitten ulos pelliltä.
Käytä pientä palettiveistä apuna irrottamiseen, jos tarpeellista.
Vinkki! Kokeile nätä herkkuja myös ilman mustikoita, tai esimerkiksi suklaahipuilla. Noniin, et voi odottaa enää! Uuni päälle ja leipomaan!
Hei. Mitä luulet, Voiko nämä tehdä gluteenittomasta jauhoseoksesta?
Moi Jenni,
Melkein kaiken voi tehdä. vaihtamalla jauhot suoraan (ainakin minusta) Luulen, että nämäkin tai ainakin kokeilisin. Laittaisin psylliumia 1 tl seokseen, jotta taikina olisi suutuntumaltaan parempi 🙂