Mustikka-Mangotuorepuuro (G)
Tuorepuurot, ne ovat ihania! Kesti kyllä hetken aikaa ennen kun opin tekemään niitä jääkaappiin etukäteen. Kuulostaa hullulta, siihenhän menee vain pari minuuttia haha, mutta ennen kun tuostakin pariminuuttisesta tulee rutiini, niin vaikuttaa se kovin hankalalta arjen tohinoissa.
Nykyään laitan tuorepuuroihin mitä kaapista löytyy, illalla ennen nukkumaan menoa. Mittaan määrät silmämääräisesti ja lisään makeutusta hunajalla tai vaahterasiirapilla. Tästä herkullisesta mustikka-mangotuorepuurosta kyselitte Instagramin puolella, joten päätin jakaa ohjeen täällä blogin puolella myös. Nyt kesällä on erityisen ihanaa, kun kaapissa on usein tuoreita marjoja tai pakastinta tyhjennetään huolella uutta satoa varten. Marjoja eksyy siis aamupuuroihin normaalia useammin, varsinkin tuoreita marjoja.
Mustikka-mangotuorepuuro (g) on helppo tehdä gluteenittomana ja/tai vegaanisena. Katso vinkit ohjeen yhteydestä. Sovella ja lisää sekaan pähkinöitä tai lisää marjoja! Ainoa riski on, että puurostasi tulee vielä maukkaampaa.
Mustikka-Mangotuorepuuro (G)
Ohje 2 kpl
- 2 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 2 rkl chian siemeniä
- 2 dl kreikkalaista jogurttia tai kaurapohjaista jogurttia
- 1 dl piimää tai kauramaitoa
- 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
- noin 1 dl mustikoita
- 4 rkl mangososetta
- kotimaisia vadelmia koristeeksi
- Mittaa kaurahiutaleet, siemenet, jogurtti ja piimä kulhossa ja sekoita.
- Mausta oman maun mukaan vaahterasiirapilla.
- Kääntele sekaan mustikat. Nostele puuro laseihin.
- Nosta mangososetta laseihin noin 2 rkl ja asettele päälle vadelmia.
- Kelmuta lasit ja laita yön yli jääkaappiin tekeytymään.
Vinkki! Käytä mainittuja kaura- tai soijatuotteita vegaaniseen versioon.
Aurinkoista keskiviikkoa!
/Anni
Lisää puuro-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Pistaasipähkinä-keksit
Pienet annoskokoiset glögijuustokakut
Piparkakku-donitsit
Let’s Make Pizza – Kokkauskurssi Comojärvellä