| |

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Mummon Mustikkapiirakka

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mummon Mustikkapiirakka on resepti, johon palaan aina uudestaan. Joka vuosi kun ensimmäiset mustikat kypsyvät metsässä. Joskus palaan ohjeeseen myös talvella ja leivon piirakan kesää muistellen pakastemustikoista. Tästä (äitini) ja nyt minun luottoreseptistä on tullut monelle muullekin kotileipurille luottoresepti. Siitä syystä päätin hieman päivittää postausta (resepti pysyy ihan samana) ja muistutella muitakin tästä ihanuudesta, jonka luokittelen myös mökkiohjeeksi eli helpoksi ohjeeksi, joka onnituu kesämökillä haastavammissa oloissa. Lue myös mustikka-arvonnasta postauksen lopusta!

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo) on tuttu resepti minulle jo lapsuudesta. Tämä piirakka on parhaimmillaan tuoreista mustikoista ja vielä hiukan lämpimänä. Voit toki myös käyttää pakastemustikoita tähän piirakkaan. Lisää silloin 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan. Perunajauhot imevät kosteutta.

Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua. Nämä perinteiset ovat sitäpaitsi ihanan yksinkertaisia, helppo muistaa ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista. Mummon mustikkapiirakka on täydellistä iltapäivätarjoiltavaa kotona, mökillä, töissä.. itseasiassa ihan missä vaan heinäkuista, elokuista (tai syyskuista) iltapäivää vietät.

Parhaimmat piirakkavuoat löydät CERVERA -kaupasta. Tutustu valikoimaan täällä*.


Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Noin 8-10 hlö

Muropohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
  1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  3. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
  4. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  5. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseenpiirakkavuokaan (26-28 cm).*

(Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia)

Täyte

  • 300 g metsämustikoita
  • 200 g kermaviiliä (1 purkki)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  1. Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan)
  2. Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
  4. Jätin itse pari mustikkaa sivuun, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
  6. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)
Mummon Mustikkapiirakka

Ihania leivontahetkiä!

/Anni

Lisää mustikkaohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

177 Kommenttia

  1. Anja sanoo:

    Ihana ja helppo resepti jota olen käyttänyt useita kertoja. Tänään tein pakastemarjoista piristämään tätä koronan aiheuttamaa apatiaa.
    Onnistui🌹

  2. Elina Mäki sanoo:

    Tästä on tullut minun luotto resepti marjapiirakoille! Oih miten hyvää😍

  3. Sirpa sanoo:

    Siis mielettömän hyvää! Tänään uusiksi, kun vieraita tulossa! Kiitos, kun jaoit ohjeen!

  4. Kuningatar sanoo:

    Ei olisi pitänyt löytää tätä ohjetta. Kun kerran tein, niin nyt sitten saa tehdä vähintään kerran viikossa 🙂 Lisään mukaan myös vadelmia, ja tuplaan kermaviilin määrän. Voi että miten hyvää. EIkä jää kiinni vuokaan, kun laittaa pohjalle leivinpaperin.

  5. Lumi Järvinen sanoo:

    Moikka! Olisi tarkoitus tehdä tätä pellillinen kaveriporukalle! Osaatko sano kuinka paljon ohje moninkertaistuu sitten?

  6. Tuija sanoo:

    Hei Anni,

    Jos haluan tehdä tätä uunipellillisen, niin miten suhteutan ohjeen ? Entä vaikuttaako paistoaikaan ?

  7. Maarit sanoo:

    Hei ,,huomasin kiireessä ettei ollutkaan pakkasessa mustikkaa mutta laitoin puolukkaa ja tosi hyvin sopi namm ..kermaviiliäkään ei ollut mutta creme fraichea ja nesteeseen lirautin vielä sitruunamehua , toki vaniljasokeriakin ja voii miten hyvää ! käviskö tähän esim jotkut hedelmät kuten aprikoosit ,-tai persikat sokeriliemessä ( toki valutettuina ? )

    1. Mahtavaa, tämä ohje on hyvin muunneltavissa. Varmasti sopii myös hedelmät – myös tuoreet!

  8. Minna sanoo:

    Nam. Helpoin resepti tehdä ja herkullinen lopputulos. Kun tekee mieli mustikkapiirakkaa etsin reseptin käsiini.. Olen tosin välillä lisännyt vähän maitoa lopuksi pohjaan, kun en ole onnistunut sekoittamaan aineksia. Tein juuri tänään tällä ohjeella piiraan.

  9. Kalle Kurakoura sanoo:

    Toimi tosi hyvin pakastemustikoilla perunajauhojen kanssa. Annoin vähän sulaa. Hyvä vinkki.

  10. Maarit sanoo:

    Hei . Tää on mun luotto ohje ja todellakin nopea tehdä ! olen tehnyt myös karviaisilla kun niitä puskia
    on pihassa , mansikoilla ym ja aina toimii ..Kiitos huippu ohjeesta <3 ella
    tänään tein myös ja huomasin ettei ollutkaan kermaviiliä joten korvasin creme fraichella namm
    sekin sopii .
    Oikein Ihanaa Kesää 🙂

  11. Virpi sanoo:

    Hyvää, kiitos ohjeesta ja hyvää kesää!

  12. minea sanoo:

    hei! osaatko sanoa paljon 300grammaa mustikoita on desilitroina?

  13. Päivi Laukkanen sanoo:

    Laitan 2dl vehnäjauhoja ja1dl kauraryynejä,tulee myös tosi hyvää!

  14. Kati sanoo:

    Hei! Hyvä resepti, toimii myös gluteenittomalla jauholla ja soijakermaviilillä ilman eri kikkailuja.

  15. anja sanoo:

    Unohdan aina sen kanamunan sekoittaa rahkaan, onnistuuko noinkin, tyhmä minä

  16. Sanni sanoo:

    Moi! Voiko esim. 1dl vehnäjauhoista korvata grahamjauholla?

  17. Marja sanoo:

    minä en vaahdota sokeria ja voita. Minä nypin kylmän voin ja kuivat aineet (jotka lisätään kerralla) murusiksi ja lopuksi lisään kananmunan . Muodostan taikinasta pallukan, että maut tasaantuu ja taikina tiivistyy (apuna voi käyttää hieman jauhoja). Taputtelen taikinan melko pian (n. 15min.) piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Paistan pohjaa ensin n. 10 min 200 astetta ja sitten lisään täytteet ja paistan vielä n. 30 min.
    Näin varmistan, että pohja on varmasti kypsä, eikä siitä tule ”pöperöö” koska täyte on niin nestemäistä, perunajauhoista huolimatta!
    Tämäon hyvä pohja mille tahansa piirakalle. Joskus teen taikinan vähän isomman ja ennen kananmunan lisäämistä, otan sivuun 2-3 rkl taikinaa ja lisään siitä nokareita täytteen päälle! Tulee hyvän näköinen piirakka!
    Terv. 78 -vuotias itseoppinut kokki

  18. Teresa sanoo:

    Jos tämän tekee pellille, tuplaanko annoksen?

    1. Kokeile 🙂 Peltejäkin on eri kokoisia. Muistaakseni muutama lukija on tuplaamalla onnistunut.

  19. Eija sanoo:

    Ekalla kerralla esipaistoin pohjaa sen kymmenen minuuttia. Mielestäni tuli turhan kova pohja. Sen jälkeen olen tehnyt useamman kerran ilman esipaistamista ja hyvää tulee.
    Tänään on taas mustikkapiirakkapäivä uusista mustikoista ❤️

  20. Anni sanoo:

    Voiko piirakkaa pakastaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *