Maukas Proteiinipannukakku (Laktoositon ja Gluteeniton) sekä Arvonta

Tässä vähän aikaa sitten Lunni leipoo julkaisi oman parhaimman pannukakkuohjeensa. Hänen postauksesta inspiroituneena tajusin, että meillä kotona paistetaan pannukakkua uunissa viikoittain, mutta en ole koskaan julkaissut omaa reseptiäni. Olen jotenkin tiedostamattani ilmeisesti ajatellut, että pannukakku on niin helppo ja perinteinen resepti, etten ole tullut ajatelleeksi sen jakamista. Usein kuitenkin juuri nämä tavalliset ja perinteiset ohjeet ovat niitä suosituimpia. Meidän pannukakku ei kylläkään ole ihan perinteinen pannukakku, vaan hieman terveellisempi versio, joka sisältää runsaasti proteiinia ja vähän sokeria. Proteiinipannukakku on myös täydellinen välipala. Kannan usein mukanani muutaman palan proteiinipannukakkua, jos tiedän päivän venyvän pitkäksi.
Kuinka sattuikaan, että juuri näitä ajatuksia pohtiessani sain mahdollisuuden kokeilla BullRam Fitness verkkokaupasta uutta leivontamixiä, jolla voi korvata jauhot leivonnassa. En siis vieläkään julkaise sitä parasta pannukakkureseptiäni, mutta tämä on hyvin lähellä sitä. Yleensä korvaan vain osan vehnäjauhoista eri makuisilla proteiinijauheilla, tällä kertaa korvasin kaiken. Huomionarvoista tässä reseptissä onkin juuri se, että pannukakku on kokonaan gluteeniton ja laktoositon.

Ohje:
  • 1 litra kevyt maitoa (laktoositon)
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl Bullram Bake proteiinijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 rkl sokeria
  1. Vatkaa munat ja maito sekaisin.
  2. Lisää suola, sokeri ja öljy koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää lopuksi jauhot desilitra kerrallaan koko ajan kevysti vatkaten.
  4. Vatkaa taikinaa niin kauan kunnes se on tasaista ja kuohkeaa.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6.  Paista pannukakkua uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia.
  7. Tarjoile tuoreiden tai pakastemarjojen ja hunajan kanssa.
Vinkkejä: Voit korvata tässä reseptissä vain osan jauhoista Bullramin bakemixillä tai kokonaan niinkuin minä tein. Pannukakun pinnasta tuli rapea ja lopputulos oli hieman pähkinäisen makuinen, eikä niin pehmeä kuin perinteinen pannukakku. Jos toivot perinteisempää pannukakkua, korvaa vain osa jauhoista bakemixillä. Jos pidät makeammasta pannukakusta, lisää sokerin määrää.  Käy lukemassa proteiinijauhojen tuoteseloste ja sen käyttötarkoituksesta täällä.

 

Yhteistyössä:
Kiinnostuitko kokeilemaan Bullram Bake -proteiinijauhoja? Arvon lukijoiden kesken yhden paketin Bullram Bake leivontamixiä. Jätä kommenttisi tämän postauksen alle sähköpostisi kera, niin olet mukana arvonnassa. Arvonta loppuu perjantaina 27.2, jolloin olen suoraan yhteydessä voittajaan.

Myös näillä sopii

Herkutella

47 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Kiinnostuin 🙂

    enkeli71(at)gmail.com

  2. Tätä täytyy suositella omalle äidille, se kun tykkää käyttää leivonnassa proteiinijauheita yms. Näyttää erittäin herkullisilta.

    1. Kiitos 🙂 Kiva kuulla! Tämä onkin ihan uusi jauhe markkinoilla. Ennen en ole ikinä korvannut kaikkia jauhoja, mutta tämä toimii.

  3. Anonyymi sanoo:

    Ehdottomasti kokeiltava

  4. En olekaan ennen kuullut, että proteiinijauheella voi korvata tavalliset jauhot? Kelpaakohan tähän kaikki proteiini eli soija tai vehnä? tai heraproteiini? Vai vaan nämä leivontaproteiinit? Ja miten ne eroavat muista proteiinijauheista?
    Siis lyhyesti – kiinnostaa!

    1. Moi Satu, tämä kyseinen resepti, jonka julkaisin on tehty Bullram Bake erikoisjauhoilla, joilla voi korvata vehnäjauhot kokonaan (uutuus). Klikkaa katsomaan tuoteseloste ja lisätiedot Bullramin sivuilta, linkki on postauksessa.

      Itse olen aikaisemmin käyttänyt hera- ja soijaproteiinijauheita vehnäjauhojen korvikkeena, mutta niillä ei voi vehnäjauhoja kokonaan korvata. Olen leiponut lähinnä pannukakkuja niin, että laitan proteiinijauhoa puolet ja puolet vehnäjauhoja. Arvelen, että esim. muffinsseissa varmasti voi korvata myös osan jauhoista proteiinijauheilla tai kokonaan tällä Bullramin kehittämällä korvikkeella. 🙂

  5. Katariina sanoo:

    Kiinnostaa kokeilla 🙂

  6. Anonyymi sanoo:

    Hei,
    Työni puolesta pannarit ja letut kuuluvat säännöllisesti tehtyinä välipalarepertuaariin.
    Lapset tykkäävät:). Kiva olisi uuttakin kokeilla.
    t. Marika
    marika.hakala@kolumbus.fi

  7. Anonyymi sanoo:

    Hei,

    ihana ohje ja mielelläni kokeilisin Bullram Bakea.

    -Päivi (ppiiroinen@hotmail.com)

  8. Anonyymi sanoo:

    Hei,
    Olen tähän mennessä käyttänyt vain valmista Fastin proteiinipannukakku-mixiä, joten olisi mielenkiintoista kokeilla tätä Bullram Bakea ja tehdä vertailua. Samalla saisi vähän muutakin makutuntumaa ja vaihtelua.. 😉
    – Maarit
    kawa76er6n(at)gmail.com

  9. Mukana kivassa arvonnassa 🙂
    s.kansakoski(at)luukku.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *