Maukas Proteiinipannukakku (Laktoositon ja Gluteeniton) sekä Arvonta
Tässä vähän aikaa sitten Lunni leipoo julkaisi oman parhaimman pannukakkuohjeensa. Hänen postauksesta inspiroituneena tajusin, että meillä kotona paistetaan pannukakkua uunissa viikoittain, mutta en ole koskaan julkaissut omaa reseptiäni. Olen jotenkin tiedostamattani ilmeisesti ajatellut, että pannukakku on niin helppo ja perinteinen resepti, etten ole tullut ajatelleeksi sen jakamista. Usein kuitenkin juuri nämä tavalliset ja perinteiset ohjeet ovat niitä suosituimpia. Meidän pannukakku ei kylläkään ole ihan perinteinen pannukakku, vaan hieman terveellisempi versio, joka sisältää runsaasti proteiinia ja vähän sokeria. Proteiinipannukakku on myös täydellinen välipala. Kannan usein mukanani muutaman palan proteiinipannukakkua, jos tiedän päivän venyvän pitkäksi.
Kuinka sattuikaan, että juuri näitä ajatuksia pohtiessani sain mahdollisuuden kokeilla BullRam Fitness verkkokaupasta uutta leivontamixiä, jolla voi korvata jauhot leivonnassa. En siis vieläkään julkaise sitä parasta pannukakkureseptiäni, mutta tämä on hyvin lähellä sitä. Yleensä korvaan vain osan vehnäjauhoista eri makuisilla proteiinijauheilla, tällä kertaa korvasin kaiken. Huomionarvoista tässä reseptissä onkin juuri se, että pannukakku on kokonaan gluteeniton ja laktoositon.
Ohje:
- 1 litra kevyt maitoa (laktoositon)
- 4 kananmunaa
- 5 dl Bullram Bake proteiinijauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 rkl auringonkukkaöljyä
- 1 rkl sokeria
- Vatkaa munat ja maito sekaisin.
- Lisää suola, sokeri ja öljy koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi jauhot desilitra kerrallaan koko ajan kevysti vatkaten.
- Vatkaa taikinaa niin kauan kunnes se on tasaista ja kuohkeaa.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista pannukakkua uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia.
- Tarjoile tuoreiden tai pakastemarjojen ja hunajan kanssa.
Vinkkejä: Voit korvata tässä reseptissä vain osan jauhoista Bullramin bakemixillä tai kokonaan niinkuin minä tein. Pannukakun pinnasta tuli rapea ja lopputulos oli hieman pähkinäisen makuinen, eikä niin pehmeä kuin perinteinen pannukakku. Jos toivot perinteisempää pannukakkua, korvaa vain osa jauhoista bakemixillä. Jos pidät makeammasta pannukakusta, lisää sokerin määrää. Käy lukemassa proteiinijauhojen tuoteseloste ja sen käyttötarkoituksesta täällä.
Yhteistyössä:
Kiinnostuitko kokeilemaan Bullram Bake -proteiinijauhoja? Arvon lukijoiden kesken yhden paketin Bullram Bake leivontamixiä. Jätä kommenttisi tämän postauksen alle sähköpostisi kera, niin olet mukana arvonnassa. Arvonta loppuu perjantaina 27.2, jolloin olen suoraan yhteydessä voittajaan.
Kyllä, haluaisin koemaistaa!
pussikarhu(at)luukku.com
Vielä kerkee matti myöhäisetkin. Kyllä kelpais meillekin 🙂 Osoitteen tiedät 😛
Tosi hyvän näköistä pannaria. Mielellään kokeilisin millaiselta maistuu, "peruspannarin" sijaan 🙂
tanja_t@hotmail.fi
täytyy kokeilla 🙂 e-enni@hotmail.com
Mukana arvonnassa!
valkoistaviljaa ät hushmail.com