Maukas Munakoisopiirakka & Basilikaöljy
Tämä piirakka on taivaallista! Jääkaapin hävikkivihanneksista syntynyt munakoisopiirakka yllätti ja vei kielen mennessään.
Olen aina pitänyt munakoisosta, mutta tänä keväänä ja alkaneena kesänä olemme herkutelleet sillä entistä enemmän. Kuumalla pannulla paistettu munakoiso on todella monikäyttöinen kasvis. Nyt kesällä kannattaa kokeilla myös munakoison grillaamista. Voit paistaa tämän piirakan myös grillissä, jos sinulla on lämpömittari ja tunnet grillisi hyvin. Ihanaa kesäruokaa joka maistuu myös mökillä.
Tämän piirakan ehdoton juttu on basilikaöljy, joka valmistetaan piirakan ollessa uunissa. Öljyn voi tarjoilla piirakan kanssa tai sen voi kaataa suoraan piirakan päälle. Basilikaöljy tuo viimeisen silauksen maukkaan munakoisopiirakan makumaailmaan. Mennään suoraan ohjeeseen!
maukas Munakoisopiirakka & Basilikaöljy
noin 8 hlö
Pohja
Tässä piirakassa käytin valmista ruis-piirakkapohjaa. Mainion piirakkapohjan ohjeen löydät tästä, jos haluat rukiimman pohjan laita puolet ruisjauhoja.
- Taputtele valmispohja tai leipomasi pohja halkaisijaltaan 24-28 cm piirakkavuokaan. Itselläni oli käytössä 28 cm piirakkavuoka.
Täyte
- 1 munakoiso
- 100 g creme fraichea
- 1,5 tl dijon sinappia
- 100 g mustaleima emmentaljuustoa
- pippuria
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- basilikaa
- Viipaloi munakoisot ja paista kuumalla pannulla öljyssä. Ei tarvitse itkettää.
- Levitä piirakkapohjan päälle creme fraiche ja sinappi. Ripottele juusto seuraavaksi.
- Asettele paistetut munakoisot juuston päälle, lisää myös tomaatit.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.
- Valmista paiston aikana basilikaöljy. Ohje alla.
- Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä hetken.
- Kaada basilikaöljy piirakan päälle ja nauti.
Basilikaöljy
- 1 dl oliiviöljyä
- reilu kourallinen basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl limen mehua
- pippuria
- suolaa
- Mittaa kaikki aineet pitkään lasiin ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Herkullista viikkoa!
/Anni
Lisää piirakkaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Hei, sekoitatko creme fraichen ja sinapin keskenään?
En sekoita, mutta niin voi myös tehdä. Olen levittänyt ensin creme fraichen ja vedellyt sinapin viivoina päälle 🙂
Hei!
Haluaisin kokeilla tätä maidottomana, toimisiko täyte pelkällä vegaanisella creme fraichella, ilman juustoa? 🙂
Varmasti 🙂 ja voithan koittaa myös jollain vegaanisella juustollakin korvata emmentalin <3
Hei! Tuli todella maukasta myös maidottomana, käytin kasvipohjaista creme fraichea ja vegaanijuustoa 🙂
Ihana kuulla! 🙂