| |

Masan Gluteeniton Banaanikakku

Masan Gluteeniton Banaanikakku

Vihdoinkin se on tässä! Nimittäin Masan Gluteeniton Banaanikakku, jonka ohjetta olette kyselleet ja toivoneet jo pidemmän aikaan.

Meillä on tapana kokata vuorotellen toisillemme ystäviemme kanssa. Tämä tapa syntyi muutama vuosi sitten kun työelämä ja kiireet alkoivat vaikuttaa aikatauluihin. Enää ei ollut aikaa tavata ystäviä yhtä usein kuin nuoruusvuosina. Päätimme pitää säännöllisesti illan, jolloin istumme yhteisen pöydän ääreen syömään illallista, kolmen ruokalajin illallista. Kokkausvuoro on kiertävä eli välillä ystävät tulevat meille ja saavat nauttia vieraana olemisesta, seuraavalla kerralla me saamme nauttia.

Kuulen monesti, että jälkiruoan valmistus tuottaa paineita tutuille, oli kyseessä sitten lasten juhlat, illallinen tai ihan tavalliset iltapäiväkahvit, kun tiedetään minun tulevan arvioimaan maistelemaan herkkuja. Se on muuten sellainen juttu, että muiden tekemät herkut maistuvat jostain syystä aina paremmalta kuin omat! Jännitys ja vähättely on ihan turhaa. Minusta on ihana nähdä mitä muut ovat leiponeet ja loihtineet. Ja välillä käy niin, että lähden kotiin uusi resepti taskussani. Niin kävi tämän banaanikakun kanssa. Olimme nauttimassa kolmen ruokalajin illallista Masan ja Annan luona. Laitoin jälkiruokahetkestämme lyhyen videon Instagramiin ja teiltä tuli mielettömästi viestejä, että mikä ohje on kyseessä. Tämä on saatava!

Tässä se siis on. Ihanan mehevä ja vielä gluteeniton banaanikakku, jonka välissä on raikasta sitruunaista tuorejuustokreemiä. Ahh! Ohje on lisäksi super helppo, et tarvitse edes sähkövatkainta, kun kaikki aineet (myös kuorrutteessa) sekoitetaan keskenään sekaisin! Ihanaa vai mitä? Kiitos Masa, ohjeestasi pääsee nauttimaan nyt myös moni muu!

Hei muista jakaa kuvasi #anninuunissa @anninuunissa Instagramissa, jotta pääsen ihailemaan juuri sinun versiotasi tästä kakusta. Jaan maanantaisin teidän versioita leipomuksistani Instagramin Stories-puolella ♥aiste


Masan Gluteeniton Banaanikakku

Banaanikakku

  • 2-3 ylikypsää banaania
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • 1 dl (fariini)sokeria
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele leipävuoka.
  2. Muussaa banaanit soseeksi haarukalla. Sulata voi (jäähdytä) ja lisää banaanin sekaan.
  3. Lisää seuraavaksi muna, suola ja sokeri. Sekoita kunnolla.
  4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
  5. Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
  6. Tarkista kypsyys puutikulla – uuneissa on eroja!

Sitruunakreemi

  • 100 g voita
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
  1. Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita.
  4. Täytä jäähtynyt banaanikakku kuorrutteella ja tarjoa jäljelle jäänyt kuorrute kakun ohessa tai levitä vielä yksi kerros kuorrutetta kakun päälle.

Masan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton Banaanikakku

Aurinkoista sunnuntaita!

♥ Anni


Lisää kahvikakkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

13 Kommenttia

  1. Kiitos sulle ja Masalle, mähän joudun nyt leipoo viikonloppuna :).
    Mukavaa ja herkullista viikonloppua myös sinulle Anni <3.

  2. Meri sanoo:

    Moikka!

    Luuletko onnistuuko kakku ilman psylliumia? Teen aina kaikki gluteenittomat leivonnaiset (kuten pullan) ilman tätä. Jos tämän jättää pois, lisäisitkö jotain muuta kohotusainetta lisää?

  3. Moi,

    Onnistuu varmast ilmankini. Osassa gluteenittomia jauhoseoksia on psylliumia itsessään. En korvaisi psylliumia nostatusaineilla, koska psyllium vaikuttaa leivonnaisen mehevyyteen ja murenevaisuuteen – ei ole nostatusaine.

  4. Marjo sanoo:

    Hei!

    Miten arvelet pohjan sietävän pakastamista? Ajattelin, että voisin tehdä pohjan valmiiksi pakkaseen ensi kuun juhlia varten ja täyttää sen sitten vasta sulattamisen jälkeen.

    1. Hei Marjo, en ole itse pakastanut tätä kakkua, mutta uskon sen kestävän ihan yhtä hyvin pakastusta kuin muutkin kakkupohjat eli hyvin 🙂 Peittele kakku hyvin ja sulata huoneenlämmössä .

  5. Laura sanoo:

    Herkullista! Tein ohjeen kaksinkertaisena (paitsi vain yhden annoksen sokerimäärällä) ja ilman psylliumia, todella ihana rakenne ja kun makeutta tulee banaaneista niin vähempi sokerikin riitti mainiosti. Huippuhyvä ja helppo ohje <3

  6. Tarja Kvarnström sanoo:

    Sadepäivän leipomuksia, sinun reseptilläsi. Kun oli niitä kypsiä banaanejakin jäänyt…

  7. Pirjo sanoo:

    Hei, toimiiko kakku ilman noita kreemi kerroksia?

    1. Toki banaanikakun voi syödä ilman kuorrutusta, mutta ei se ole yhtään niin hyvää sillä tavalla 🙂 omasta mielestäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *