Marshmallow Cupcakes – Vaahtokarkki Kuppikakut
Vietin viime viikonlopun maalla perheeni kanssa leipoen, saunoen ja ulkoilmasta nauttien! Tähän olikin loistavat puitteet kun aurinko paistoi ja ilma helli muutenkin mieltä! Leipominen toteutettiin tällä kertaa lasten ehdoilla ja kuppikakut ovatkin mahtava valinta juuri lasten kanssa leipomiseen. Käytössä oli jälleen kerran muffinssiohjeeni, jossa kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ilman vatkaamista. Tämä homma jäi siis lapsille samalla kuin minä valmistin ihanan pehmeän vaahtokarkki kuorrutteen! Ai että nuo ihanat vaahtokarkkisattumat muffinsseissa sulavat niin suurten kuin pientenkin herkkusuiden kielelle.
Äitini kanssa pursoteltiin kauniit röyhelöt uudella Ruffle -tyllalla kuppikakkujen päälle ja lapset asettelivat kirsikat koristeeksi! Kuorrutuksen värjäsin tällä kertaa pinkillä tomuvärillä ja makua kreemiin antoi vaahtokarkin makuinen makuaine. Hempeää, herkullista ja helppoa! Täytyy sanoa, että ihastuin kertaheitolla röyhelö-pursotukseen!
Marshmallow Cupcakes – Vaahtokarkki Kuppikakut
Ohje (12 kpl)
- 3,5 dl vehnäjahoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 tl leivinjauhoa
- 100 g voita
- 1,5 dl piimää tai maitoa
- 2 munaa
- 2 dl vaahtokarkkeja pieneksi leikattuna
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita jauhot ja sokerit keskenään kulhossa.
- Vatkaa kevyesti sulatettu voi, piimä ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
- Sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi (älä vatkaa).
- Kääntele lopuksi vaahtokarkit taikinaan nuolimella.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Muista jättää kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Jäähdytä kuppikakut ritilän päällä ja kuorruta vasta jäähtyneinä.
Kuorrute
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1-2 rkl maitoa
- vaahtokarkki aromia
- pinkki tomuväri
- 12 cocktailkirsikkaa
- Vaahdota voi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Lisää tomusokeria desi kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Lisää kylmää maitoa vatkauksen loppuvaiheessa.
- Vatkaa kreemiä noin 10 minuuttia, kunnes se on paksua, vaaleaa ja kuohkeaa.
- Mausta armolla lopuksi ja värjää tomuvärillä.
- Siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa röyhelö-tylla.
- Pursottele kuppikakut ja aseta kreemin päälle cocktailkirsikka.
Hei! Kiitos kivasta blogista, löysin tänne viime syksynä ja jäin heti seuraamaan. 🙂 Sain myös joululahjaksi toivomani kakkuvuoan verkkokaupastasi, ihan paras vuoka! Reseptejäkin on tullut testattua. 🙂 Seuraavaksi haluaisin kokeilla macaronsien tekoa, ohjetta missä taikina tehdään italialaiseen marenkiin. Olisiko mahdollista saada videota niiden teosta? Olen tehnyt ainoastaan kerran perinteisellä ohjeella, ne onnistuivat vaihtelevasti, osa halkesi, osasta tuli täydellisiä. Siksi olisi kiva saada videota, kun niin moni asia voi mennä pieleen macaronsien teossa. Mukavaa kevättä sinulle! 🙂
Hei, kiitos kivasta kommentista. Kiva, että olet tykännyt ja sain sinusta toivottavasti pysyvän lukijan ja myös asiakkaan! <3
Otan toiveesi huomioon videon suhteen. Jos olisi enemmän aikaa tai apulainen täällä keittiön puolella useammin, niin kuvaisin enemmän. Macaronsien teko on muutenkin hiukan haastavampaa, etten ole tullut ajatelleeksi videon kuvausta. Se on hyvä idea. Toivottavasti pääsen toteuttamaan haaveesi pian!
Mukavaa kevättä 🙂 kuullaan!
Herkullisen näköisiä 🙂
Kiitos 🙂 herkkua kyllä olikin!
Mitä arvelet, kuinka monta minikokoista tulee tuolla reseptillä?
Ainakin tuplana tulee niitä 3 cm kokoisia eli 24-30 kpl.
Hei, pakko huomauttaa, että vaahtokarkki eivät yleensä ole vegaanista, vaan niissä on liivatetta. ☹️
Näin on. Tämä ohje ei olekaan vegaaninen. Lisäksi vaahtokarkin makua saadaan ohjeessa aromista 🙂