Marjapuuro Punaherukoista
Ihana ihana jälkiruoka, iltapala, välipala, aamupala tai herkku. Tämä perinteinen marjapuuro sopii moneen hetkeen. Reseptin olen saanut äiditäni ja se sopii jokaiseen marjaan. Kokeile siis tällä reseptillä omaa suosikkimarjaasi oli se sitten puolukka, mustaherukka, punaherukka, mustikka tai vadelma.
Löydät viime vuotisen mustaherukka reseptini tästä. Minä en ainakaan saa tästä raikkaasta herkusta tarpeekseni. Taidampa nauttia vielä yhden kulhollisen.
Marjapuuro Punaherukoista
Ohje:
- 1/2 litraa punaherukoita
- 1 litra vettä
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1,5 dl mannasuurimoita
- Mittaa vesi ja herukat kattilaan. Kiehauta.
- Siivilöi mehu talteen.
- Kiehauta mehu kattilassa sokerin ja suolan kanssa.
- Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksua.
- Anna puuron jäähtyä.
- Vatkaa puuro kulhossa kuohkeaksi.
- Tarjoile maidon tai kerman ja sokerin kanssa. Koristele herukoilla.
Vinkki! Tee gluteeniton marjapuuro riisijauhoilla! Katso ohje täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Vappumunkkien paisto & maustaminen
Fantastiset Blinit
Makumuistoja – Lohigalette
Amerikkalaiset Pannukakut