| | |

Mango-Passionkakku

Mango-Passionkakku

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten mua alkoi harmittaa eilen kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Yhdistin suklaisen kakkupohjan kanssa raikkaita suosikkimakujani. Tässä kakussa mango maistuu moussessa, jota löytyy kakun sisältä. Passionin ihana aromi saadaan kreemiin leivontaan soveltuvasta passion-aromista. Käytän itse aromia, joita tilaan Englannista. Lämmin suositus Foodie Flavour -merkin vahvoille aromeille, joita riittää pieni tippa maustamaan kreemiä tai kuorrutetta. Heiltä löytyy kymmenittäin erilaisia makuja, melkein mitä tahansa mieleen tulee. Aromit sopivat täydellisesti myös itse tehtyjen makeisten valmistukseen.

Koristelin tämän kakun simppelisti kukilla. Olen aina ollut sitä mieltä, että less is more. Kakusta tuli ihana, juhlapöydän kruunu, kuten kuuluukin. Minulta on tulossa teille lisää ihania juhlakakkujen ohjeita ennen kevään suurinta juhla-viikonloppua!

Mango-Passionkakku

OHJEEN LOPUSTA LÖYDÄT HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ KAKUN TÄYTTÖÖN, KREEMITYKSEEN JA KUKILLA KORISTELUUN.


Mango-Passionkakku

Ohje noin 10-12 hlö

Kakkupohjan ohje löytyy tästä. Se on leivottu halkaisijaltaan 15 cm korkeaan kakkuvuokaan.

Kostutus

  • noin 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Mangomousse

  • 2 dl kermaa
  • 200 g mascarponea
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl mangososetta
  • 4 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit.
  4. Lisää mangosose tuorejuustoseokseen ja vatkaa sekaisin.
  5. Purista liivatteet ja sulata tilkkaan kuumaa vettä.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi kääntele kerma joukkoon varovasti.
  8. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Mousse on mitoitettu 15cm kakun kahteen kerrokseen, mutta voit tehdä siitä myös yhden kerroksen isompaan kakkuun.

Passionkreemi

Voikreemin ohjeen löydät tästä.

Maustoin kreemin passion-aromilla ja värjäsin osan kreemistä keltaisella ja osan pinkillä pastavärillä.

Koristeet

  • myrkyttömiä kukkia tai syötäviä kukkia

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla.
  2. Kasaa kakku kakkuvuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Kannattaa vuorata vuoka leivinpapereilla tai reunakalvolla.
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten mangomousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
  4. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
  5. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää.
  6. Levitä kakun päälle ensin ns. ”murukerros” voikreemiä. Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä. Lisää toinen ohut kerros ja jähmetä kreemi taas jääkaapissa.
  7. Viimeisenä levitä palettiveitsellä keltaista ja pinkkiä kreemiä eri puolelle kakkua ja tasoita pinta. Näin saat liukuvärjätyn lopputuloksen. Jähmetä kakun pinta taas jääkaapissa.
  8. Peitä kukkien leikkuupinnat ja nosta kakun päälle.

hyödyllisiä ohjeita

  • Lisää vinkkejä kakun kokoamiseen löydät täältä
  • Lisää ohjeita kakun kreemitykseen taas täältä
  • Kukkien käytöstä koristelussa täältä
Mango-Passionkakku
Mango-Passionkakku

Ihanaa juhlkevättä!

/Anni


Lisää kakkuohjeita löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Annika sanoo:

    Hei, voiko tuota passion-aromia korvata jollain muulla, mistä saisi passionin makua? Saako Suomesta vastaavia? Näyttää niin hyvältä kakulta!

    1. Heippa, googlettamalla passion-aromi löytyi myös suomalaisista leivontatarvikekaupoista vastaavaa. Jos ei aromia halua laittaa, niin voi laittaa moussen alle passionhedelmän lihaa tuomaan makua ja maustaa kreemin vaikka vaniljalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *