Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut
Porkkanan, kanelin ja pähkinän yhdistelmässä on vaan jotain erityisen herkullista. Löysin intohimoni porkkanakakkuun aikoinaan asuessani Tukholmassa. Södermalmilla sijaitseva kahvila nimeltä Cafe Fåtöljen tarjoaa tai tarjosi ainakin silloin paikan päällä tehtyä erikoisen kosteaa ja mehevää porkkanakakkua, jonka maistamisen jälkeen täydellisen porkkanakakku ohjeen etsiminen alkoi. Ja lopulta monien kokeilujen jälkeen löysin sen.
Tämän postauksen otsikko lupaa paljon, mutta ei yhtään liikaa. Minun mielestäni juuri nämä porkkana-kuppikakut ovat maailman parhaita. Teen samalla ohjeella myös porkkanakakkua, jonka reseptin löydät tästä. Tämän kuppikakkureseptin vanhempi versio löytyy myös blogin alkuajoilta. Käy kurkkaamassa yhtä suosituinta reseptiäni tästä.
Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut
Ohje (noin 16 kp)
- 3 dl tummaa ruokokidesokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl vanilja-aromia
- 300 g porkkanaraastetta
- 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
- Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
- Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
- Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
- Asettele kuppikakkuvuoat muffinipeltiin ja jaa taikina vuokiin (3/4).
- Paista muffineita uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
- Valmiin muffinin pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
- Anna muffien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään.
- Pursota tai levitä kuorrute palettiveitsellä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
- Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
- Koristele kuppikakut sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.
Kuorrute
- 250 g tuorejuustoa
- 100 g voita
- 6 dl tomusokeria
- Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
- Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.
Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
Koristeluun
- Valmiita syötäviä koristeporkkanoitaI
- Tai itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla
- pähkinärouhetta
Katso myös Maailman Paras Porkkanakakku!
Ihania! <3 Jos muuten kiinnostaa, meidän blogista löytyisi pähkinä-haaste ja nämä kuppikakut sopisivat siihen loistavasti: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html
Kiitos, nämä ovat myös maultaan ihania! 🙂 Käyn heti kurkkaamassa teidän haastetta!
Voiko pähkinän jättää pois tai korvata? Pähkinä-allergista ajatellen.
Terkuin Pirjo Porvoosta
Hei Pirjo, pähkinän voi huoletta jättää pois. Teen usein, niin kun mieheni on pähkinäallerginen. Todella hyviä muffineita tulee myös ilman pähkinöitä 🙂
Mitä tuorejuustoa käytit? 🙂
Moi Heidi, käytän aina joko Philadelphiaa tai Lidlin "Cream Spread" tuorejuustoa. Niistä tulee parhain kreemi 🙂 Näissä on tuota Lidlin kamaa.
Kylläpäs on nättejä kuppikakkuja. 🙂 Porkkanan, pähkinän ja kanelin yhdistelmässä on kieltämättä taikaa. Kun saksanpähkinät on vielä astetta verran paremman makuisia kuin mantelit, joita yleensä käytän, niin ei tämä voi olla kuin hyvää! 🙂
Jokainen sana oli kuin suoraan minun suusta 🙂 On meillä hyvä maku 😉 Ja kiitos.
Ehdottomasti kokeilen! Näyttää extrasuperhyviltä! 🙂
Kiitos Leena! Näit kannattaakin kokeilla nimittäin nämä ovat extrasuperhyviä 🙂
voikohan ruokokidesokerin tilalta käyttää muuta sokeria, fariini tai tavallinen? 🙂
Moi Pirita! Fariini sopii varmasti tosi hyvin ja voit korvata myös tavallisella sokerilla 🙂 Ihanaa viikonloppua!
Moi! Jos tekee gluteenuttomia porkkanacupcakeja, luuletko että vehnäjauhot voi suoraan korvata gluteenittomalla jauhoseoksella?
Moi Sonja,
Olen korvannut suoraan tässä reseptissä ja toimi kyllä 🙂
Hei! Haluaisin tehdä jotain kuppikakkuja porukalle missä on myös munaton ruokavalio. Onko mitään mahdollisuutta korvata millään?
Moikka Pauliina, voit korvata kananmunan omenasoseenna tai banaanimurskalla. Noin 1 dl per kananmuna. Olen tehnyt munattomia muffinsseja tällä ohjeella:
https://www.anninuunissa.fi/omena-muffinssit-vegaaninen/
Voisiko täytettä pursottaa kauniisti kuppikakun päälle?
Tottakai täytteen voi myös pursottaa 🙂
Suositteletko nämä tekemään samana päivänä kuin ne tarjoillaan vai onko näissä sama kuin kakkuversiossa, että voi olla jopa parempi leipoa edeltävänä päivänä ä?
Hei Saara 🙂 Koska taikina on ihan sama kuin kakussa, pätee samat säännöt näihin kuppikakkuihin eli maku paranee, kun leivot kuppikakut päivää tai kahta ennen. Mukavia leivontahetkiä!
Hei, miten neuvoisit muuttamaan ohjeen mittasuhteita käyttäessä verkkokaupassasi myytävää minimuffinivuokaa (48kpl)?
Tässä ohje, jolla tein minivuokaan. Saat siitä paistoajat ja osviittaa ohjeeseen:
https://www.anninuunissa.fi/paasiaisen-sopoimmat-minimuffinssit/
En itse muuttaisi ohjetta (voit toki puolittaa, jos haluat vähemmän kuppikakkuja).
Hei, teen juhlia varten reseptisi tuplana ja gluteenittomana. Pakastanko kuppikakut ilman kuorrutetta ja voiko edellisenä päivänä, ennen juhlia tehdä kuorrutteen sulatettuihin? Kiitos vastauksestasi!
Hei Ulpu, voit kuorruttaa kuppikakut edellisenä päivänä 🙂
Kiitos, Anni 🙂
Tarkennus vielä- kärsisikö kuorrute, jos senkin pakastaisi? Vai suositteletko tekemään kahdessa vaiheessa?
Itse en pakastaisi kuorrutetta. Sen koostumus saattaa muuttua ja kuorrutetut kuppikakut on vaikea pitää siistinä. Pakastuksessa täytyy aina peitellä pakastettavat niin hyvin etteivät ne ota hajuja ja makuja pakastimesta. Voit tehdä kuorrutteen valmiiksi jääkaappiin toki 🙂
Ah, nämä on niin hyviä! Ohjeen mukaista kuorrutusta en vain saanut pursotettavaan muotoon, jäi pehmeäksi vaikka pidin jääkaapissa.. Auttaisikohan tokusokerin lisääminen vai osaatko sanoa, mistä tämä voisi johtua?
Hei, nämä olivat todella herkullisia. Haluaisin kysyä, mitä tein väärin kun taikina valui paperivuoista pellille ja uuniin. Kovin mataliakin olivat. Haluaisin tehdä näitä uudelleen, koska olivat herkullisia, mutta vieraille hieman ruman näköistä tarjottavaa.
Hei, oliko sinulla käytössä muffinssipelti? Vai ainoastaan paperiset vuoat? Tämä taikina on raskas ja suosittelen ehdottomasti paistamaan muffinsipellillä, jotta muffinsseista tulee korkeita ja kuohkeita eikä littanoita.
Hei, paperiset ainoastaan. Täytyy hommata muffinssipelti 🙂. Kiitos vastauksestasi 😀
Hei, Hyvin onnistui myös paperivuuissa. Minulla ei ollut pähkinärouhetta, joten jätin sen pois ja sokeria vähensin puoli dl.
Kohosivat hyvin uunissa ja olivat pehmeitä ja mukavia syödä.
Hienoa! 🙂
Onko normaalia jos taikina maistuu tekovaiheessa vähäisen hirveälle? ☹️
Tein kuppikakut ennakkoon valmiiksi. Kuorrutan ylihuomenna. Säilyykö huoneenlämmössä vai parempi laittaa maustumaan jääkaappiin?
Aivan mielettömän ihanan makuisia jo ilman kuorrutetta! Nam!
Laittaisin jääkaappiin hyvin pakattuna 🙂 ihana kuulla!
Hei! Onko mitta inkiväärille jauheena, kokonaisena vai raastettuna?
Leivonnaisissa käytän jauhetta ellen toisin mainitse 🙂
Hei,
teetkö porkkanaraasteen isommalla vai pienemmällä päällä? Jos pienemmällä niin puristatko mehut pois?
Missään nimessä ei mehuja puristeta pois! Nehän tuovat meheyden taikinaan. Raastan pienemmällä päällä aina <3