Lumoava Mustikkakakku
Hetken mielijohteesta päätin eilen tehdä pienen mustikkakakun. Pakastin on täynnä kakkupohjia erinäisten kuvausten takia ja mustikat uhkasivat vetistyä jääkaapissa. Niin ja sitten muistin vielä verkkokauppaan saapuneen uutuuden, joka helpottaa kakun kuorruttamista huomattavasti. Kakun sulatin puolessa tunnissa, jonka aikana tein mustikkamoussen, täytin kakun ja hyydytin kasaan pakastimessa. Näin voi tehdä, jos ei ole aikaa odottaa yön yli, suosittelen silti hitaampaa hyydytystä moussetäytteisille kakuille. Näin varmistat, että mousse varmasti hyytyy ja kakun maku paranee. Kaiken tämän (pika)leipomisen jälkeen kuorrutin kakun lumoavalla kermakuorrutuksella eli valmiilla mixillä, joka vatkataan veteen sekä maitoon. Täydellinen kreemi oli valmista 3 minuutissa. Helppoa vai mitä!
Halusin kirjottaa ja vinkata tästä pikakreemistä sen takia, että useiden kommenttien perusteella olen saanut sellaisen käsityksen, että voikreemit ja varsinkin marenkikreemit koetaan todella vaikeiksi sekä työläiksi valmistaa. Ok, valmis sekoitettava mix ei ole koskaan yhtä herkullista kuin itse valmistettu kreemi, mutta minusta on ihan ok joskus oikaista. Varsinkin, jos tavoitteena on saada hyvin pursotettavaa kaunista koristelua kakun pintaan. Nopeuden ja helppouden lisäksi tässä tuotteessa on nimittäin sellainen lisäarvo, että kreemi on täydellistä pursottaa. Itse näen taas pikakakussani monta virhettä pursotusjäljen osalta (en jaksanut keskittyä ja laitoin kakun kakkulautaselle ennen pursotusta – käytä aina pyöritettävää kakkualustaa!), mutta näette varmasti kuinka selkeää pursotusjälki on ja miten hyvin kuviot erottuvat?
Lumoavassa mustikkakakussa on sisällä mustikkamousse, kardemummalla maustettua sokerikakkupohjaa, päällä metsämustikoita ja kreemin maustoin vadelma-aromilla. Herkullista, ihanan kesäistä ja makeaa. Vinkkaan alla reseptissä myös toisen kreemi-vaihtoehdon, jos et halua käyttää valmista mixiä.
Lumoava Mustikkakakku
Riittoisuus noin 8-10 hlö.
Kakkupohja:
Leivoin 3 munan sokerikakkupohjan halkaisijaltaan 15 cm vuokaan. Ohje löytyy täältä. Lisäsin mausteeksi hieman kardemummaa.
Voit leipoa kakun GLUTEENITTOMANA tekemällä gluteenittoman pohjan. Ohje löytyy tästä.
Mustikkamousse:
Tein moussen tällä suositulla marjamousse-ohjeellani, marjoina käytin mustikkaa.
- 150 g Funcakesin kuorrutemixiä
- 1 dl maitoa
- 1 dl vettä
- 1 tl vadelma-aromia (valinnainen)
- lilaa ja pinkkiä geeliväriä
- Mittaa 150 g jauhetta, 1 dl maitoa ja 1 dl vettä kulhoon.
- Vatkaa kuorrutetta 3 minuuttia täydellä teholla.
- Lisää vadelma-aromi (tai muu) sekä väriaineet ja jatka vatkausta, kunnes kreemi on tasaista.
- Kermakuorrute on heti käyttövalmista.
- Kuorrute säilyy jääkaapissa useita päiviä.
Vinkki! Myös tämä kuorrute kovettuu hieman jääkaapissa, joten jos kuorrute tuntuu liian löysältä käytä se jääkaapissa.
Vinkki! Tee halutessasi kuorrute itse. Suosittelen esimerkiksi valkosuklaakreemiä, jonka ohjeen löydät tästä.
Koristeet:
- 1.5 dl metsämustikoita
- mustikanvarpuja
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
- Kostuta halutessasi vaniljamaidolla (n. 1 dl) ja lisää puolet moussesta pohjakerroksen päälle.
- Toista sama seuraavaan kerrokseen ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).
- Kippaa kakku vuoasta kakkualustalle ja kuorruta kakku kreemillä palettiveistä apuna käyttäen.
- Pursota ruusukkeita 6 sakaraisella tähtityllalla.
- Nostele kakun päälle metsämustikoita ja tee päälle halutessasi kiille.
- Tarjoile kakku ♥
Oooh miten suorastaan jumalaisen kaunis kakku ja vieläpä mustikoista! Tämän kaakun väritkin niin ihastuttavan pastelliset.
Mun on ihan pakko yrittää leipoa tämä kakku, vaikka hermot menis pursotellessa :D.
Kiitos Anni ohjeesta ja mukavaa päivän jatkoa <3.
Ihana Sari kiitos <3 Mustikka on parhautta! Itsekin olen pursottelussa hieman heikkohermoinen 😀 Pitänyt harjoitella paljon, että tuo homma sujuu. Ihanaa päivää myös sinulle!
Voisikohan tehdä 12cm vuokaan tai 17cm ilman muutoksia??
Tekisin 17 cm vuokaan 🙂 Tulee ihan vähän matalampi ei muuta huomioitavaa 🙂