|

Limellä maustettu Mansikkajuustokakku

Löysinpäs kaupasta kaikesta huolimatta rasian mansikoita. Seuraavaksi kävelin juustohyllylle ja valitsin mascarponea. Mietin samalla, että limekin sopisi hyvin, joten hain sitäkin. Nappasin vielä kerman ja juoksin kotia kohti leipomaan tämän ihanan hyydytettävän mansikka-limejuustokakun!

Olen saanut lukijoilta viestiä, että juustokakkujen ja muiden hyydytettävien kakkujen ohjeita kaivataan. Olen ennenkin sanonut, että en oikein tiedä miksi nämä kakut minulta uupuvat blogista. Toivotaan, että tämän reseptin myötä tulee muutos siihen asiaan. Tämä juustokakku on nimittäin niin ihanaa! Ei liian makeaa ja ai että tuon täytteen kuohkeutta ei voi kuin ylistää! Nam!  Minusta kakku on erityisen upea soikean muotoisena.


Limellä maustettu Mansikkajuustokakku

Pohja

  • 175 g keksimurua (Fazer tai oma suosikkisi esim kaurakeksit)
  • 50 g voita
  1. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Nosta soikea reunavuoka kakkualustan päälle.
  3. Asettele reunakalvo vuoan reunoille. Saat kalvon tarttumaan hyvin, kun voitelet vuoan reunat.
  4. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja jätä sivuun.

Vinkki! Jos sinulla ei ole reunavuokaa, niin käytä irtopohjavuokaa, jos et halua käyttää reunakalvoa, niin voitele vuoan reunat ja tomusokeroi ne saadaksesi kaunis pinta kakun reunoille. 

Täyte

  • 300 g mansikoita
  • 0.75 dl siro sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponea
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 limetin mehu
  • 2 limetin kuori
  1. Mittaa mansikat ja sokeri isoon kulhoon, soseuta sauvasekoittimella. Raasta ja lisää limen kuori.
  2. Vaahdota vanilja-aromi, kerma sekä mascarpone ja laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi.
  3. Purista limen mehu kattilaan – kuumenna ja liota puristetut liivatteet mehuun.
  4. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki – lisää mansikkasose mascarponekermaan ja sekoita.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle – tärisytä reunaa hiukan, jotta massa asettuu.
  7. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai ainakin 4 tuntia.

Koristeeksi

  • mansikoita
  • lime paloja
  • orvokkeja
  1. Irrota kakku varovasti vuoasta, irrota reunakalvo.
  2. Koristele alustan päällä mansikoin, lime paloilla ja syötävillä kukilla.
  3. Nosta tarjolle ja nauti.

Katso myös muut Juustokakut.

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Sanna sanoo:

    Tuleeko näistä samoista määristä hyvä 24cm pyöreään irtopohjavuokaan?

    1. Saattaa tulla hieman matala. Tekisin ehkä 1.5 kertaisena tai käyttäisin 20 cm vuokaa, jos haluat korkeamman kakun.

  2. xx sanoo:

    voiko mascarponen sijasta käyttää maustamatonta tuorejuustoa?

  3. minni sanoo:

    hei, ehkä vähän tyhmä kysymys… mutta voiko mansikat korvata valkosuklaalla? tämä on minun ihan lemppari juustokakkuresepti, mutta en löytänyt sulta reseptiä valkosuklaajuustokakkuun.

  4. S sanoo:

    Käviskö tähän valmismansikkasose esim.Bonnelta vai onko liian vahvaa?

  5. Erika Jyväsjärvi sanoo:

    Hei, onko tuo vanilja-aromin neste tärkeä kakun koostumuksen kannalta? En pidä aromin mausta, joten korvaisin sen esim. vaniljasokerilla, onko ok?

    1. Vanilja on mauste, joten sen voi aina korvata avniljalla, tahnalla tai jollain muulla mausteella. Sen käyttö ei koskaan vaikuta koostumukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *